Valtamedian alennustila kohdannut uuden pohjan?

Tänään 29.6 moni hieraisi silmiään avatessaan jomman kumman sosiaalisista mediasuosikeista, joko Twitterin tai Facebookin. Nimittäin molemmista löytyi jotain sellaista mitä moni ei olisi uskonut.

Twitterin puolella YLEN palkittu toimittaja Jessika Aro Kyseli Trumpin vastaisen mielenosoituksen perään. Jessika on Twiitissään sitä mieltä, että tämä olisi hyvä tapa näyttää ”mitä mieltä Trumputtajista ollaan täällä”. Jessika Aro on juuri ollut oikeudessa vaatimassa MV-lehden luojalta Ilja Janitskinilta satoja tuhansia korvauksia lähinnä kunnianloukkauksesta ja vainoamisesta. Nyt journalistipalkittu Aro käyttää itse maailman vaikutusvaltaisimmasta ihmisestä nimitystä Trumputtaja. Moni onkin kysellyt onko tämä nyt Ylen linjaan sopivaa tekstiä?

Toinen päivän kohauttaja on Helsingin Sanomat, joka julkaisi, ei yhdestä vaan kahdesta vaikutusvaltaisimmasta suurmiehestä erittäin loukkaavat pilakuvat. Helsingin Sanomien printtimallissa Donalt Trumppia verrattiin sikaan laittamalla sian kuva ja Trumpin kuva vierekkäin sotkemalla tekstit keskenään.

Toisessa kuvassa sama ”virhe” tehtiin Vladimir Putinin kuvalle. Kuvissa verrataan Putinia klonkkuun, joka on hahmo taru sormustenherra trilogiasta. Tämä kuva löytyi Helsingin Sanomien verkkosivuilta.

Monikaan sosiaalisen median käyttäjä ei ollut uskoa silmiään ja asiaan otti kantaa esimerkiksi Tampereen varapormestari Veikko Vallin sanoilla ”Hesarin ”laatujournalismia”. Sanaton.👎”. Myös Turun kaupunginvaltuutettu Pirjo Lampi kyseli keskusteluissa ”onko tämä edes laillista”. Moni keskusteluissa on aikonut tehdä kantelun julkisen sanan neuvostoon ja osa on miettinyt jopa rikosilmoituksen tekoa. Moni ei voi myös uskoa kuinka Suomen kaksi suurinta mediaa voi vajota näin alas ja toivottaa tällä tavalla Suomeen tervetulleeksi kaksi maailman mahtia. Myös Suomen mainetta on mietitty kokousmaana.3 Comments

 1. Aino Lauko
  29.6.2018 20:03

  Suomen valtamedian kritiikittömyys ja arvot sekä taso on yllättänyt useampaan kertaan mutta nyt tunnen myötähäpeää: kuinka alas voi journalismi ja ammattikunnioitus vajota. Toivottavasti lukijat äänestävät jaloillaan. En halua kuulua tällaiseen valtioon, tällaisiin arvoihin. Häpeällistä arvoisa media ja poliitikot tämän takana.

  Vastaa
 2. Pekka Kemppainen
  29.6.2018 22:00

  Putinko Klonkku? Hahmo on jo kauan sitten varattu: Sampo Terho.

  Vastaa
 3. Hannele Korpela
  30.6.2018 18:35

  Olisi mielenkiintoista nähdä, jos joskus saamme ”kylään” tuon Pohjois-Korean pikku hymypojan, mitä YLEllä ja Hesarissa hänestä lohkaistaan. Toisaalta voisi vastaiskuna, joku joka osaa, tehdä Hesarin päätoimittelijasta ja tästä YLEn pikku lellikistä vastaavanlaiset meemit someen. Ihan vaan, että nähtäisiin miten kyseiset ”mediat” tämän mieltävät.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top