Uusi vastuullinen vaihtoehto S-Pankin passiivisten rahastojen valikoimaan

Tänään markkinoille tuotavan FIM Passiivinen USA ESG -rahaston avulla on mahdollista tavoitella kustannustehokkaasti maailman suurimpien osakemarkkinoiden tuottoa. Tyypillinen indeksirahasto sijoittaa passiivisesti mutta ei huomioi sijoituskohteidensa vastuullisuutta.

Myös uusi rahasto sijoittaa passiivisesti. Se ei ole kuitenkaan indeksirahasto, vaan noudattaa kattavasti vastuullisen sijoittamisen periaatteita. Vastuullisuuden huomioinnilla on vaikutusta erityisesti Yhdysvalloissa, jossa suosittuihin osakeindekseihin mahtuu runsaasti yrityksiä, joiden vastuullisuudessa olisi parannettavaa.

FIM Passiivinen USA ESG

S-Pankki kasvattaa passiivisesti sijoittavien rahastojen valikoimaansa. Kustannustehokas FIM Passiivinen USA ESG -osakerahasto yhdistää kaksi finanssialaa viimeisen kymmenen vuoden aikana eniten muuttanutta trendiä: passiivisen ja vastuullisen sijoittamisen.

Kyseessä on S-Pankin toinen rahasto, joka noudattaa passiivisen sijoittamisen ohella vastuullisen sijoittamisen periaatteita. Passiiviset rahastot tavoittelevat markkinoiden keskimääräistä tuottoa.

S-Pankin sijoitusjohtajan Mika Leskisen mukaan uudentyyppistä ajattelua tarvitaan myös passiivisissa tuotteissa.

Tyypillinen indeksirahasto ei kiinnitä huomiota yhtiöiden vastuullisuuteen. Vastuullisuus kuitenkin kiinnostaa yhä useampia sijoittajia ja haluamme tarjota myös heille tuotteen, jolla sijoittaa passiivisesti ja kustannustehokkaasti Yhdysvaltojen osakemarkkinoille, Leskinen kertoo.

Muiden S-Pankki- ja FIM-rahastojen tapaan FIM Passiivinen USA ESG -osakerahasto noudattaa kattavia vastuullisen sijoittamisen periaatteita. Rahasto ei tee suoria sijoituksia esimerkiksi ydinaseita tai kansainvälisillä sopimuksilla kiellettyjä aseita valmistaviin yhtiöihin. Rahasto ei myöskään sijoita tupakkaa valmistaviin yhtiöihin.

FIM Passiivinen USA ESG on uusin tulokas Vastuullisuus Plus -rahastoperheeseen. Rahastoperhe koostuu viidestä* rahastosta, joissa vastuullisuus on viety vielä S-Pankki- ja FIM-rahastojen yleisiä vastuullisen sijoittamisen periaatteita pidemmälle.

Rahaston vuotuiset juoksevat kustannukset ovat 0,49 %. Tämä tekee rahastosta edullisen vaihtoehdoin aloittaa vastuullinen sijoittaminen. Rahaston vertailuindeksinä käytetään MSCI USA Net Total Return -indeksiä, joka kuvaa yhdysvaltalaisissa pörsseissä listattujen suurten ja keskikokoisten yhtiöiden osakkeiden keskimääräistä arvonkehitystä.

2 Comments

 1. Suomalasiten tyhmyyspillerit
  10.9.2019 14:17

  Elieli… Suomalaiset hölmöt antavat rahansa S-ryhmälle joka sijoittaa ne ulkomaille. Ulkomaalaiset sitten joko suoraan tai välillisesti investoivat ne Suomeen josta tällä hetkellä saa maailman parasta katetta. Veroja kun ei tarvitse maksaa lainkaan ja politikkoja ei tarvitse edes lahjoa.

  Missä kohtaa suomalaiset söivät tyhmyyspillereitä? Sionisti-Uotien jälkeenkö? Missä vaiheessa ei enää osata itse sijoittaa suomalaisiin yrityksiin? Ostetaan jotain paperinpaloja joilla kuulemma on joku arvo. Eikä ymmärretä että jos ostetaan suomalaisen yrityksen osakkeita niin silloin oikeasti omistaa jotain konkreettista.

  Vastaa
 2. Jussi
  10.9.2019 14:51

  Seuraamieni vapaiden tiedotuslähteiden ja sotilaslãhteiden mukaan USA:ssa sekä erityisesti monikansallisissa yrityksissä on odotettavissa sotilastuettuja toimenpiteitä ainakin noin 700 suuromistajaa kohtaan. Lisãksi on odotettavissa epästabiili ylimenokausi, kun USA:n perustuslain vastainen yksityinen ja lain yläpuolella vapaasti printteriä halunsa mukaan kaasutellut ja setelivirtaa halunsa mukaan (itseään unohtamatta) ohjaillut keskuspankki korvataan liittovaltion kultavarantoon sidotulla uudella vakaalla rahayksiköllä. Maiden itsenäisyyttä kannattavat Trumpin patriootit ml. mustahatuista puhdistettu mutteritalo, armeijan enemmistö ja veteraanit sekä NSA pyrkivät pitãmään talouden vakaana 2020 loppuvuoden vaalien yli. Alakynteen jäänyt kaikilla mahdolllisissa tavoilla raivoava globalistien ”ihmisoikeudetonta sananvapaudetonta yksityisomaisuudetonta kommunismin totaalidiktatuuria muille ja lain yläpuolisen maailmanhallituksen eliitin paikkaa itselle” ajava ryhmä pyrkii romauttamaan maan talouden ennen vaaleja jotta Trumppi syylliseksi lavastettuna häviäisi 2020 pressanvaalit. Kummankin tahon tavoitteissa on nykyisen massiivisen valtionvelan seurauksena joko epävakaa kausi tai talouslama joko 2020 vaalien jalkeen tai lama jo vaaleja ennen. USA:ssa on nyt suosittua muuttaa säästöjä ja osakkeita raa-aksi jalometalliksi (erityisesti kulta/hopea) sekä kryptovaluutoiksi (bitcoin). Jos pörssi romahtaa pahasti niin silloin voi olla hyvä sauma hankkia osakkeita pilkkahintaan kunhan osaa ennustaa mitkä talot tulevat toipumaan lamasta jaloilleen. Just nyt en itse vielä uskaltaisi sijoittaa jenkkiosakkeisiin, vaikka mahdollisuus olisi, kun pelikenttä on niin epäselvä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top