Unohdettu Schengen

Matkustin tällä viikolla miehen kanssa bussilla Makedoniasta Saksaan. Odotimme kyytiä Presevassa kaksi ja puoli tuntia aiottua pitempään, koska jälleen kerran Makedonian raja oli ruuhkainen ja veti yhtä huonosti kuin teipillä paikkailtu vanha imuri. Aikataulun mukaan matkan olisi pitänyt viedä 23 tuntia, mutta täydessä bussissa kököttäminen veikin huomattavasti pitempään. Kerron seuraavassa miksi.

Serbian jälkeen Kroatian rajalla oli kaksi passintarkastusta. Nämä tarkastukset pysäyttivät bussin ainakin tunniksi. Kroatian ja Slovenian välillä oli myös kaksi passintarkastusta. Nämäkin veivät noin tunnin matka-ajasta ja matkustajien oli odotettava ulkona kylmässä vähissä vaatteissa lupaa rajanylitykseen.

Slovenian ja Itävallan rajalla oli jälleen kerran kaksi passintarkastusta, mutta tällä kertaa bussilastillisen ihmisiä ei tarvinnut astua karjan lailla ulos bussista vaan viranomainen kävi keräämässä passit kyytiläisiltä.

Saksaan tultaessa passien onkiminen alkoi jo todella väsyttää. Miehen kanssa olimme myös tuskailleet sitä, että meillä ei ollut bussissa vierekkäisiä paikkoja joten istuin Salzburgiin asti bussin etuosassa ja mies takana. Ongelma oli, että en puhu kovin hyvää makedoniaa eikä kukaan bussissa ilmeisesti puhunut englantia miestäni lukuunottamatta. Niinpä miehen piti tulla jatkuvasti bussin etuosaan selvittämään asioita kielitaidottoman vaimon puolesta.

Matkustaminen helpottui kun pääsin istumaan miehen viereen. Meitä vain ahdisti aikataulu, koska tulimme Saksaan töihin ja meitä oltiin tulossa vastaan bussin määränpäähän Bielefeldiin. Aika vain mateli ja bussimatka kesti iäisyyden, koska bussi tuntui myös jumittuvan Saksan puolella jokaiseen ruuhkaan.

Syy matkustamisen hitauteen on ajattelukykyisille ihmisille päivänselvä, mutta kerrotaan se nyt tässä vielä. Rajaviranomaiset siilasivat joukosta mahdollisia laittomia siirtolaisia sellaisista maista kuten Syyria, Afganistan ja Irak. Siihen nähden en koe matkan menneen pilalle, vaikka kulku Euroopan itäpuolelta länteen vei 23 tunnin sijasta 36.

Tätä kirjoitusta kannata ottaa pelkkänä rasistin valehteluna, koska itse asiassa minua ja miestä auttoi Saksassa mahdollinen maahanmuuttaja. Kävimme pikaisesti eräässä kioskissa ostamassa vettä ja sipsejä pahimpaan nälkään ja janoon. Bussi oli lähdössä ja meillä oli kiire joten mies kysyi saammeko etuilla jonossa. Tummaihoinen nuori mies antoi meidän ohittaa. Kun tuli maksun aika myyjä kertoi, että siellä kelpaa vain käteinen. Meillä ei sitä ollut vaan vain pelkästään tilillä rahaa. Tällöin sama tummaihoinen mies tarjoutui maksamaan noin neljän euron ostokset. Mies yritti estellä tätä tuntematonta maksamasta, mutta hän halusi ehdottomasti auttaa. Se tuntui sitäkin reilummalta, koska olimme Bielefeldissä noin kahdelta aamulla eikä mistään saanut enää ostettua syötävää.

Myöskään feministinä en löydä matkasta valittamista. Koska bussi oli buukattu yli kaksi kuljettajaa ja yksi miespuolinen matkustaja luovuttivat paikkansa naisille ja istuivat itse vuorotellen lattialla tai huonoilla istuimilla. Toisin oli erään vanhemman rouvan laita joka änkesi Salzburgin jälkeen minulle ja miehelle varatuille paikoille. Syyksi etuilulleen rouva väitti huonoa jalkaansa. Kuski kysyi rouvalta, että maksoitko kahdesta paikasta. Muut matkustajat sanoivat myös, että tuo pariskunta on istunut puolet matkasta erillään ja nyt sinä änkeät siihen heille varatuille paikoille.

