Vaalitarkkailijoilta kritiikkiä USA:n kongressin välivaaleista

Eurooppalaiset vaalitarkkailijat (OSCE) ovat esittäneet keskiviikona (07-11.) kritiikkiä kongressin välivaalien toimittamisesta eräissä osavaltioissa.

OSCE:n (Organization for Security and Co-operation in Europe) tarkkailijoiden mukaan äänestäjän tunnistaminen, so. henkilöllisyyden varmistaminen, on joissain tapauksessa tapahtunut tavalla, joka saattaa vaikeuttaa kielellisten vähemmistöjen ja mm. alkuperäisamerikkalaisten äänioikeuden käyttämistä.

”Äänestäjän henkilöllisyyden toteaminen on poliittisesti syrjivä tapahtuma (politically divisive issue) joissakin osavaltioissa, ja se saattaa luoda esteitä rodullisille ja kielellisille vähemmistöille, ja alkuperäisamerikkalaisille”, toteavat tarkkailijat.

Aiemmin USA:n vaalijärjestelmää on arvosteltu äänestäjärekisteriin kirjautumisen, joka on tehtävä ennen vaaleja, aiheuttamasta ylimääräisestä kynnyksestä mustille äänestäjille. Nyt kuultu kritiikki on tavallaan tämän jatkoa. Tarkkailijoiden mukaan järjestelmä ei takaa kaikille ryhmille yhtäläisiä mahdollisuuksia käyttää äänioikeuttaan. He esittävät moitteita kahdelletoista osavaltiolle.

Havaittujen puutteiden ei oleteta vaikuttavan tämänkertaisten vaalien tuloksiin.

Asiasta kirjoitti Sputnik News hetki sitten.

1 Comment

  1. Jussi Suomalainen
    10.11.2018 17:13

    Vaaleja ennen oli yllätys yllätys jälleen murtautuminen Facebook ja Google järjestelmiin. Dark netistä tai Deep netistä löytyi valtava määrä yksilöiden identiteettiin liittyviä tietoja, jotka mahdollistivat esiintymisen ja äänestämisen jonain muuna ihmisenä (esim. rahaa vastaan).

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top