Valtioneuvoston periaatepäätös – kotiutuslentoja on mahdollista tukea

Valtioneuvosto on koronaviruspandemian vuoksi tehnyt 24. maaliskuuta periaatepäätöksen, jonka pohjalta ulkoministeriö voi suunnitella kohtuuhintaisten kotiutuslentojen järjestämistä maista, joista matkailijoiden ei enää ole mahdollista palata Suomeen kaupallisilla yhteyksillä. Valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaisesti kotiutuslentoja voidaan tukea enintään 4 000 000 eurolla.

Ensisijainen vaihtoehto kotiinpaluulle ovat edelleen kaupalliset lentoyhteydet, joita on vielä saatavilla monista maista. Yhteistyötä erilaisten lisälentojen osalta tehdään myös tiiviisti sekä Pohjoismaiden ja Baltian maiden että muiden EU-maiden kanssa.

Ulkoministeriö on viime päivinä kartoittanut matkailijoiden tilannetta maailmanlaajuisesti ja Suomen edustustot ovat auttaneet matkailijoita löytämään paluuyhteyksiä. Tuhansia matkailijoita on palannut hallituksen koronaviruspandemian vuoksi 16.3. antaman paluukehotuksen jälkeen.

Hallitus kehottaa kaikkia vielä maailmalla olevia matkailijoita tekemään matkustusilmoituksen ja palaamaan Suomeen mahdollisimman pikaisesti vielä olemassa olevilla yhteyksillä. Matkustusilmoitusjärjestelmän kautta ulkoministeriö voi olla yhteydessä matkailijoihin ja jakaa tietoa muun muassa paluuyhteyksistä eri maista. Ulkoministeriö ja edustustot jatkavat matkailijoiden neuvontaa ja avustamista paluuasioissa ja jakavat tähän liittyvää tietoa sosiaalisen median kanavissaan.

1 Comment

 1. Arto
  25.3.2020 05:07

  Palatkaa kaikki Suomeen!
  Suomessa kommunistihallinto pitää kyllä huolen nyt tapahtuvasta kansanmurhasta….koska rasismi.
  Itse asun tällä hetkellä ns. Kolamannessa maassa, sairaanhoito on todella sujuvaa kaikissa tilanteissa, mutta Suomi se vaan loistaa olemalla lähes surkein kaikessa.
  Pissaliisahallitus siinä sivussa ryhmässään vertailee osaamistaan.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top