Väite: Puoli miljoonaa afgaania matkalla Turkin kautta Kreikkaan?

Kreikkalaisen uutissivun kertoman mukaan jopa 500 000 afganistanilaista on saapunut Turkkiin Iranista ja Irakista, ja on matkalla kohti Eurooppaa. Iran saattaa yrittää vapautua alueelleen kerääntyneistä afganistanilaisista passittamalla heitä eteenpäin.

Kreikka pelkää uutta turvapaikanhakijoiden aaltoa Turkista Evrosin alueelle Kreikkaan. Rajaviranomaisten tiedonvaihto Kreikan ja Turkin rajalla on pysähdyksissä, minkä pelätään heikentävän mahdollisuuksia hallita rajanylitys-yrityksiä. Samaan aikaan on tietoja em. afganistanilaisten liikkeistä kohti Kreikkaa.

Viime viikolla maahanmuuttoministeri Dimitris Vitsas kertoi parlamentille, että vuonna 2016 3 300 laitonta siirtolaista ylitti rajan Evrosissa, ja 2017 heitä tuli 5 500. Virallisen tiedon mukaan yhteensä 1 010 ihmissalakuljetuksesta epäiltyä on otettu kiinni tammikuun ja elokuun lopun välisenä aikana, ja syyskuussa jo 180. Lokakuun ensimmäisellä viikolla salakuljettavia on tavoitettu 30, mikä kertoo näiden aktiivisuudesta Evrosissa.

Uutisen mukaan turkkilaiset viranomaiset sallivat ihmissalakuljettajien organisoimat ryntäykset rajan yli. Ilmeisesti kyse on samantapaisista tilanteista, jollainen estettiin Makedonian rajalla äskettäin:

Makedonian rajavartijat ovat ampuneet varoituslaukauksia estääkseen laittoman rajanylityksen, kertoo kreikkalainen uutissivu. Laukaukset ammuttiin ilmaan, kun sanalliset kehoitukset eivät tehonneet maahanpyrkijöihin. Ekathimerini 10.10.2018.

Salakuljettajien kerrotaan organisoivan kuljetuksia Evrosin raja-alueelta Thessalonikiin busseilla. Turvapaikanhakijat ovat yrittäneet leiriytyä kaupungin keskustaan (kuva), mistä poliisi on siirtänyt heitä tilapäisleireille Diavataan, ja sieltä muihin vastaanottoleireihin.

Kreikan järjestelyt meren yli tulevien turvapaikanhakijoiden vastaanottamiseksi Lemnoksen saarella ovat uutisten mukaan romahtamassa, ja saarille pysäytettyjä juodutaan siirtämään mantereelle. Nyt suorat maarajan ylitykset näyttävät olevan myös aktivoitumassa.

Makedonian kyky estää joukkovaellukset pohjoiseen on jo ollut koetuksella. Kylmenevien säiden odotetaan toki helpottavan tilannetta. 500 000:n pakolaisen ilmaantuminen Kreikkaan saattaa johtaa humanitaariseen katastrofiin, ja kontrolloimattomaan tilanteeseen.

Ekathimerini 13.10.2018.

4 Comments

 1. Minä
  13.10.2018 13:37

  Kreikka alistuu muslimien tuhottavaksi. Kukahan viimekädessä vetelee naruista. Koskakohan kreikkalaiset tarttuvat itse aseisiin, kun halinto on avuton, jostain käsittämättömästä syystä?

  Vastaa
 2. Aksel
  14.10.2018 04:58

  Nyt konkreettinen rajavalvonta ja islamin uskon kriminalisointi ainakin Suomeen. Verbaalipuolen jutut eivät enää riitä. Olemme jo nähneet mihin tämä johtaa. Tuska, turvattomuus sen kuin lisääntyvät. Sivistymättömyys tulee takaisin.

  Vastaa
 3. Ihanan kallista
  14.10.2018 07:39

  Kohta sitä saa, rikkautta ja voimavaraa! Pian on huoltosuhde turvattu. Puoli miljoonaa afgaania matkalla Suomeen, jokohan Orpo on käskenyt poistattaa puomin Tornion tullista ja laittanut varusmiehet laukunkantovalmiuteen?

  Vastaa
 4. Tuo ne jo ut sen
  28.12.2018 00:46

  Mitenköhän tässä kävi? 🙂 <3 missä he on nyt? Toivoisin extrauutisia aiheesta.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top