Ulkoministeri Pekka Haavisto tänään autonomisessa Irakin Kurdistanissa

Suomen ulkoministeri Pekka Haavisto tapasi tänään Irakin-vierailullaan autonomisen Irakin Kurdistanin presidentin.

Ulkoministeri Haavisto keskusteli tänään virallisissa merkeissä Kurdistanin presidentin Nechirvan Barzanin kanssa Erbilissä. Haavisto aloitti vierailunsa Irakin pääkaupungista Bagdadista, jossa hän tapasi Irakin ulkoministerin Fuad Husseinin, maan presidentin Barham Salihin, pääministerin Mustafa al-Kadhimin ja parlamentin puhemiehen. Vierailu tapahtui Irakin ulkoministerin kutsusta. Suomen intresseissä on yhtenäinen Irak, täsmensi Riikka Eela ulkoministeriöstä. Suomi on kiinnostunut myös vähemmistöjen huomioimisesta.

Irakin Kurdistan on autonominen osa Irakin valtiota. Kurdi-autonomialla on diplomaattista kanssakäymistä 32:n valtion kanssa.

Asiasta enemmän:

8 Comments

 1. Petri
  23.7.2020 20:07

  Voi hyvä tavaton näitä naiiveja ajatuksia. ”Yhtenäinen Irak….vähemmistöt huomioon”. Tajuaakohan tuo Pekka H…o, että kyseessä islamilainen valtio, joista valtaosa vanhoillisia? Ei koskaan siellä vedä naisiksi pukeutuneet miehet tai miehiksi pukeutuneet naiset tiputanssia. Ei koskaan! Ilman järjetöntä kaartia turvamiehiä, Pekkakin olisi jo nyt päätä lyhyempi. Tai jos seisoo sanojensa takana, niin vaan kokeilemaan ja Bagdadin Bulevardille tepastelemaan ja huutelemaan homojen ja lesbojen oikeuksia. Munaton tyyppi, jos ei puolusta ajatuksiaan, vai mitä.

  Vastaa
  1. Los6666
   23.7.2020 22:16

   no sehän on selvää että Pekka on aivokuollut kun ei perkele älyä erota, vaikka on rikostutkinta päällä… todellinen säälitapaus.
   ei tulis ikävä, vaikka se ei koskaan palais tolta reissulta

   Vastaa
 2. Siinä paha missä mainitaan
  23.7.2020 20:11

  Pitihän se arvata. Onko Haavisto sopimassa palautuksista? Tuskin. Hiljaista ollut kyseisen tutkinnan alla olevan ministerin touhujen suhteen. Ja paljonko sekin summa oli mitä öljyvaltio irakille maksetaan? Tuleeko siihenkin korotusta?

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   23.7.2020 21:20

   Olisi ollut hyvä tilaisuus kysyä Irakin kansalaisten vastaanottamisesta Irakiin.

   Vastaa
   1. Jsn
    14.1.2021 12:12

    No ei ne kyllä irakilaisia palautettavia Kurdistaniin ota..

    Vastaa
 3. Khurbee
  23.7.2020 21:04

  Suomi, eikä suomalaiset ole kiinnostuneita hevosenvitun vertaa siitä, mitä hiekka******** irakissa tekee.
  Tai no pekkaa varmaan kiinnostaa senverran, että on ollu vissiin turvamiehiä riittävästi mukana estämässä ilmasen lento-opetuksen saamista kerrostalon katolta.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   23.7.2020 23:43

   Kurdien asevoimat olivat Koillis-Syyriassa ja Pohjois-Irakissa se porukka, joka nitisti nämä homojen-hirttäjät, l. ”ISIS-jihadistit. Haavisto on siis enemmän turvassa siellä kuin muualla Lähi-Idässä. Valitettavasti Suomeen on tullut niiltä seuduilta juuri tätä ISIS-väkeä paljolta.

   Vastaa
  2. Pekka Kemppainen
   24.7.2020 12:02

   Jatkovastaus: Tuolla on linkkejä kurdilaisiin TV-kanaviin yms. Sieltä voisi tiedustella, onko heillä tapana päästää kuvaruutuun selittämään henkilöitä, jotka sitten esittelevät näitä kuolematuomio-homoille -ideoitaan. Suomessahan tälläistä sattuu aina toisinaan.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top