Valtionvelka muodostuu budjetin hyödyttömästä löysästä rahasta?

Talous- ja kirjanpito-osaaja Pauli Vahteran mukaan suurin osa valtionvelasta aiheutuu kehitysavusta ja humanitaarisesta maahanmuutosta:

Yksi iso selitys velkaantumiseen on kehitysapu ja humanitäärinen maahanmuutto. Suomen valtionvelasta 76 % on syntynyt kehitysavusta ja humanitäärisestä maahanmuutosta (vuoden 2019 tilanne). Pieniin maihin ei ole tunkua humanitäärisen sosiaaliturvan puuttumisen takia, eivätkä ne anna kehitysapua. Pauli Vahtera 12.06.2020

Jos tämä auttaminen on niin kannattavaa, kuin meille on kerrottu, niin herää kysymys, miksi kansainväliset rahoittajat, joille velkaannumme, eivät itse suoraan jaa rahaa ns. kehitysmaille? Tämä kysymys on niin itsestäänselvä ja aiheellinen, että se kuullostaakin suorastaan typerältä.

Neljännes valtionvelkaa kasvattaneesta tuhlailusta jäi vielä jäljelle. Mitäpä se mahtaa olla, kun koko summa ei varmaan ole mennyt karkkeihin?

Kehitysapu ymmärretään useimmiten Suomesta heikosti toimeentuleviin maihin lähetettäväksi avuksi. Silloin jää huomaamatta ”Suomen sisäinen kehitysmaa”, jota autetaan saman suuruusluokan summilla, kuin päiväntasaajalla sijaisevia kohteita. Otamme esimerkiksi Kehitysavun Palvelukeskuksen (KEPA), nykyisen Fingon. Vuonna 2018 se kulutti julkista rahaa noin 4 miljoonaa euroa. Pauli Vahtera kirjoittaa:

Kun puhutaan julkisen sektorin säästöistä, nostetaan esille sairaanhoitajat, opettajat, lastentarhanopettajat ja poliisit. Keskustelu loppuu siihen. Kukaan ei halua leikata näistä yhteiskunnan perustehtävien suorittajista. Samalla jää huomaamatta, että julkisin varoin Suomessa puuhastelee tuhansia ja taas tuhansia ihmisiä tehtävissä, joiden lopettaminen ei kansalaisten elämässä näkyisi mitenkään.

Vahteran esimerkkitapaus tyhjänpyörittämisestä onkin juuri KEPA-Fingo

KEPA-Fingo on järjestöjen järjestö, kuten mm. nuorisojärjestöjen katto-puulaaki Alianssi. Kummallakin on suuri määrä työntekijöitä. KEPA-Fingoon kuuluu peräti 300 eri järjestöä, mm. somaliyhdistyksiä joista yksi on itsekin kattojärjestö. Organisaatiomalli alkaa muistuttaa itämaista pagodia, jossa on kattoa katon päälle, mutta näillä räyställä eivät istu naakat vaan täyspäivätoimiset järjestötoimitsijat. Mikäs istuessa, kun palkka juoksee.

KEPA-Fingo on julkista sektoria, vaikkakin näkymätön osa sitä. Se kuuluu siihen järjestöjen ryppääseen, jota harhaanjohtavasti nimitetään kolmanneksi sektoriksi. Se ei täydennä julkista tai tyksityistä sektoria, vaan kuppaa niitä. Kaikki KEP-Fingon kulut maksetaan verovaroista, ellei se saa Veikkaus-”voitoista”? Tänä syksynä näkyy päätetyn, että nekin maksetaan valtion budjetista. ”Saavutetuista eduista ei tingitä!”

KEPA-Fingo työllistää Helsingissä mielenkiintoista väkeä.  Neljä johtajaa ja 58 työntekijää, joihin sisaltyy toimistokoordinaattori, hallintokoordinaattori, pääkirjanpitäjä, kirjanpitäjä, hallintosihteeri, taloussihteeri, hallintoavustaja, IT-tukihenkilö, tietohallintosuunnittelija, henkilöstösuunnittelija, ja 52 muuta yhtä erinomaista. Järjestö-konglomeraatilla on myös toimistot Mosambikissa, Nicaraguassa, Tansaniassa ja Thaimaassa. Näillä on omat hallintonsa kirjanpitäjää myöten.