Tällä kirjoituksella haluan kertoa, että vaikka Suomessa busseissa on uusin teknologia, puhtaat vessat ja pitävät aikataulut ihmiset, varsinkin nuoret ja sukupuoleen katsomatta, ovat usein itsekkäitä kuten tämä vanha rouva jolla on ehkä syytäkin siihen. Ihmiset jotka välittävät henkilökohtaisista rajoistaan kunnioittavat myös toisten rajoja ja suhtautuvat kanssaihmisiin lämmöllä.

Suomessa jossa kansa ei näytä nousevan hallitusta vastaan yhdenkään suomalaisia vastaan sotivan oikeusturvan rikkomuksen vuoksi kansa on samanaikaisesti itsekästä ja välinpitämätöntä. He myös äänestävät kuin rajan yli kuljetettava karja samoja pässejä vuodesta toiseen, nimittäin päättäjiä jotka raikaavat avoimista rajoista tajuamatta, että sellaisia on koko maailman mittapuulla enää Skandinaviassa.

Schengen on lakannut olemasta, mutta mistä suomalainen sitä tajuaisi kun Yle syytää DDR-propagandistisena laitoksena käsitystä jostain aivan muusta ja jokaikinen maksettu media valehtelee toimittajien suulla mitä työnantaja milloinkin käskee. Joten toivottavasti Trump ja Putin kokoustavat useamminkin Suomessa jotta hallitus voi paniikissa sulkea rajat edes pariksi viikoksi. Muutenhan Suomessa on lupa pitää festareita vaikka hautausmaalla, rikkoa muureja ja ulostaa kansallissankarien haudoille eikä se kiinnosta Helsingin päättäjiä joille tärkeämpää on saada kaupunkiin eksoottista värinää.

Näille eksotiikankaipuisille poliitikoille ehdotankin, että he Tallinnan laivamatkan jälkeen lähtisivät matkustamaan bussilla Virosta eteläiseen Eurooppaan. Timo Soini aikanaan ehdotti interrail-matkaa Olli Immoselle jota piti sisäänpäinkääntyneenä. No, Immonen meni ja otti ulkomaalaisen vaimon, pysyi uskollisena kansallisaatteelle kun Timo Soini keräsi rahaa säätiölle, käänsi takkinsa ja siivosi itsensä ja kaverinsa pois puolueesta jonka sekä loi että oli lähellä tuhota.

Timosoinien ja nazimarazmyarien pitäisi itse kokea itse miltä tuntuu nuokkua bussissa tunti tunnin jälkeen sen vuoksi, että kaltaisensa poliitikot ovat ajaneet Euroopan tilaan jossa on kaikkialla näkymättömiä Berliinin muureja ja jossa vähiten oikeuksia on vaaleaihoisella sinisilmäisellä ihmisellä.

Se ihminen maksaa ikuisesti rikoksista jotka toteuttivat tämän maan poliitikot uuneineen, lääkäreineen, vartijoineen ja kammioineen vuosikymmeniä sitten. Yle syytää tätä propagandaa minkä kerkeää, mutta sille ei ole mikään ongelma se, että EU on samanlainen järjestelmä kuin kymmenien miljoonien ihmisten hengen vienyt Neuvostoliitto ja jossa ainoa sallittu ääni on ääni federalistille ja federalistien jutuille määitty kivapuhe.

Sehän se on julminta, että kaikki toteutetaan avoimesti sen mukaan mitä Orwell kirjoitti klassikossaan 1984 eikä kukaan reagoi mitenkään koska lampaat äänestävät lampaita jotka kaatavat aidat jotka voisivat suojata susilta.

Tosimaailmassa opettelen saksaa halvalla Lenovon puhelimella ja ilmaisella appilla kun mieheni menee huomenna elektroniikkamyymälään, saa sieltä ilmaiseksi parhaan puhelimen ja pääsee ilmaiseksi saksankurssille josta itse joudun maksamaan. Tosin en valita, koska suomalaisena saan parempaa palkkaa saksalaisella tehtaalla kuin EU:n ulkopuolelta tulevat. Ja minua myös arvostetaan ja pokkuroidaan enemmän kuin muita, koska suomalaisia arvostetaan tässä maailmassa kaikkialla muualla paitsi Suomessa ja etenkin Saksassa. Täällä suomalaista pidetään rehellisenä ja työteliäänä ihmisenä jonka sanaan luotetaan. En aio kertoa heille, että sitä kansaa ei ole enää olemassa vaan itsetunnoton itsetuhoinen kansa joka ei usko omiin voimiinsa missään asiassa ja jolla ei ole minkäänlaista itsesäilytysvaistoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top