”Valmiuslaki ennen mua syntynyt, myös jälkeheni jää”?

Juuri kun vuoden 2015 sisäministeri, seuraavien eduskuntavaalien jälkeiseksi pääministeriksi tähtäävä, Petteri Orpo (Kok.) oli todennut valmiuslain uudistamisen olevan edellytys Valkovenäjän-Puolan rajalla vallitsevan hybridihyökkäys-tilanteen tapaisten kriisien hoitamiseen valmistautumiseen, hänen muinaisen salkkunsa haltija nyky-regiimissä, Maria Ohisalo (Vihr.) ja nykyinen ulkoministeri Pekka Haavisto (myös Vihr.) totesivat voimassaolevien lakien hyvin riittävän hybriditilanteisiinkin.

Vihreät ”oikealta ohi” Kokoomuksesta??!! -Kuis se näin päin meni?

Tiistaina (09.11.) keskustelu muuttui muutenkin sekavaksi, kun ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) kertoi Latvian ulkoministerin Suomen-vierailun tiedotustilaisuudessa, että Suomi voisi nykyisen lainsäädännön nojalla tarvittaessa sulkea rajansa väliaikaisesti, jos sitä kohtaisi vastaava tilanne kuin Valko-Venäjän ja EU-maiden rajoilla.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) sanoi puolestaan, että nykyinen rajavartiolaki mahdollistaa rajanylityspaikkojen sulkemisen erityistapauksissa, mutta yksi rajanylityspaikka pitää jättää auki turvapaikkahakemuksen jättämistä varten kansainvälisen oikeuden mukaisesti. (IS 09.11. 2021)

Ohisalo toki myönnyttelee puolueensa kannattajille yhden (1) raja-aseman verran, mutta se ei tukeudu valmiuslakiin, vaan johonkin ylikansalliseen juttuun. Joten, miten kuten: Mihin sitä valmiuslain avaamista sitten tarvitaan, jos kerran vihreätkin hiffaa että nykypykälät riittää?? Kryptatun avaamiseksi vilkaisemme vuoteen 2015, suuren massamuuton syksyyn:

 • Rajavartiostolla oli valmis operaatiosuunnitelma länsirajan sulkemiseksi luvattomilta kulkijoilta,
 • Schengenin sopimus salli rajakontrollinen tilapäisen palauttamisen, yksipuolisella ilmoituksella muille Schengen-maille,
 • Dublinin asiakirjassa oli sovittu, että Dublin-sopimusmaiden ulkopuolelta saapuvan turvapaikanhakijan asia käsitellään ensimmäisessä Dublin-maassa, johon hän saapuu, ja jos on jo jatkanut matkaansa, hänet palautetaan po. maahan hakemuksensa vastaanottamista varten.

Siinä ”Suomea sitovat kansainväliset kontrahdit”, ja viranomaisvalmius. Vaan mitä sanoivat voimassaolleet lakipykälät? Nykyisen sisäministerin ja ulkoministerin mukaan ne antoivat tuen rajakontrollille, jopa rajan sulkemiselle poikkeuksellisessa tilanteessa.

Jää vain yksi raja-sulkeumuksen este: Otsikkokuvan punastelija

Jos joku luulee, ettei vihreillä ole -vanhojen puolueiden tapaan- poliittista taitoa ja pelisilmää, hän oppi nyt jotain.

Luettavaa:

 • IS 09.11. 2021: Kokoomuksen Orpo vaatii jo valmiuslain avaamista – ihmettelee Haaviston rajapuheita; Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo vaatii Valko-Venäjän ja Puolan raja- ja pakolaiskriisin perusteella, että Suomi varautuu vastaavaan tilanteeseen avaamalla ja muuttamalla valmiuslain hybridivaikuttamiseen liittyvät kohdat. Orpo ihmettelee myös ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr) käsityksiä Suomen rajojen sulkemisen mahdollisuudesta.

10 Comments

 1. Leino Kimmo
  10.11.2021 19:19

  Oikeasti ”valmiusslaki” muutettiin Perustuslakimuutoksella jo 2011 ; Perustuslain tarkastuskomitean mietintö 9 /2010 sivulta 60 lukien; valmisulakia on muutettava niin, että poikkeusolot voidaan julistaa sotatilan lisäksi kansainvälisen elimen ILMOITTAMAN ”pandemian” seurauksena .

