Utah, USA: Antifa-mielenosoittaja ampui autoilijaa (VIDEO)

Eilen tiistaina autoilija haavoittui käsiaseen luodista antifa- tai BLM-mielenosoittajan ammuttua kaksi laukausta häntä kohti tilanteessa,  jossa mellakoitsijat yrittivät estää liikennettä Provon kaupungin vilkkaalla kadulla. Kaksi epäiltyä on pidätetty ja autoilija on sairaalahoidossa.

Provon poliisilaitoksen edustaja Nisha King kertoi lehdelle, että 60-vuotiaan autoilijan tila on vakaa, ja hän on sairaalahoidossa (tiistain tieto). Poliisi kertoi kahdesta pidätyksestä.

Kingin mukaan toinen pidätetty on 33-vuotias valkoihoinen Jesse Taggart Salt Lake Citystä. Häntä epäillään pahoinpitelyn yrityksestä, törkeästä hyökkäyksestä, vakavan ruumiinvamman aiheuttamisesta, mellakoinnista, aseellisesta uhkailusta, rikollisesta pahoinpitelystä ja tuliaseen käyttämisestä valtatien lähellä, -siis seitsemästä eri rikoksesta. Toinen pidätetty on Samdenha Darling, 27, Ogdenista. Häntä epäillään virkamiehen toiminnan häiritsemisestä ja mellakoinnista. Kumpikin antifasisti viettää nyt aikaansa Utah Countyn (piirikunnan) vankilassa.

Epäilty Taggart on selitellyt somessa:

”Natzin, valkoisen supremachistin, tai vihaisen provo-kuljettajan väitettiin tulleen ammutuksi Provo-mielenosoitusten aikana, sen jälkeen kun hän oli ajanut useiden ihmisten läpi ja ajanut yhden yli. Yhdessä viiden muun auton kanssa, provo Utah, olen pahoillani nähdessäni teidän vastauksenne mielenosoituksiin.”

Videoleikkeet osoittavat, että valkoinen maastoauto oli pysähtynyt mielenosoittajien parveillessa sen edessä, ja lähti liikkeelle vasta laukausten jälkeen. Taggartin nähdään myös juoksevan auton perään, ja ampuvan uudelleen. Auton kuljettaja on päivitetyn uutisen mukaan haavoittunut luodista käsivarteen, ja lisäksi saanut sirpaleen silmäänsä.

”Haluan ehdottomasti ilmaista kunnioituksemme ja kiitoksemme kaikille kansalaisille, jotka toimittivat todistajia ja todisteita tutkijoillemme”, kertoi poliisi Nisha King lehdelle. Hän kiitti myös Salt Laken ja Ogdenin poliiseja avusta.

Poliisi kertoi myös tiistaina, että toista mahdollista aseistettua antifasistia etsitään tapaukseen liittyen. Hänen epäillään käyttäneen asettaan uhkaavasti autoilijaa kohtaan, mutta hän ei poliisin mukaan ampunut.

Rikoksen uhri oli ajanut valkoisella maastoautolla University Avenue -kadulla, yrittäen kääntyä Center Street:lle, kun ryhmä mielenosoittajia alkoi “tungeksia ajoneuvon ympärillä. Miespuolinen mielenosoittaja juoksi maastoauton sivulle, matkustajan puolelle, ja tähtäsi käsiaseella kuljettajaa, ja ampui yhden laukauksen ikkunan läpi”, Provon varapoliisipäällikkö John Gayerman kuvailee tapahtumaa.

Kuljettaja, johon oli osunut yksi luoti, ”yritti poistua tilanteesta painaen kaasua”, Gayerman täsmensi tapahtumaa. Sivullisten kuvaamalla videolla maastoauto läpäisee mielenosoittajajoukon, ja kaataa ainakin yhden. Maastoauton jo irtauduttua tilanteesta, ja lisätessä nopeuttaan, aseistettu mielenosoittaja juoksee videotallenteella ajoneuvon perässä, ja ampuu toisen laukauksen, joka läpäisee auton takaikkunan, vahvistaa poliisi.

Gayermanin mukaan videolla näkyvä ampuja piilottaa laukausten jälkeen aseensa, ja jatkaa mielenosoittamista. Gayerman yhdistää saman henkilön toiseen, myöhempään, välikohtaukseen, jossa rikottiin auton ikkuna käsiaseella. Tämä tapahtui University Aveneulla. Mielenosoitukset maanantaina ja tiistaina oli kutsuttu koolle rasismia ja poliisiväkivaltaa vastustavien ryhmien toimesta, kaikkia tarpeellisia fraaseja ja tekosyitä käyttäen.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on kertonut pitävänsä ”Antifa”-järjestöä terroristisena. Suomessa Antifaan ei ole vielä otettu kantaa.


Video: Desert News


Video: Desert News

2 Comments

 1. p.grandell
  1.7.2020 15:25

  eihän puniikki generaali li voi yhtyä terrrorismiin. kun kerran vasemmiston väkivalta on hyväksyttyä hänen agendassaan, näin tämänpäivän tom of finlandiassa.uskomatonta mutta totta…….kukaan ei tuomitse ….kaikki ovat hiiren hiljaa, mutta kun olis toisinpäin, huh mikä krapina tulis…..

  Vastaa
 2. pöh
  1.7.2020 23:24

  Aika vähän näkynyt Suomen valtamediassa näitä juttuja missä ”mielenosoittajat” hyökkää täysin sivullisten kimppuun.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top