Valkovenäjä rikkoi yöllä raja-aitaa, puolalaisia häiritty lasereilla

Rajaselkkaus Valkovenäjän ja Puolan rajalla, jossa tuhannet Lähi-Idästä houkutellut ns. siirtolaiset odottavat päästäkseen EU:n alueelle, kärjistyi viime yönä uudelle levellille: Valkovenäjän rajasotilaat rikkoivat aitaa, ja estivät puolalaisia korjaamasta sitä. Puolan rajavartijoita myös sokaistiin voimakkailla laser-valoilla.

Valkovenäjä näyttää ottaneen aktiivisemman roolin. Puolan rajavartioston tiedottaja kommentoi lehdelle yön tapahtumista:

”Viime yönä, lähellä Czeremchan kaupunkia, valkovenäläiset sotilaat alkoivat rikkoa raja-aitaa. Puolalaisia joukkoja on sokaistu laser- ja strobe-valoilla. Noin sata maahanmuuttajaa (migrants) on ylittänyt rajan. Valkovenäläiset olivat antaneet heille kyynelkaasua, jota oli käytetty puolalaisia viranomaisia vastaan.”

Ulkoministeri Haavisto Yle:llä: Suomenkielisiä ihmissalakuljettajia Valkovenäjän rajalla? -Suomella on jo tarvittava lainsäädäntö hybridikriisin varalta

Suomen valtiollinen media Yle haastatteli tänään ulkoministeri Pekka Haavistoa. Ministeri mainitsi varmentamattomana tietona, että raja-alueella, Valkovenäjän puolella, on havaittu suomenkielisiä henkilöitä. Epäily on, että he liittyvät ihmissalakuljetukseen.

– Se on täysin mahdollista, tämä voi olla hyvä bisnes joillekin henkilöille. Esimerkiksi Välimeren alueella ihmissalakuljetuksesta on muodostunut liiketoimintaa. Olen kuullut huhuja, joiden mukaan raja-alueella Valko-Venäjän puolella on liikkunut myös suomea puhuvia henkilöitä. (Yle 13.11.)

Saksassa on havaittu jo maahan asettuneiden lähi-itä-taustaisten toimijoiden aktiviteettia Valkovenäjällä olevien avustamiseksi Saksaan. Puolassa onkin pysäytetty jo saksalaisen ”ihmisoikeusjärjestön” epäilty bussikuljetus-yritys, -hakea väkeä rajalta. Ulkoministeri jatkoi haastattelussaan Suomen voimassaolevien lakien mahdollisesta riittämättömyydestä hybridihyökkäys-tilanteessa:

”Mielestänii tällaiset nykyajan hybridiuhat vertautuvat aseelliseen hyökkäykseen. Esimerkkinä voi käyttää syyskuun yhdennentoista päivän tapahtumaa Yhdysvalloissa: siinä ei käytetty aseita, vaan tultiin lentokoneella päin rakennusta. Nimenomaan tällaisia uhkia pitää valmiuslainsäädännön kohdalla pystyä käsittelemään. Uskon, että Puolan ja Valko-Venäjän rajalla nähty tilanne kuuluu tämäntyyppisiin uhkiin.”  (Yle 13.11.)

Ulkoministeri korosti Yle:lle, ettei pidä antaa sellaista vaikutelmaa maailmalle, että Suomi olisi lainsäädännön puutteiden takia toimintakyvytön nyt Puolan-Valkovenäjän välillä vallitsevan tilanteen kaltaisissa tapauksissa:

”Suomi on valmis puolustautumaan kaikenlaisia uhkia vastaan. Ei ehkä kannata huudella maailmalle, että meillä joissakin kohdissa pykälissä on aukkoja, tai ettemme ole valmistautuneita joihinkin uhkiin. Tämä väittämä ei myöskään ole totta.

”Juuri tällaisessa tilanteessa meidän lainsäädäntömme antaa mahdollisuuden myöskin sulkea raja määräajaksi tai tilapäisesti. Tällaista mahdollisuutta pitää myös voida käyttää.”  (Yle 13.11.)

Päivitämme.

Luettavaa:

Pykälät olivat kunnossa jo syksyllä 2015 (VIDEO)

5 Comments

 1. Puolueeton
  13.11.2021 14:30

  Mitä perustuslaki kertoo Suomen puolustamisesta? On aikaisemmin käytetty puolustautumiseen raakaa väkivaltaa jopa kahta suurvaltaa vastaan perustuslakeja noudattaen.