  Siis pelkkä ilmoitus riittää; totuuspohjaa voidaan TEHDÄ myöhemmin; vaikka ”rokotuksilla” ?

  Tähän olemassa olevaan ”pandemiaan” Suomen eduskunta siis varautui jo 2010 – 2011 !

  Ja 2011 perustuslakiin mm. tehtiin SYYTESUOJA näille rikollisille: PL 118 § … Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.

  Ihan vahingossa tekivät itselleen syytesuojan; uskokoon ken tahtoo: Tokentube Kimmo Leino puhuu; archive.today/kimmoleaks.fi

  Vastaa
 2. Puolueeton
  10.11.2021 19:28

  Kyllä Suomessa pitäisi olla johto, joka ei pälpätä vaan toimii. Orpon ja Sipilän johdon aikaisia virheitä ei voi myöntää, joten maahanmuutto-ongelmaa on vitkuteltava. Jos Orpo haluaa seuraavaksi pääministeriksi, olisi tunnustettava tehty virhe ja luvattava ettei se hänen johdollaan toistu.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   10.11.2021 21:17

   2015-virheen myöntämisen pitäis olla hallitusneuvottelupöytään pääsyn edellytys, mutta jos istuu ite pöydän päässä? Kuulemmeko jo kassakaapin oven kolahduksen??

   Vastaa
 3. Obelix
  10.11.2021 21:55

  ”Jää vain yksi raja-sulkeumuksen este: Otsikkokuvan punastelija! Jos joku luulee, ettei vihreillä ole -vanhojen puolueiden tapaan- poliittista taitoa ja pelisilmää, hän oppi nyt jotain.”

  Ainoa millä tuota voisi jatkaa on: Petteri…kikkelis kakkelis, mitäs 🤣 läksit. Toisaalta on mielenkiintoista nähdä, miten Lii Andersonin porukat tulevat toimimaan asian tiimoilta?…. Jos ja kun vasemmistoliitto yrittää olla vihreämpi kuin vihreät itse => he menettävät lopullisesti kaikki perinteiset kannattajansa. Eikä Liin asemia vahvista sekään, että demukoiden domina on hivelemässä sinipunaisella, parfymoidulla vaatekappaleella Petterin punaista kuonoa, jossa välissä vasemmistoliitolla ei liene muuta vaihtoehtoa, kuin ”apuhenkilön” rooli.

  Ps. Persuilla onkin sitten kinkkisempi tilanne: Sinipuna saisi aikaan sellaisen himmeli-enemmistö-hallituksen, että persut jäisivät oppositioon hyvin, hyvin pitkäksi ajaksi. Mutta suo siellä vetelä täällä: Jos Purran sommittelema _ilmeinen_ Kok + persut yms. hallitusyhteistyö toteutuisi, niin se murentaisi persujen kannattajien uskon puolueeseensa alle 4vuodessa, koska kukaan ei ole – näemmä – vaivautunut kertomaan Purralle sitä, mikä on Kokoomuksen todellinen olemus sliipatun hymyn takana, vrt. vuoden 2015 tapahtumat.

  Pss.Liike Nyt jengillä olisi hyvät saumat, mikäli Harkimo muistaisi itsestään seuraavan asian: Aina kun Harry päästää Harkimon irti, niin siitä syntyy uusi ”jäähalli”.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   11.11.2021 00:23

   Haavisto ja Ohis ottivat Orpolta pois pelastusrenkaan, vuoden 2015 mokista. Voi voi!

   Vaalien jälkeisessä hallituksessa Petteri toivoo olevansa pääministeri? -Sisäministeriksi häntä ei kehdata laittaa. Sattuneesta syystä.

   Vastaa
 4. Kalergi-suunnitelma
  10.11.2021 23:58

  Tällaisia olivat syksyllä 2015 monet PettUri Urponkin avosylin vastaanottamat ”hädänalaiset”:

  ”Kuva: pakolaisparka Puolan rajalla – päällä tonnin takki ja kädessä kirves”,
  https://www.partisaani.com/news/replacement/2021/11/10/kuva-pakolaisparka-puolan-rajalla-paalla-tonnin-takki-ja-kadessa-kirves/

  Viimeistään taikasanalla ”asylum” portti Suomen runsaskätistä sosiaalitukea nauttimaan aukeni aina.

