USA:n joukot ja Syyrian armeija yhteenotossa Qamishlin maaseudulla

Syyrian hallituksen joukot ja Yhdysvaltain armeija ovat ottaneet yhteen tarkastuspisteellä Qamishlin maaseudulla Syyriassa. Välikohtaukseen liittyy ilmahyökkäys ja henkilövahinkoja.

Selkkaus alkoi US.Armyn neljän ajoneuvon partion yritettyä ohittaa Syyrian Arabiarmeijan (SAA:n) pitämää tarkastuspistettä Tal Al-Dahabin kylän kohdalla. Paikalla on tiedon mukaan ammuskeltu, ja syyrialaisista oli haavoittunut kaksi ja kuollut yksi sotilas. Tämän jälkeen tarkastuspisteeseen kohdistui ilmahyökkäys.

Koillis-Syyrian maaseudulla liikkuu ainakin Damaskoksen hallituksen joukkoja (SAA), venäläisiä, Syyrian Demokraattisten Voimien (SDF:n) kurdijoukkoja, erilaisia paikallisia kokoonpanoja (miliisejä) ja Turkin ns. ”rauhanvyöhykkeellä” Turkin armeijaa, ja turkkilaisten tukemia paramilitaareja, joista huomattava osa on islamisteja. SAA, USA ja venäläiset pitävät tiesulkuja, joilla tapahtuu säännöllisesti selkkauksia mm. venäläisten ja amerikkalaisten estäessä toistensa kulkua. Tähän asti näistä selkkauksista on selvitty ilman hengenmenetyksiä.

Qamishlin välikohtaus saattaa merkita USA:n ja Damaskoksen hallituksen välien kiristymistä.

Päivitys: USA:n johtama koalitio kiistää ilmaiskun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top