Valkovenäjä: 78. mielenosoituspäivä tänään, Tikhanovskajan asettamaa määräaika hallitukselle loppuu (VIDEO)

Valkovenäjän pääkaupungissa Minskissä on jo koolla noin 100 000 mielenosoittajaa tavaksikäyneessä sunnuntain joukkomielenosoituksessa. Opposition johtajan, Svetlana Tikhanovskajan, presidentti Lukashenkalle asettama määräaika ryhtyä vuoropuheluun opposition kanssa on myös lopuillaan.

Opposition presidenttiehdokas elokuun vaaleissa, Sviatlana Tikhanovskaja, ilmoitti kaksi viikkoa sitten, että 25.10. on määräpäivä, johon mennessä kyseenalaistetuissa vaaleissa virkansa uusineen presidentti Aljaksandr Lukashenkan on lopetettava poliisiväkivalta mielenosoittajia kohtaan, vapautettava poliittiset vangit, ja erottava virastaan, kirjoitti mm. The Moskow Times (13.10. 2020).

Mikäli Lukashenkan hallinto ei tee myönnytyksiä, seurauksena voi olla yleislakko, kertoi Tikhanovskaja tuolloin. Tämä päivä voi siis olla Valkovenäjän tulevaisuuden kannalta merkityksellinen.

Tietojen mukaan Minskin metro ei toimi, tai vuoroja on rajoitettu, netti ei toimi kaupungissa ja useita toimittajia on pidätetty ennaltaehkäisevästi. Ihmiset huutavat marssiessaan: ”Lakko! Lakko!”’

Hallitus on jakanut videoita, joissa mellakkapoliisit harjoittelevat ihmisjoukkojen pysäyttämistä. Belsatin uutislähetys videoikkunassa:

Voimakkaan valon aiheuttavia kranaatteja on käytetty mielenosoittajia vastaan. Myös kumiluodit mainitaan.

Seuraamme tapahtumia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top