  Vastaa
 5. Kalergi-suunnitelma
  11.11.2021 10:03

  Vallankahvassa olevilla viherkommunisti-maanpettureilla ei ole aikomustakaan sulkea porttia maahamme välimerentakaisilta ja lähi-itäläisiltä maahantunkeutujilta, joita antelias suomalainen sosiaaliturva vetää maahamme kuin magneetti:

  ”Kansainväliset sopimukset – punavihreiden koijareiden viimeinen turvapaikka

  Yleisradion uutistoimitus jymäyttää jälleen kerran sen uskollisinta seuraajamassaa, boomer-sukupolven demarieläkeläisiä kertoessaan hallituksemme asenteesta Puolan ja Valko-Venäjän väliseen rajakriisiin. Koska demarieläkeläiset luottavat tiedonsaannissaan lähes pelkästään Yleen, heille syntyy tuoreista uutisista Sisäministeri Maria Ohisalo: EU:n ei pidä taipua Valko-Venäjän painostukseen ja Haavisto tilanteesta Puolan rajalla: Suomi voisi sulkea rajansa väliaikaisesti hybridiuhkan vuoksi käsitys, että vihreiden ministerit ajaisivat rajavalvontakysymyksessä suoraselkäisesti Suomen etua. Mielikuvan takana on mm. ministeri Ohisalon kommentti Suomen rajojen puolustamisesta:

  Ohisalon mukaan Suomi voi jo nykyisen lainsäädännön mukaan puolustaa rajojaan ja samalla EU:n yhteistä ulkorajaa, jos rajaan kohdistuu valtiollisesti ohjattua massamaahanmuuttoa tai muuta hybridivaikuttamista.

  Lausunnon tekee kuitenkin tyhjäksi varauma ”kansainvälisistä sopimuksista”, joita voi pitää sosialistiroistojen viimeisenä turvapaikkana. Varsinkin monikultturistina tunnettu vihreä sisäministeri asettaa kansainväliset sopimukset aina Suomen kansallisten etujen edelle. Tästä antaa suoran vihjeen jo ensin mainitusssa uutisessa kerrottu Ohisalon lausunto:

  Ohisalo korosti, että Suomen allekirjoittamien kansainvälisten sopimusten mukaan turvapaikanhakijoille on kuitenkin varattava mahdollisuus turvapaikkahakemuksen jättämiseen ainakin yhdellä rajanylityspaikalla.

  Ulkoministeri Haavisto noudattaa Ohisalon kanssa samaa taktiikkaa antamalla ensin mielikuvan Suomesta rajojaan puolustavana maana:

  Suomella on hänen mukaansa olemassa lainsäädäntöä hybridiuhkan varalle, jonka avulla raja voidaan tarvittaessa sulkea väliaikaisesti.

  Vaikka iltapäivälehdet edustavat samaa idelogiasta monoliittia kuin Yle, sieltä vuotaa silti välillä tietoja, joista maan suurin uutismonopoli haluaisi vaieta visusti. Esimerkiksi edellä mainittu Haaviston lausunto Ylen uutisessa asettuu kummalliseen valoon kun sitä tarkastelee Iltalehden uutisjuttua Haavisto medioille: Suomi ei sulkisi rajaa Puolan tapaan täysin – väliaikainen sulku mahdollinen vasten.

  – Toimenpiteet on sovitettava yhteen maamme lakien ja kansainvälisten sopimusten kanssa. Ensisijaista tässä tilanteessa kuitenkin on varmistaa Suomen rajojen pitävyys ja suomalaisten turvallisuus, ryhmä linjasi tiistaina

  Vapaaehtoiset kansainväliset sopimukset, jotka eivät voi edes lakiteknisesti ohittaa perustuslain turvaamia maan etua, ovat kuitenkin Haavistolle kaikki kaikessa. Ne ovat globalistisille vihreille tärkeitä, koska allekirjoitetut paperinpalat tarjoavat porsaanreiän rajojen avaamiselle ja itsetarkoitukselliselle maan muukalaistamiselle:…”,
  Koko kartikkeli: http://ylewatch.blogspot.com/2021/11/kansainvaliset-sopimukset-punavihreiden.html

  Vastaa
 6. Pekka Kemppainen
  11.11.2021 14:24

  Herttijee, mitä pyristelyä:

  ”Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon ja varapuheenjohtaja Antti Häkkäsen mukaan ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) tekee Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan kannalta ison virheen, koska hallitus ei varaudu lainsäädäntömuutoksilla rajoilla mahdollisesti tapahtuvaan hybridivaikuttamiseen.

