Väkivaltarikosten nopeaa kasvua Ruotsin ongelmalähiöissä pidetään kansallisena turvallisuusuhkana- Ruotsin suojelupoliisin Säpo:n ratkaisu ongelmiin: maahanmuuttajien karkoittaminen

Ruotsissa siirtolaisuutta ja siitä seurannutta islamisaatiota pidetään sikäläisen suojelupoliisin mukaan yhtenä suurimpana syynä ääriliikkeiden voimakkaaseen kasvuun maassa ja toteaa samalla, että myös äärivasemmiston ja -oikeiston toiminta on samalla myös kasvanut, etenkin vuodesta 2014 alkaen. Viranomaiset ovat lukuisia kertoja nostaneet esiin, että islamisaatio on näistä uhkista suurin maan sisäiselle turvallisuudelle.

Sikäläinen suojelupoliisi yrittää kaikin lainsäätäjien tarjoamin keinoin hillitä väkivaltaisten ääriainesten lisääntymistä ongelma-alueilla. Työ käy välillä kangerrellen, koska käytettävissä olevat toiminnot ovat hitaat ja riittämättömät suhteessa väkivaltaisten ääriliikkeiden kasvuun Ruotsissa.

Ruotsin suojelupoliisi on hiljattain ottanut talteen kuusi muslimijhohtajaa odottamaan maasta karkoitusta, mutta karkoittamisen prosessit ovat hitaita ja haastavia, eikä vakaviin turvallisuuteen liittyviin ongelmiin siksi saada ratkaistua hetkessä. Sikäläinen suojelupoliisi pitää karkoittamista keskeisenä ratkaisuna maahan kohdistuvan turvallisuusuhkan pienentämiseksi.

Ruotsissa on viikon sisällä ollut useampia voimakkaita pommi-iskuja ja ampumavälikohtauksia, ja tämä on saanut nyt jo myös monet paikalliset asukkaat ongelma-alueilla pelokkaiksi. Jotkut heistä koittavat nyt tästä syystä löytää kotia itselleen turvallisemmalta paikkakunnalta.

Tämä väkivaltarikosten voimakkaasta kasvusta johtuva pelko ongelma-alueilla voi tulevaisuudessa johtaa kasvavaan sisäiseen muuttoliikkeeseen Ruotsissa. Köyhimmille turvallista asuinympäristöä hakeville asukkaille voi osoittautua haasteellisemmaksi vaihtaa asuntoa turvattomalta alueelta turvalliseksi koetulle, kuin varakkaille asukkaille.

Asiasta lisää: Fria Tider

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top