Valtaosa Postin ulkomaan pakettien lähetyshinnoista laskee 1.2. alkaen

Posti uudistaa käteis- ja luottokorteilla maksettavien ulkomaan pakettien lähetyshinnoittelua 1.2.2020 alkaen. Valtaosa Eurooppaan lähetettävien pakettien hinnoista laskee helmikuun alussa. Lisäksi pikapakettien hinnat pääsääntöisesti laskevat kohdemaasta riippumatta. Sen sijaan Euroopan ulkopuolelle tai kaukomaihin lähetettävien postipakettien hintoihin tulee nousua.

Postin kautta paketteja voi lähettää ulkomaille postipakettina tai ovelle toimitettavana pikapakettina. Paketin lähettäminen on edullisempaa itsepalveluna eli joko OmaPosti-sovelluksella tai verkosta lähetettäessä. S-koon postipaketin hinta Ruotsiin laskee 22,90 eurosta 13,90 euroon. Esimerkkejä muiden pakettien hinnoista:

  • M-koon pikapaketti Espanjaan, 54,90 euroa (nykyisin 81,90 euroa).
  • 5kg postipaketti Saksaan Postin palvelupisteestä, 24,90 euroa (nykyisin 33,00 euroa).

Maksetun paketin voi jättää mihin tahansa Postin lähes 1 700 pakettiautomaattiin tai postiin.

Paketit Baltiaan nyt edullisemmin uuden palvelun myötä

Posti on kehittänyt Baltian tytäryhtiöidensä kanssa uuden palvelun, jonka myötä pakettien lähetyshinnat Baltiaan ovat aiempaa edullisemmat ja niiden toimitusaika on 1–2 päivää. Esimerkkinä S-koon paketti, jonka hinta laskee 22,90 eurosta 10,90 euroon.

  • Pakettien lähetysmäärät esimerkiksi Viroon ovat kasvaneet alkuvuodesta yli 15 prosenttia. Olemme iloisia siitä, että voimme siirtää palvelukehityksen edut suoraan kuluttajahintoihin, kertoo Postin kansainvälisistä verkkokaupan palveluista vastaava johtaja Sami Finne.

Ulkomaille lähetettävän paketin hintaan vaikuttavat kohdemaan maksuvyöhyke sekä paketin koko (itsepalveluna lähettäessä) tai paketin paino (postista lähetettynä). Uudistuksen myötä Baltian maat kuuluvat aiemman maksuvyöhyke 1 sijaan uuteen Baltia-vyöhykkeeseen. Aiemmin maksuvyöhyke 1:een kuuluneet Hollanti, Belgia ja Luxemburg siirtyvät helmikuusta vyöhyke 2:een lähetettäessä Postin palvelupisteestä.

Lisätietoa paketin lähettämisestä ulkomaille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top