Uutispalvelu Sputnik Newsin turkkilaiset toimittajat pidätetty

Eilen lauantaina kuultiin hälyttävä uutinen hyökkäyksestä venäläisen uutispalvelun, Sputnik Newsin, kolmen turkkilaisen toimittajan koteihin. Nyt näyttää siltä että toimittajat ovat poliisin hallussa.

Päivitys: Sputnikin toimistoon Ankarassa on tunkeutunut poliiseja.

Sputnik Newsin työntekijöiden koteihin hyökänneiden huligaanien kerrotaan huudelleen venäläisvastaisia ja äärinationalistisia iskulauseita, ja korostaneen huliganisminsa poliittista luonnetta. Hyökkääjät pakenivat ennen poliisin tuloa. Välikohtauksessa ei tapahtunut loukkaantumisia.

Sputnikin päätoimittajalla Margarita Simonyanilla ei ole tietoa hyökkääjien mahdollisista yhteyksistä viranomaisiin. Toimittajien olinpaikka on tällä hetkellä tuntematon.

Simonyan ei ole saanut toimittajiin yhteyttä sen jälkeen, kun he menivät poliisiasemalle tekemään ilmoitusta hyökkäyksistä.

Venäjän ulkoministeriö on todennut, että Sputnikin Turkin  työntekijöihin kohdistuva hyökkäys ja heidän pidättämisensä poliisin toimesta rikkovat räikeästi toimittajien oikeuksia.

”Toimittajia uhattiin fyysisellä väkivallalla, ja heitä käskettiin lopettamaan ammatillinen itoimintansa. Saatavilla olevien tietojen mukaan he [Sputnikin työntekijät] ovat olleet Turkin turvallisuusjoukkojen käsissä. Tilannetta monimutkaistaa se, että ei ole mahdollista pitää heihin yhteyttä”, ministeriö sanoi.

Euroopan Turvallisuusjärjestö ETYJ on reagoinut Turkin toimiin lehdistöä vastaan:

Lisää luettavaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top