Valtio takaa Viking Linelle 38,7 miljoonaa euroa

Viking Linelle on myönnetty tänään Valtioneuvoston istunnossa valtiontakausta likviditeettilainoille, joilla yhtiö turvaa toimintansa koronan vaikeuttamissa oloissa.

Valtioneuvosto on tänään hyväksynyt valtion takaukset Viking Linen likviditeettilainoille enintään 38,7 miljoonaan euroon. Likviditeettilainoilla Viking Line aikoo turvata yhtiön maksuvalmiuden ja jatkaa siten taloudellisesti vakaata toimintaa koronakriisin seurauksena syntyneessä tilanteessa. Valtion takausten lisäksi liikepankit takaavat 4,3 miljoonaa euroa.

Valtiontakaus-päätös noudattaa Euroopan komission 28.05.2020 hyväksymiä varustamotakauksien yleisiä ehtoja, ja Viking Line sitoutuu pidättäytymään osingonjaosta tai muusta varojenjakamisesta, kunnes takauksiin ja lainoihin liittyvät velvoitteet ovat kokonaan päättyneet. Yhtiö nostaa osan takauksen kohteena olevista lainoista kuluvan vuoden aikana, ja osan vuonna 2021.

Viking Linen suurin omistaja on ruotsalainen Maelir -sijoitusyhtiö (17,7%). Laivat on liputettu Suomeen, Ruotsiin ja Viroon. Yhtiön laivastoon liittyy vuoden 2021 aikana Viking Clory, jota rakennetaan Xiamen Shipbuildingin telakalla Kiinassa.

 

Viikinki” (viking) on sana, joka esiintyy tärkeässä pohjoismaisen historian kirjoitetussa lähteessä, islantilaisen papin ja perinteenkerääjän Snorri Strurlissonin, 1200-luvulla kirjoittamissa julkaisuissa. Sturlusson käyttää sanaa merirosvoista. Sanalle ei ole muuta primäärilähdettä. 1800-luvulla se yleistyi romanttisessa kirjallisuudessa.

8 Comments

 1. Missä vastike?
  15.10.2020 19:39

  Eikös tuolla summalla voisi kansalaiset sitten risteillä ilmaisksi? ja kun ne kuluttaa kuitenkin, niin sehän olisi ”Itämeen Anttilalle” silkkaa voittoa.

  Miks yhtiö saisi rahaa vsatikkeetta? Eihän palkansaajakaan saa.

  Vastaa
 2. Pekka Kemppainen
  15.10.2020 19:55

  Valtiohan voisi ostaa korona-tukisummia vastaavalla rahamäärällä tuettavan yrityksen osakkeita: Jos et myy, niin et ilmeisesti ole kärsinyt vahinkoja matkustusrajoituksista, OK. Kurssi voisi olla viimeisten 12kk:n keskiarvo. Sitten kun markkinat taas luottavat yritykseen, valtio myisi omistuksena. Jos yritys tarvitsee huimaa tukemista, sen kaikki osakkeet nollataan ja valtio ottaa koko firman. -Näillä nuoteillakin rahaa kuluu, mutta siitä jää omistuksia, jotka toivon mukaan voi realisoida.

  Vikingin tapauksessa yhtiö ottaa lainaa, ja valtio takaa. Siis rahaa ei anneta, vaan takaus. Sekin sisältää riskin toki.

  Vastaa
  1. Petri
   15.10.2020 21:48

   Osakkeet takausten vastineena pitäisi olla päivän selvää. Eritoten, kun varustamosta omistaa kuudenneksen sijoitusyhtiö, jolla on takuu varmasti puskuria taustalla.

   Vastaa
  2. Missä riski?
   16.10.2020 11:57

   Mietin tässä että kun Suomessa yrittämisen pitää sisältää riski. Niin missä tässä on se vikingin riski?

   Verottaja on lopettanut monen opiskelijan firman jotka tietokoneellaan tekevät kämpässään töitä. Koska opiskelija on opiskelija eikä voi mennä konkurssiin. Siksi verottaja lopettaa monet firmat vuodessa.

   Ja nyt kun isomman firman johto ei osaa laskea numeroita yhteen niin heti ollaan tukemssa takauksin. jolloin se riski siirtyy veronmaksjialle. miksi veronmaksajien pitää kantaa isompien yritsten riski? jos on epäpäteää johtoa joka ajaa firman konkurssiin niin antaa mennä. Kyllä entisen raunioille tulee aina uusi yrittäjä, joka osaa matematiikan paremmin.

   Vastaa
   1. Pekka Kemppainen
    16.10.2020 12:17

    Markkinatalouden puhtaanapitolaitos, jota ilman se ei ole markkinatalous, onkin juuri tämä että jos firma ei kannata, sen toiminta loppuu. Suomalaisessa kerhotaloudessa toiset kaadetaan, toisia ei. Kuinka monen rapparin luona tiedät ulosottoviskaalin käyneen? (Retorinen kysymys ja pepsodent-vastaus.)

    Saarikon huoli ”tapahtuma-alasta” on hyvä esimerkki suomalaisesta hybridisosialismista, jossa (kaverien) tappiot sosialisoidaan mutta voitot saa pitää.

    Vastaa
    1. Kalergi-suunnitelma
     16.10.2020 12:29

     ”Kuinka monen rapparin luona tiedät ulosottoviskaalin käyneen?”

     Suomen ”oikeuslaitos” on rappari-SATANISTIEN ja Demla-kommunitien mädättämä.

     Vastaa
     1. Kylässä vain "veljeä" tapaamassa
      16.10.2020 18:10

      Kylässä on varmaan käyty sopimassa asioita, mutta tuskin ulosottamassa.

 3. Talouskriisi terveiden karanteenista, ei viruksesta
  15.10.2020 20:12

  Jos ollaan tarkkoja ei yritysten ja yksityisten talouskriisi johdu koronasta, vaan 2020 maailmanhistorian ensimmäisestä terveiden karanteenista. Systemaattisesti väärän tuloksen antavat testit (tarkoituksella valmistettu ainakin Kiinassa ja USA:ssa), satunnaisen tuloksen antavat PCR-testit, 5G-säteilymyrkytykset, ohjeistus/painostus ja sairaalan saama suurempi korvaus CV19 tapauksista ovat muuttaneet vilpillisesti kuolinsyyksi koronan. Flunssaisten vanhusten lahetys hoitokotiin tartuttamaan valmiiksi vastustuskyvyltään heikkoja aiheutti tietysti vanhainkodeissa kuolemia. Vanhusten piti tehdä tilaa myöhemmälle korona-potilaiden ruuhkalle, jota ei koskaan tapahtunut. Korona-sairaalat parkkipaikkoineen pysyivät tyhjinä. Valevaltamedia (maailmanlaajuisesti) loi kausiflunssasta mediaviruksella paniikin. CV19 virus elää vain valtamediauskonlahkon mielissä, muttei luonnossa. Kokonaiskuolemat eivät nousseet missään maassa ja koronatartunnan saaneiksi merkityistä 99,983% selvisi hengissa eli kausiflunssan tasolla.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top