UM: Ns. kansalaisjärjestöjen kehitysapuun 25 miljoonaa

Ulkoministeriltä tuli tänäänkin ilosanomaa suomalaisille: Idean nimi on hanketuki, ja sitä jaetaan 36:lle järjestölle 62:een hankkeeseen 28:aan eri maahan.  Rahat pitää käyttää vuosina 2021-2024, mutta varmaankin lisää saa jos loppuu kesken.

Hanketukea myönnetään suomalaisille pienille ja keskisuurille järjestöille hankkeisiin, jotka toteutetaan yhdessä paikallisten kumppanien kanssa. Hankkeiden perimmäisenä tavoitteena on köyhyyden poistaminen sekä eriarvoisuuden vähentäminen.

Tavoitteet ovat siis istuvalta hallitukselta jo tutuksi tulleeseen tyyliin kunnianhimoiset: Maailmassa on väkeä 7½ miljardia, joista köyhiä on suurin osa. Jos köyhyys sattuisikin loppumaan kesken, onhan vielä tasa-arvo.

”Järjestöjen kumppanuudet paikallisten toimijoiden kanssa vahvistavat globaalia vastuunkantoa ja edesauttavat kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista”, kertoo UM:n tiedotteessa kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari.

Rahanjako veti puoleensa 115 hakemusta 65 järjestöltä, joiden toiveiden loppusumma oli 47 000 000 euroa. Vuoden 2020 hakukierroksella jaetaan siis 25 miljoonaa euroa, ja kakku on kasvanut seitsemällä miljoonalla euroa verrattuna vuoden 2018 jaettavaan.

 • 61 prosenttia kohdistuu Afrikkaan,
 • 65 prosenttia vähiten kehittyneisiin maihin.
 • Tansaniassa, Nepalissa, Etiopiassa ja Keniassa toteutettavat hankkeet saivat enimmät tuet.

Suurin osa tuetuista projekteista liittyy naisten ja tyttöjen aseman ja oikeuksien vahvistamiseen, koulutukseen, demokratiaan,  ja muuhun sellaiseen. ”Hankkeilla tuetaan myös laajasti syrjimättömyyttä, etenkin vammaisten henkilöiden ja vähemmistöjen oikeuksien edistämistä tarjoamalla koulutusta ja parantamalla pääsyä peruspalveluihin.”

Suomalaista palkansaajista runsaat kaksi miljoonaa saa palkkapussinsa yksityisellä sektorilla aikaansaadusta arvonlisästä, siis työskentelevät reaalitaloudessa. On hienoa, että näin pieni joukko saa tilaisuuden ponnistuksillaan parantaa koko maailman.

”Juuri koskaan historiassa eivät niin monet ole olleet kiitollisia niin harvoille.” Sir Winston Churchill.

6 Comments

 1. LoS6666
  2.7.2020 18:23

  hihhei ja rahanpoltto jatkuu… piip omasta kansasta, koska runkataan omaa mieltä ja ollaan niin #tanan kansainvälisiä ja hyviä ihmisiä!!! #TANAN TUNARIT!!!!!!

  Vastaa
 2. Eliitin hyvinvointi suomi
  2.7.2020 19:21

  Juu ei olla köyhiä eikä kipeitä. tosin leipäjonoissa olevat voivat olla eri mieltä. Pitää tarkkaan miettiä, ostaako leivän vai reseptilääkkeen.

  Vastaa
 3. Janis Petke
  2.7.2020 22:13

  ilosanomaa suomalaisille? Vai mitenkä se nyt oikein menikään?

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   2.7.2020 23:02

   Oisko vahingonilo-sanoma?

   Vastaa
 4. Voisko kokeilla Lokaalia Vastuunkantoa Suomalaisista?
  2.7.2020 22:31

  Onpas niillä rahaa! Kenenkähän rahaa se varsinaisesti on? Mistähän se on kerätty? Voisko uutena projektina lanseerata samalla summalla LOKAALI VASTUUNKANTO? Autettais ihan vaikeuksissa olevia suomalaisia. Voiko sen tehdä vaikka 1995 Barcelonassa MAMU-virran avaamisen lahjukset kelpasivat SDP:n johtokaartille (ja muille Euroopan johtajille)? Montakohan lanttia verorahoilla Barcelonassa 1995 pörrästänyt SDP on vienyt nettopalkastasi yhteensä tähän päivään mennessä?

  Vastaa
 5. murre riepunen
  3.7.2020 07:36

  Afrikka kyllä vastaan ottaan kaiken mitä tarjotaan, jopa J. Urpulainen joka sai EU:lta ” tärkeän salkun ” oli saamaansa pestiin Afrikka komissaariuksena riehaantunut, jatkaa sitä holtionta rahanjakoa jota opetteli täällä kotimaassa. Katkeamaton jumbojettien jono vie kunnianhimoisen tavoitteen mukaisesti Afrikan perukoille rahasäkkejä ja t-paitoja.. Osissa EU-maita on havahduttu maanosaan tunkeutuvien ryysyläisten meille aiheutuvista ongelmista. Ohisalon intomielinen suntautuminen asiaa on, ei syytä huoleen nyt, eikä huomenna.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top