US.Navyn ”corona-whistler” jätti tänään laivansa, miehistön osoittaessa suosiotaan (VIDEO)

Ydinkäyttöisen lentotukialuksen USS Theodore Rooseveltin kapteeni, Brett Crozier, jätti tänään laivansa, joka nyt kelluu ankkuroituna Guamin saaren edustalla. Osa miehistöstä on evakuoituna korona-tartunnan takia. USA:n meriministeriö erotti Crozerin ”epäsotilaallisen toiminnan” takia.

USS Theodore Rooseveltilla havaittiin parisen viikkoa sitten ensimmäinen korona-tartunta, mutta viruksenkantajien eristäminen ei onnistunut ahtaalla laivalla. Tartuntoja ilmaantui toistasataa, ja aluksen päällikkö, kapteeni Crozier, lähetti hätäisiä viestejä esimiehilleen, ja heidän ohitseen meriministeriöön. Kapteenin huonoksi onneksi viestien sisältöä päätyi medialle.

Kapteeni Crozierin mediaan päätynyt lausahdus oli, että ”nyt ei ole sota, joten miesten ei tarvitse kuolla”. Kapteeni vaati laivastolta miehistön osittaista evakuoimista, ja nopeampia toimia jo sairastuneiden osalta. Toimenpiteet on nyt toteutettu.

Meriministeriö erotti Crozerin tehtävästään ”epäsotilaallisen käytöksen” takia, mikä aiheutti julkisen hälyn. Tänään Crozier on poistunut laivaltaan, suosionosoitusten saattamana.

Asiasta kirjoittivat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top