Vallankaappausyritys Jordaniassa, entinen kruununprinssi pidätetty

Jordanian viranomaiset ovat tänään pidättäneet entisen kruununprinssin ja 20 muuta henkilöä epäiltyinä yrityksestä syrjäyttää maan nykyinen kuningas Abdullah II.

Edesmenneen edellisen kuninkaan Husseinin poika prinssi Hamzah bin Hussein on ilmeisesti tärkein epäilty. pidätettyinä kerrotaan olevan mm. kuninkaallisen perheen jäsen Sharif Hassan bin Zaid ja Basem Awadullah, Jordanian kuninkaallisen hašemiittituomioistuimen entinen vanhempi virkamies. Pidätettyjen joukossa on ainakin yksi heimojohtaja ja Jordanian turvallisuuspalvelun jäseniä.

Hamzah bin Hussein on edesmenneen kuningas Husseinin ja hänen neljännen vaimonsa, amerikkalaissyntyisen kuningatar Noor al Husseinin vanhin poika. Prinssi Hamzah on tietojen mukaan kotiarestissa. Väitteen mukaan arestissa on myös kuningatar Noor, mutta Jordanian media ei toista tätä väitettä.

Jordanian mediassa kerrotaan pidätetyillä olleen ulkomaisia yhteyksiä. Jordania on perinteisesti ylläpitänyt yhteisymmärrystä Yhdysvaltain kanssa, ja osallistui myös USA:n johtamaan terrorisminvastaiseen liittoutumaan. Presidentti Donald Trumpin aikana Yhdysvallat toteutti diplomaattisen kampanjan Israelin ja eräiden arabimaiden lähentämiseksi vuoden 2020 syksyllä. Tämän hetken tiedoilla ei voida sanoa, oliko vallankaappausyrityksessä kyse jonkin valtion toisensuuntaisesta pyrkimyksestä. Prinssi Hamzahin, jonka pidätys kiistetään -”vain liikkumisrajoitusten alaisena kotonaan”- kerrotaan olevan läheisissä suhteissa Saudi-Arabian kruununprinssiin, ja hänellä väitetään olevan kaksoiskansalaisuus Jordania-Saudit. Hamzah on aiemmin toiminut Jordanian erityislähettiläänä Saudeissa, ja hänet tänään pidätetty apulaisensa Bassem Awadallah on väitteen mukaan toiminut Saudi-Arabian kruununprinssin Mohammed bin Salmanin konsulttina, kertoo lehti.  Saudi-Arabia on jo ehtinyt ottaa kantaa Jordanian episodiin, ja ilmoittaa tukevansa kuningas Abdullahia.

Aiheesta muualla:

2 Comments

 1. Lammaslaumat
  4.4.2021 09:57

  Kohta sielä voi olla muitakin urheita jos ne 200 000 lammasta jäävät puuttumaa ruokapöydästä jotka kuolivat Suezin kanavan vuoksi. No, suhteutettuna tuohon väkimäärään se on pientä. Mutta aina kun tulevat huonot ajat niin anarkia nostaa päätään.

  Vastaa
 2. juha II
  4.4.2021 13:28

  Tämä on osa maailmanlaajuista peliä, jossa nyt kaikin keinoin pyritään horjuttamaan valtarakenteita globalismin nimissä, Israel on kiristänyt Jordaniaa sulkemalla siltä pääsyn tuolla suunnalla perin kullan arvoiseen rikkauteen. Nimittäin vesivarat, jotka rinnastuvat melkeimpä öljyyn ja tosiasiassa enemmänkin, sillä puhdas vesi on elämän ehto. Sen tietää jokainen.

  Tässä nähtiin taas silmiinpistävä esimerkki siitä, mitä ”kaksoiskansalaisuus” tuo tullessaan. Sehän on nähty täällä Suomessakin ”kävelevän katastrofin” presidentti Tarja Halosen ollessa vallassa.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top