  Kokoomusjohdon mukaan nykylainsäädännön käytännön ongelmana on muun muassa se, että kriisitilanteessa Suomeen voi tulla muitakin reittejä kuin virallisten rajanylityspaikkojen kautta: metsäistä itärajaa riittää 1300 kilometriä, ja tarvittaessa Venäjä voisi kuljettaa pakolaiset Suomen rajalle myös muita reittejä kuin virallisten rajanylityspaikkojen kautta.

  Nykylainsäädännön haasteena on myös se, että mahdollisessa ulkopoliittisessa painostustilanteessa rajalla kuljetettu henkilö saa anoa turvapaikkaa, vaikka hän tulisi laittomasti Suomeen.”

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/183b9850-30bf-428c-96cb-d129191a779b

  -Toimivat lait ja #kansainväliset_sopparit oli olemassa ja *käytettävissä* jo kesällä 2015. Mikä voisi olla sellainen uusi laki, jota ei myös voitaisi jättää käyttämättä, jos siltä tuntuu?

  ONGELMA OLI SISÄMINISTERIN TUOLIN JA PÖYDÄN VÄLISSÄ V.2015, JA ON SIELLÄ JATKOSSAKIN

  Suomesta palautettiin suoraan Venäjälle sieltä tulleet pakolaiset (Neuvostoliiton kansalaisia) suoraan rajamenettelynä 1950, -60 ja -70 -luvuilla. Laki sen salli, -ja poliitikkojen omatunto. ”Loikkarin” ylitettyä rajan häntä etsittiin poliisivoimin, kun naapuri oli ilmoittanut. Raja-alueen asukkaiden autotkin tarkastettiin, -takakonttia myöten, jos olivat liikkuneet vaikkapa marjastamassa pahaan aikaan. Joskus pakolainen pääsi Sisä-Suomeen, ja silloin jahtiin liittyivät jopa Suomi-Neuvostoliitto-Seuran aktiivit ja ”rauhanpuolustajat”. Eräs neuvostokansalainen tavoitettiin -näin saadun vihjeen kautta- Lahden seudulta, -ja palautettiin itärajan taakse.

  Ei laki ollut ongelma silloinkaan.

  Ei se ongelma ole lainsäädännössä, vaan poliittisessa tahdossa. Säätäkää se uusiksi.

  Vastaa
  1. Obelix
   11.11.2021 15:44

   ”Ei se ongelma ole lainsäädännössä, vaan poliittisessa tahdossa. Säätäkää se uusiksi.” Harvinaisen totta, uusiksi on POLIITIKKOJEN tahto on säädettävä, varsinkin näiden kansanköyhdyttäjä puolueiden kohdalla – siitä olisi hyvä aloittaa. Tosin pahoin pelkään, että se on tehtävä, joka pakostakin jäänee kansan tehtäväksi…edellyttäen tietenkin, että kansa itse haluaa säilyä oman maansa itsenäisenä herrana.

   Ps. Kansan olisi viisasta kysyä aluksi itseltään..EDES KERRAN: Olemmeko ME todellakin poliitikkojen tahdottomia pilipali palvelijoita – vai voisivatko asiat sittenkin olla niin, että poliitikkojen pitäisi olla riippuvaisia MEIDÄN hyvästä tahdostamme, eli toimia MEIDÄN TAHTOMME palvelijoina, eikä minkään kansainvälisen varjohallituksen ”puppetmasterin” ohjelmoituina robotteina. Siinä kaikki, mitä kansalaisten on tarpeellista tietää ns. ”kansainvälisiin sopimuksiin” vetoavista poliitikoistamme, jotka kansainväliset sopimukset _MUKA_ mennen tullen arvovallalaan ylittävät Suomen Lait!

   Vastaa
   1. Pekka Kemppainen
    11.11.2021 15:56

    Dublinin sopparin pykälät ylitti jonkin EU:n varjohallituksen julkilausumaton tahto, joka ylitti myös mennen-tullen Suomen hallituksen ohjelmaan kirjatut asiat, jotka olivat siellä perussuomalaisten tahdosta, vaan eivät ulkoministeri Soinin huolenpidon kohteena. Niinpä #sisäministeri sai syksyllä 2015 tahtonsa läpi.

    ”Tästä on puhuttava ettei tämä toistu!”

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top