USA dronetti tänään itsemurhapommittajan autoonsa Kabulissa

Kabulin lentokentän lähistöllä kuultu räjähdys liittyy itsemurhapommittajaan, jolle tuli aikaistunut lähtö USA:n toimesta.

Yhdysvaltain lähetystö Kabulissa oli lauantaina varoittanut uusista iskuista Kabulin kansainvälisen lentoaseman läheisyydessä, ja kehottanut amerikkalaisia välttämään saapumasta lentokentälle. Tänään sunnuntaina kuultiinkin räjähdys:  Yhdysvaltain armeija iski itsemurhapommittajan ajoneuvoon miehittämättömällä lentolaitteella (dronella) tämän lähestyessä kenttää.

Reutersin kuuleman USA:n viranomaislähteen mukaan lentoasemaa lähestynyt mahdollinen itsemurhapommittaja neutraloitiin ilma-iskulla. Al Jazeeralle paikallinen  henkilö kertoi kuulleensa voimakkaan räjähdyksen lentoaseman lähistöllä, ja nähneensä savua. Yhdysvaltain operaatiojohto CENTCOM on vahvistanut tiedon hyökkääjän eliminoimisesta.

”Yhdysvaltain armeija teki tänään itsepuolustukseksi miehittämättömän ilma-iskun ajoneuvoon Kabulissa, eliminoiden välittömän ISIS-K:n aiheuttaman uhan Hamad Karzain kansainväliselle lentokentälle”, kertoi kapteeni Bill Urban, CENTCOMin tiedottaja. Räjähdyksen volyymi viittaa huomattavaan räjähdelastiin tuhotussa ajoneuvossa.

USA:n edustajat ovat aiemmin vahvistaneet osallisuuden kaksi ISIS-K-terroristia surmanneessa ohjus-iskussa, josta sunnuntainen pommitusyritys on saattanut olla tarkoitettu kostoksi. Talebanin tiedottaja Nabihullah Mujahid on vahvistanut, että räjähdys on tapahtunut, ja että tapaus liittyy itsemurhapommittajan torjumiseen. Hän ei kerro uhreista.

Afganistanin tiedotusvälineet olivat raportoineet räjähdyksestä Khawja Bughra:n kaupunginosassa, Kabulin kansainvälisen lentoaseman pohjoispuolella. Shamshad News -TV-kanavan haastattelemat todistajat kertoivat, että ilmeisesti amerikkalainen ohjus oli osunut taloon ja aiheuttanut tulipalon. Muut tietolähteet mainitsevat jopa kuuden siviilin -mukaan lukien yhden lapsen- menehtyneen raketti-iskussa. Ei ole varmaa, liittyvätkö tiedot samaan tapaukseen.

Kabulin kansainväliselle lentoasemalle keräytyneet Afganistanista pois-pyrkijät pyritään lennättämään ulkomaille tänään. Osa ilmeisesti jää evakuoimatta. Yhdysvallat on viimeinen ulkovalta kentällä. Vetäytymisen takaraja on ensi tiistai (31.08.).

(Otsikkokuvaan on käytetty al-Jazeeran jakamaa kuvaa.)

Luettavaa:

12 Comments

 1. Pekka Kemppainen
  29.8.2021 19:35

  ”Sitä saa mitä tilaa.” 🙂

  Vastaa
 2. Jartsa
  29.8.2021 19:42

  Helppohan tuolla on räjäytellä sitä sun tätä ja kertoa tarinoita kuka nyt kuoli. Jenkit koittavat olla kovia, vaikka lähtivätkin mopojengiä pakoon.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   29.8.2021 20:26

   Erään tietyn Joe-sedän käskystä luovuttivat asemat mopojengille. Tulivoimaa oli mutta ei lupaa käyttää.

   Vastaa
 3. Pekka Kemppainen
  29.8.2021 21:57

  Kuvan auton lisäksi paikalta otetuissa kuvissa on toinen ajoneuvo, tai jäännökset. -Kuvassa on ilmeisesti väärä auto.

  Vastaa
 4. Paavo
  30.8.2021 10:40

  Näyttää siltä, että Bideni (tai hänen ohjaajansa) ensin dronetti heikkakuoppaa ja nyt lapsiperheen. Miten Jenkkien tiedustelu voi löytää niin nopeasti kohteita kun Bin Ladenia etsittiin vuosikausia ja Jenkkien tiedustelu kädetti täysin Afganistanin tilanteen?

  Miksi uskoa suoraan mitään mitä länsimaiden sotapropaganda kertoo?

  https://www.zerohedge.com/geopolitical/explosion-rocks-kabul-rocket-reportedly-hits-house-near-airport

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   30.8.2021 15:29

   Jenkkien tiedustelu varoitti etukäteen Kabulin romahduksesta, ja Bidenin mainitaan lukeneen varoitukset. Suvi-Anne Siimes kertoo poliittisissa muistelmissaan, kuinka vaikeaa oli ”lännettää” Vasemmistoliittoa 2000-luvulle. Vasemmistoliitto ei sittenkään ole ainoa paikka Suomessa, jossa neuvostoperinnöstä on vaikeaa irtautua: Löytyy tämä syndrooma sieltäkin mistä moni ei osaa etsiä.

   Vastaa
  2. Pekka Kemppainen
   30.8.2021 19:29

   P.S.
   ”Perhe on pahin.”

   Vastaa
  3. Jartsa
   30.8.2021 21:50

   Tähän nopeuteen perustin oman epäilyni tapahtuneesta eli todella on pommitettu mihin sattuu ja sattuuhan siinä…..viattomia. Julkisuuteen kerrotaan tarkkoja kuvauksia kuka nyt oli kyseessä. Vaikka ei sitten ollutkaan.

   Vastaa
 5. Joiku
  30.8.2021 12:02

  Meinaako Extra julkaista korjauksen jossa kerrotaan, että Bideni dronetti perheen eikä itsemurhapommittajaa? Vai onko Extra mukana länsimaisen sotapropagandassa?

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   30.8.2021 15:24

   Extra on mukana kertomassa sekä USA:n että Talebanin tiedottajan kertoman, että itsemurhapommittajaa iskettiin. Taleban arvosti jenkkejä siitä, etteivät he kertoneet tilanteesta heille, vaan iskivät itse ilman konsultointia.

   Vastaa
  2. Pekka Kemppainen
   30.8.2021 17:28

   Jatkan vastaustani:

   Me Extrassa olemme kiinnostuneita lukijoidemme mielipiteistä, ja otamme kiitollisuudella vastaan kaiken kritiikin. Suosittelemme tietty Extran uutisoinnin seuraamista: Se lisää tietämystä ja laajentaa tajuntaa, -ja antaa näkemystä myös Extran linjan arvioimiseen. Olemmeko mukana länsimaiden sotapropagandassa, siihen saa vastauksen vain Extraa lukemalla.

   Otamme siis vakavasti kaiken arvostelun, -kunhan pystymme pysymään vakavina! 🙂

   Paitsi maailman asioiden tuntemuksen syventymistä, Extraa lukemalla myös oppii kunnioittamaan eri mieltä olevia, ja hyvässä lykyssä oppii tavoille.

   Toivotamme Sinulle hyvää päivänjatkoa!

   Vastaa
 6. juha II
  30.8.2021 21:25

  Retostelu sikseen. Bidenin lennokki osui lapsiperheen autoon ja tappoi kaikki! No, mitäpä muutakaan olisi voinut odottaakkaan.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top