Uutinen, joka ei enää yllätä ketään

Poliisi varoittaa pankkitunnuksia urkkivista huijareista

Poliisille on viime aikoina tehty useita ilmoituksia pankkitunnusten kalasteluista ja nyt huijareiden puhelinsoitot ovat näyttäneet tulevan eri poliisilaitosten vaihteennumeroista.

Poliisi varoittaa aktivoituneista huijareista, jotka esiintyvät poliisina, esimerkiksi jonkun poliisilaitoksen talousrikostutkijoina, ja pyytävät saada kohdehenkilön pankkitunnuksia tietoonsa. Uutta näissä tapauksissa on ollut se, että huijarit ovat onnistuneet keinotekoisesti muokkaamaan omaa puhelinnumeroa niin, että vastaanottajalle puhelu näkyy tulevan jonkun poliisilaitoksen vaihteen numerosta.

Poliisi tähdentää, että pankkitunnuksia ei pidä antaa kenellekään puhelimessa, sähköpostilla, tekstiviestillä tai erilaisilla sosiaalisen median keskustelualustoilla. Poliisi ei koskaan kysy keneltäkään tämän pankkitunnuksia. Mikäli saat tällaisen yhteydenoton, niin voit olla varma, että kyseessä on huijari.

Jos saat tällaisen huijaussoiton, niin ilmoita siitä poliisille. Mikäli tapahtuu vahinko ja epäilet, että olet luovuttanut pankkitunnukset huijarille, niin soita välittömästi hätänumeroon 112 ja ilmoita tapahtuneesta omaan pankkiisi.

1 Comment

  1. seant
    5.4.2022 18:56

    Nykyään kannattaa laittaa otto automaatin nostoraja nollaksi, kun kaupan kassalta saa rahaa tarvittaessa.
    En usko että ihmiset ovat niin typeriä että tekisi kaikki jutut mitä tilisiirto vaatii. Itse kun teen tilisiirron nettipankissa, ensiksi vaatii käyttäjätunnuksen ja salasanan, sen jälkeen listasta satunnais numerosarja ja lopuksi puhelimeen tekstiviestillä tullut turvaluku, nyt ollaan vasta pankissa. Maksu tilisiirtona vaatii taas satunnais numerosarjan uuden maksutilin saamiseksi sen jälkeen taas tulee tekstiviesti hyväksyä maksu, jossa on summa ja antaa turvaluku, jos maksu on ulkomaille, niin pitää ko. maa hyväksyä, johon taas tarvitaan satunnais numerosarja. ps kannattaa tarkistaa, että maksu maanna on vain Suomi, jos maksuja ole muualle, itse laitan vain silloin jonkun muun maan väliaikaisesti, jos maksu on sinne.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top