  Vastaa
 2. pöh
  13.11.2021 14:50

  Ei tällä EU:n ”liberaalilla” politiikalla pärjää, kun toinen puoli on valmis jopa väkivaltaan.
  Laittasvat miinakentän rajalle, ja sitte ilmotusta että oma on syy jos laittomasti tulette rajan yli.

  Vastaa
 3. Tupauuno
  13.11.2021 15:18

  Siis mikä puolue ja ketkä henkilöt (Hutisalo, Haavisto) ovat nimenomaan antaneet sen käsityksen maailmalle, että tervetuloa Suomeen, me elätämme teidät koko loppuelämänne ajan ja myös kaikki sukulaisenne. Mitä ihmeen moraaliposeerausta tämä nyt on Haavistolta. Hutisalo totta kai pitää kiinni siitä, että yksi turvapaikkareikä on aina avoinna.

  Vastaa
 4. Minä
  13.11.2021 16:10

  Pitää ottaa kiinni väkisin tulleet, laittaa ne vankilaan, käydä oikeutta ja laittaa muutamaksi vuodeksi vankilaan sekä karkottaa sen jälkeen.

  Jatkossa väkisinyrittäjiä pitää ampua, ei tuo muuten lopu. Vaikkapa ammuttaisiin vain jalkoihin, loppuu juoksut ja loppuu rajan toisella puolella into.

  Vastaa
 5. Obelix
  13.11.2021 17:46

  ”Viime yönä, lähellä Czeremchan kaupunkia, valkovenäläiset sotilaat alkoivat rikkoa raja-aitaa. Puolalaisia joukkoja on sokaistu laser- ja strobe-valoilla. Noin sata maahanmuuttajaa (migrants) on ylittänyt rajan. Valkovenäläiset olivat antaneet heille kyynelkaasua, jota oli käytetty puolalaisia viranomaisia vastaan.”

  Johtopäätös:
  Seuraavaksi valkovenäläiset antanevat näille ”maahanmuuttajille” kyynelkaasun lisäksi tuliaseita – niinkuin malliksi siitä, mitä tuleman pitää, elleivät puolalaiset taivu suosiolla diktaattorin tahtoon. Puolalaiset ovat jännän äärellä; vastassa on taisteluhansikkaalla EU:n arvovaltaa kasvoille lätkäissyt sotahullu diktaattori ja kiero hyökkäys Puolan Valtiota vastaan, mutta puolalaisten kauhistukseksi selän takana onkin länsi _NÖSSÖSUVAKKEINEEN_ joilla jalat lilluvat tukevasti ilmassa.

  Kuulemma: Liikkuu huhuja, joiden mukaan raja-alueella Valko-Venäjän puolella on liikkunut myös suomea puhuvia henkilöitä. (Yle 13.11.)

  Johtopäätös: Vähemmästäkin suomalaisilla TAVIKSILLA nousee tukka pystyyn…muttei sentään toistaiseksi – näemmä – nouse Petteri Orpolla, eikä eräillä valmiuslakiin muutoksia hinkuvilla pertti & piikaperuspersuilla – häpeällistä!

  Ps. Tämä alla oleva lausunto on muuten ensimmäinen kerta, jolloin olen _Ulkoministeri Haaviston_ kanssa samaa mieltä jostain asiasta! Eikä vähiten sen takia, että Haavisto paljasti – tosin, selkänsä seinää vasten, virkansa puolesta – kokkarit & co. harjoittaman likaisen pelin, jota peliä ko. kumppanit harjoittavat Suomen Kansan turvallisuuden kustannuksella, lue; ovat peittelemässä seuraavan hallituksen AudinPenkkien takia Petterin vuoden 2015 harjoittaman Call of Duty Arvopohjapelin…varsinaisen pikkumaista pikkupolitikointia! Missä kummassa jemmassa piileksii opposition _VALTIOMIESAINES_ juuri silloin, kun kansa sellaisia henkilöitä kipeimmin tarvitsisi!

  ”Ulkoministeri korosti Yle:lle, ettei pidä antaa sellaista vaikutelmaa maailmalle, että Suomi olisi lainsäädännön puutteiden takia toimintakyvytön nyt Puolan-Valkovenäjän välillä vallitsevan tilanteen kaltaisissa tapauksissa:

  Suomi on valmis puolustautumaan kaikenlaisia uhkia vastaan. Ei ehkä kannata huudella maailmalle, että meillä joissakin kohdissa pykälissä on aukkoja, tai ettemme ole valmistautuneita joihinkin uhkiin.”

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top