USA:n suurpankit epäröivät lähteä yhteistyöhön Facebookin kanssa

Facebookin uusi innovaatio, asiakkaiden pankkiasioiden hoitaminen Messengerin avulla, ei ole pankkimaailmassa herättänyt innostusta, kertoo Wall Street Journal. Ainakin yksi pankki on jo vetäytynyt keskusteluista.

Tarjotakseen uusia palveluja asiakkailleen, Facebook on lähestynyt USA:n suuria pankkeja ehdotuksella vaihtaa asiakastietoja. Facebook tietääkin todella paljon asiakkaidensa kiinnostusten kohteista ja kaupallisesta käyttäytymisestä, minkä luulisi pankkeja kiinnostavan, mutta tietojen vaihtaminen ei kaikkia innosta.

Facebook tarjoaa asiakkailleen alustaa, jolla he voivat pitää yhteyttä ystäviinsä ja harjoittaa sosiaalista kanssakäymistä. Nyt yhtiö haluaisi laajentaa tarjontaansa myös ostamiseen ja myymiseen, ja omien tiilitietojensa lukemiseen. Maallikkoa po. näkymässä peloittaisi jo sen tietomäärän kattavuus, joka yhdellä yksityisellä yhtiöllä olisi asiakkaan henkilökohtaisista asioista, ja pankeissakaan ehdotusta ei ilmeisesti pidetä riskittömänä.

Fb pääsi äskettäin otsikoihin luovutettuaan 87:n miljoonan asiakkaansa tietoja poliittisten ennusteiden laatimista varten Cambridge Analyticalle. Tietojen luovutus oli tapahtunut asiakkaiden tietämättä.

Lehti kertoo, että jo yksi suuri pankki on vetäytynyt keskusteluisa Fb:n esittämästä suunnitelmasta asiakkaan yksityisyyttä koskevien periaatteidensa takia. Myöskään  tietosuojan alaisten asioiden, kuten pankkitunnusten levittely pitkin sosiaalista mediaa ei viehätä kaikkia. 

 

Wall Street Journal 06.08.2018, maksumuurin takana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top