Useita maahanmuuttajataustaisia Ruotsissa asuvia etsintäkuulutettuina

Interpolin listoilla on useita Ruotsin poliisin etsimiä henkilöitä, jotka saattavat esiintyä muissa maissa aivan toisilla nimillä. ATIA EZ ELREGAL AHMED MEKY on vain yksi heistä. Häntä etsitään murhasta epäiltynä. Euroopan ulkopuolelta tulleet rikolliset jäävät usein löytymättä heidän kotimaidensa ollessa haluttomia heitä etsimään, tai heidän oleskellessaan toisessa Euroopan maassa uudella henkilöllisyydellä.

Eurooppaan kesällä 2015 tulleet noin miljoona maahanmuuttajaa ovat entisestään vaikeuttaneet tilannetta, kätkiessään henkilöllisyytensä ja saadessaan mm. Suomessa asiakirjoja itse keksimilleen nimille. Useassa rikostapauksessa onkin syytetyn nimi muuttunut useaankin kertaan, tutkimuksen edetessä. Osan v.2015 pakolaisista on myös todettu oleskelleen Euroopassa jo useita vuosia, ennenkuin ilmoittivat pakenevansa jotain muualla maailmassa käytävää sotaa, ja hakivat turvapaikkaa. Henkilöllisyys toki päivitettiin samassa yhteydessä.

  • Esimerkkitapauksemme:
    MEKY, ATIA EZ ELREGAL AHMED.
  • Etsitään Ruotsin toimeksiannosta koko Euroopassa.
  • Sukunimi: MEKY.
  • Etunimeä: ATIA EZ ELREGAL AHMED.
  • Sukupuoli: Mies.
  • Ilmoitettu syntymäaika: 15.01.1992 (26 v.).
  • Puhuu arabiaa Egyptin murteella.
  • Etsitään epäiltynä Ruotsissa tapahtuneesta murhasta.

Turussa rituaalimurhan-omaisesti uhrejansa kaulaan puukottanut Abderrahman Bouanane oli esiintynyt Suomessa aiemmin ainakin nimellä Abderrahman Mechkah. Käräjille asti vakavista rikoksista päässeiden tapauksissa useampi henkilöllisyys on pikemmin sääntö kuin poikkeus. Ennätys lienee Berliinin joulutorin 2016 rekkamurhaajalla: 17 rekisteröitymistä Saksan sosiaalihuollon edunsaajaksi yhtä monella nimellä.

Interpolin etsintäkuulutuksessa julkaistu nimi saattaa siis mielikuvitusta. Nämä henkilöt vaihtavat nimiä ilmeisesti useimmin kuin kalsareita. Pitäkää kuitenkin silmät auki. Otsikkokuvan näkäisestä henkilöstä voi ilmoittaa joko suoraan Interpolille, tai lähimmälle poliisille.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top