Uutinen Madeiran saarelta: Virkamies vihainen yksityisten urakoitsijoiden työn laadusta

Paikallislehden haastattelema Madeiran alueellisen hallinnon virkamies Jose Coelho on hyvin vihainen. Santa Gruzin lentokenttään liittyvien ramppien ja holvausten nopea rapistuminen (näet sen kuvasta, taustalla) todistaa kelvottomasta työn laadusta, ja vastuuttomasta valvonnasta. Coelhon purkauksessa on jotain tutun-oloista?

Madeiran saari sai asiallisen pituisen kiitoradan ainoalle kaupalliselle lentokentälleen poikkeuksellisen vaativana rakennusprokektina: Jopa osaa kiitoradasta kannattavat betonipylväät, ja teiden liittymiä on jouduttu toteuttamaan rampein ja holvauksin. Nyt työn heikko laatu näkyy, ja kalliit korjaukset ovat tiedossa; Betonivalujen pintakerrokset putoilevat, ja raudoitukset ruostuvat atlanttisessa ilmastossa madeiralaisten ihmetellessä.

PTP: n virkamies José Manuel Coelho ilmaisi tänään syvän tyytymättömyytensä kantavien rakenteiden huononemisesta. Vahingot näkyvät hyvin kiertotien rampeissa lähellä kiitotien päätä Madeiran-Cristiano Ronaldon lentokentällä Santa Cruzissa. Coelhon mielestä urakoitsijan on maksettava huonolla työllä aiheutettu vahinko.

”Oikealla olevilla hallituksilla on politiikka, jonka tarkoituksena on tuhota julkinen omaisuus ja toimittaa se yksityiselle. Kaikki, joka tuottaa voittoa, menee yksityiselle, ja mistä tulee vahinkoa, sen joutuvat ihmiset maksamaan. -Ja näin tapahtui meidän lentoasemallemme, ja nyt ne, jotka joutuvat maksamaan korjaustöistä, ovat madeiralaiset ”, sanoi José Manuel Coelho lehdelle.

Coelho sanoi myös, että kansalaisten tulisi rangaista paikallishallituksen puolueita, koska ne ovat ”repineet ihmisten selkänahasta ja puolustaneet suurta pääomaa”. Coelhon mielestä on myös kysyttävä, millä kriteereillä urakoitsijat valitaan.

Näin siis keskellä Atlanttia, Madeiran kauniilla saarella. Ehkeivät Jose Coelhon kuvailemat ongelmat rajoitu eteläisille leveysasteille. Ainakaan Karpo ei yllättyisi, jos niitä tavataan napapiirilläkin.

Asiasta kertoi 24.02.2019 Dnoticias.pt.

3 Comments

 1. Sulttu
  24.2.2019 22:39

  Kuulostaa tutulta.
  Annetaan hommat yksityisten hoidettavaksi. Saadaan huonoa laatua… Mutta mikä tärkeintä, saadaan osakkeenomistajille rahaa!

  Vastaa
 2. Tehdäänkehitysmaayhdessä
  24.2.2019 23:09

  Sama ylikansallinen pääoma lahko mellastaa ympäri palloa.

  Vastaa
 3. Heino Keppi
  25.2.2019 00:13

  Eihän iki-iihana €U mitenkään voisi sallia tuollaista kusettamista. €ihän ?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top