Unkarin ja Puolan veto: EU:n budjettia ja elpymisrahastoa ei hyväksytty

Unkari ja Puola ovat estäneet maanantaina Euroopan Unionin budjetin ja koronapandemian jälkihoitoon liittyvän elpymisrahaston hyväksymisen Brysselissä suurlähettilästasolla pidetyssä kokouksessa. Päätös olisi vaatinut yksimielisyyttä.

Unkarin pääministeri Viktor Orban ja Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki olivat jo aiemmin maanantaina (16.11.) ilmoittaneet, ettei heidän mailtaan tule tukea EU:n seitsemän vuoden talousarviolle, eikä ns. pelastuspaketille. Budjetin suuruus on 1100 miljardia euroa ja pelastuspaketin 750 miljardia.

EU on asettanut rahoituksen ehdoksi oikeusvaltioperiaatteen noudattamisen, minkä käsitteen sisällöstä Unkarilla ja Puolalla on oma näkemyksensä.  EU on syyttänyt maita tuomioistuinten riippumattomuuden ja lehdistön vapauden kaventamisesta. Maanantaina Brysselissä pidetyssä suurlähettilästason kokouksessa ei siis saatu päätöksiä aikaan budjeteista. Kiistanalaiset oikeusvaltio-lausekkeet hyväksyttiin kokouksessa määräenemmistöllä.

Budjetti ja elpymisrahasto tulevat käsittelyyn seuraavaksi Eurooppa-neuvoston kokouksessa, joka pidetään videoyhteyksien välityksellä torstaina (19.11.).  Virtuaalikokouksessa Suomea edustaa pääministeri Sanna Marin. 

 • Ulkoministeriön viestinnässä vahvistettiin uutinen, mutta ministerin kantaa ei ollut saatavissa.

Korjattu 19.11. kokous huippukokouksesta Eurooppa-neuvoston kokoukseksi.

2 Comments

 1. Näpit irti veronmaksajien varoista
  17.11.2020 11:04

  Väärän positiivisen antavilla testeillä vakavuudeltaan maksimissaan kausiflunssan tasoisesta tartunnasta pumpattu paniikki tyhjästä ja turhilla terveiden karanteeneilla aiheutettu talousongelma ei ole veronmaksajien syytä. Vaikka se hetkellisen vallan huuma aiheuttaa ammattisokeutta, ei ne verovarat silti muutu hallituksen omaisuudeksi. Selkeä teksitetty dokumentti valottaa tilanteen:
  https://drcharlieward.com/the-covid-19-genocide-by-claire-edwards/?utm_content=11940088&utm_medium=Email&utm_name=Id&utm_source=Actionetics&utm_term=Email

  Vastaa
 2. juha.
  17.11.2020 18:54

  ”Veikkaampa”, että YLE:n suusta sylky lentää…

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top