Vallankumous söi lapsensa, vai söikö

Äärikommunistitaustainen ja vihreiden nyttemmin kannattelema Elokapina-liike uhkasi eilen pistää Suomen keskeisen kadun eli Helsingin Mannerheimin tie poikki 10 päiväksi.

Totta kyllä joitakin satoja ”kapinallisia” laahusti paikalle noin klo. 18 mennessä, mutta sisu meni kaulaan useimmilla, kun poliisi antoi poistumiskäskyn keskiikkona 18:40. Istuskelijoita riitti poliisin kannettavaksi pariksi tunniksi minkä, jälkeen ”Mansku” oli taas auki muulle liikenteelle.

Tuki loppui

Vihreiden puheenjohtaja, ja maan sisäisesta turvallisuudesta vastaava ministeri, Maria Ohisalo puhui itsensä solmuun tiedotusvälineiden edessä, kun hän ei pystynyt tekemään selväksi, että onko hän kapinallisten puolella vai kapinointia vastaan.

Kun elokapinalliset istuskelivat ja pitivät öisiä bileitään ympäri Helsingin keskustaa edellisen kerran, niin tuolloin Vihreiden tuki kapinalle oli vankkumaton. Nyt yksi ja toinen on kiemurrellut vastauksissa miten tuohon touhuun on suhtauduttava, ja tämä taas on ollut selvä viesti kapina kenraaleille ja heidän joukoilleen, että tiukan paikan tulle heitä ei pelasta mikään.

Ja, kun tämän lisäksi näyttää, että jopa Yle, HS ja MTV ovat siirtyneet journalistiseen katsomoon, missä niiden olisi kuulunut olla alunperinkin, niin en kummastele yhtään että ainakaan tänään torstaina klo.14 mennessä suurelta osin Töölöstä, Westendistä ja Kaivopuistosta sekä tietty Kalliosta paikalle hiipunut eilistä huomattavasti harvalukuisempi joukko ei ole tohtinut astua ajoradalle.

Tekemieni havaintojen mukaan kukaan ei tietenkään vastusta luonnonsuojelua, mutta Elokapinan vaatimus ”ilmasto hätätilan julistamisesta”, ja siitä että Suomesta tulisi tehdä täysin hiilineutraali 3 vuodessa, on normaali järkisten ihmisten mielestä mahdoton. Ja se ei kyllä tapahdu asettumalla kapinaan laillista yhteiskuntaa vastaan.

Myös on niin, että Vihreiden viime aikojen lukuisten virheiden ja virhearvioiden perusteella Ohisalo on tehnyt järkipäätöksen ja katsoo sivusta -ainakin toistaiseksi-. Ja tämähän on viisasta, koska lähin liittolainen Vasemmistoliitto on jo tuolla kannalla, ja demarit pääministerin suulla ja kehonkielellä: Perinjuurin kyllästyneet. Keskusta käy jo sanallisesti Vihreiden kimppuun. Oppositiopuolueiden edustajat silminnähden inhoavat näitä ”suoran toiminnan sankareita”, eli Elokapinan elintila on huomattavasti kaventunut, eikä sen maine yhtään parantunut esim. sympatiseeraajiensa silmissä, kun se luikki tiehensä Manskulta 10 päivän sijasta muutamassa tunnissa.

Tosin on selvää, että jos tuo väki ei olisi sieltä suosiolla lähtenyt, tai olisi juossut takaisin, niin poliisin otteet olisivat koventuneet ja se olisi saattanut käydä kipeää ihan konkreettisesti. Ja nuo kovat ai-ai-voi-voi odottavat aivan varmasti, jos elokapinalliset vielä yrittävät leiriytyä Mannerheimintille.

Seppo Huhta

P.S.

Eduskunnan edessa vallankumous etenee jointti kerrallaan,.

5 Comments

 1. Lapatossuja
  30.9.2021 15:32

  Nää nykyajan nuoret on tällaisia lapatossuja. Heti jos on epämukavaa niin mennään sinne omaan vuokrakämppään jonka vuokratuella on saatu. Sillä tuella jonka maksavat ne kaduilla autoilevat ihmiset, joiden kulkemista ne koittaa estää.

  Säälittävä esitys.

  Vastaa
  1. Keski
   30.9.2021 16:41

   Olisivat antaneet kaasua ja vettä vesitykeillä heti alkuun ja sitten vasta pois ajaminen sähköpiiskoilla.

   Vastaa
   1. Piruako istuvat keskellä ajotietä
    30.9.2021 19:06

    Paras ois vaan ajaa niiden yli.

    Vastaa
 2. juha II
  30.9.2021 16:06

  Ohisalo on tivis tantta ja puoluetaustansa mukaisesti ei tunnu(i)sta lakia, jos aatteelinen puoli on kunnossa.

  Kuin seisoisi henkilömiinan päällä, joka räjähtää kun nostat jalkaasi, mikä laukaisee iskurin.

  Helsinki on vihreiden pääkannatusaluetta, joten helsinkiläisten polttaessa päreensä reaalielämän takkuillessa. Kiilusilmäisyys tulee maksamaan ja kersat, jotka ”leikkivät” tiellä eivät heidän kuitenkin nuorten levottomien mieltensä takia ”pomminvarmasti” kanna riittävästi.
  Ja, jos taas suututat nämä lyhytjännitteiset takkutukat, joista tutkimusten mukaan varsin suuri osa on vielä äidin helmoissa ja silleen. Kääntävät he selkänsä sinänsä ”svengaavalle” sisäministerille, joka on kuin äiti heille lämpöisine katseineen ja sanoineen.

  Vastaa
 3. Keski
  30.9.2021 16:40

  Ja, kun tämän lisäksi näyttää, että jopa Yle, HS ja MTV ovat siirtyneet journalistiseen katsomoon, missä niiden olisi kuulunut olla alunperinkin…
  ************

  Todellakin… Eilen jokainen noista viher-femakko-kommari trollitehtaista julisti eloapinoiden agendaa ja haastatteli tuon äääääääärikomministijärjestön rötöstelijöitä ja antoi heidän julistaa propagandaansa.

  Olisi pitänyt tehdä, kuten kunnon suomalaisten mielensoituksista uutisoidaan, että poliisi hajotti ääääääääärijärjestön mielenosoituksen ja 142 osallistujaa pidätettiin.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top