Konttorin puolella on siis väkeä, peräti 62 henkilöä eri nimikkeillä. Vilkaisu verstaan puolelle on siis seuraava askeleemme: Sieltä löytyy suomalainen veronmaksaja, -eihän tämä ”firma” tuota mitään tavaraa tai suoritusta, josta joku haluaa maksaa omalla rahallaan vapailla markkinoilla kilpailutettuun hintaan. Hallintoa ei minkään päällä, mutta varma maksaja: Sinä.

Organisaation päätarkoitukseksi on tullut (itsensä) organisointi ja byrokratiansa paisuttaminen. ”Liikevaihto” koostuu julkisista budjeteista kerjätystä, -eikä kasvun rajaa ole näkyvissä. Näitä esimerkkejä löytynee vähäisellä kaivelulla useita. Kaikki ne ovat osa puolueiden virkaläänityksiä, joiden lauma-lepolaan parkkeerataan hyvät tyypit ja puolueuskolliset.

Kun julkisen sektorin suorittavassa osassa (opettajat, hoitajat, poliisit, etc.) suoritetut budjettileikkaukset tuottavat lisää työttömiä ja heikentävät palveluja, lauma-lepoloiden leikkaamisen huomaisimme vain keventyneenä verotuksena.

Näin olemme hahmottaneet, kiitos Pauli Vahteran hyvän avun, suuren osan julkisen budjetin vapaamatkustajista. Vahtera on laskenut kehitysavun ja humanitaarisen maahanmuuton vaikutuksen Suomen valtion velkaantumiseen: 76%. ”Sisäisen kehitysmaan”, so. kotimaisten gepardihattujen ja batiikkinoitien budjettivaikutus on vielä laskematta.

Lisää luettavaa:

8 Comments

 1. Kalergi-suunnitelma
  18.9.2020 23:26

  Kalergi-suunnitelma elää ja voi hyvin:

  ”EU-komission puheenjohtaja: Siirtolaisten vastaanottaminen ei ole vapaaehtoista – se on velvollisuus”,
  https://www.kansalainen.fi/eu-komission-puheenjohtaja-siirtolaisten-vastaanottaminen-ei-ole-vapaaehtoista-se-on-velvollisuus/

  Ks. myös ”Euroopan väestö vaihdetaan”, https://www.taikaluukku.com/products/euroopan-vaesto-vaihdetaan/

  Viherkommunisti-hallituksella on leveä selkänoja tukenaan, kun se moraaliposeeraten alkaa oikein olan takaa paisuttaa jo nyt vähintään 3 miljardin euron kustannukset aiheuttavaa maahanmuuttoteollista kompleksia – joka joudutaan rahoittamaan ulkomaanvelkaa vastaavalla summalla tehden.

  Vastaa
 2. Juha
  19.9.2020 07:50

  Kun pohtii sitä, että miksi Suomi kansakunta ampuu itseään jalkaan ja muutenkin tekee itsemurhaa on haettava syitä tähän tästä kommunistisesta liittovaltiosta jonka provinssi olemme. Viime vuosikymmenen talouspolitiikkamme on täysin ulkoa ohjattu.. johan Stubbikin päästi sammakon suustaan että olemme luovuttaneet rahavallan brüsseliin..

  Nämä kataiset, orpot, urpilaiset, vanhaset, sipilät, marinit etc ovat vain velttoja käsinukkeja, joita heiluttelevat ulkoiset voimat.. Puoluekenttä esiintyy kansalaisille värikkäänä kuin rubikin kuutio, mutta kun ratkaiset sen, jokainen sivu onkin punainen. Keskusta ja sekoomus noudattivat pääministeripuolueena ja edelleen jatkavat molemmat vasemmistolaista politiikkaa.. lähes koko puoluekenttämme on jyrkästi vasemmalla. Ja noudattavat kiltisti kommunistista avoimen yhteiskunnan oppia.

  Asioista on syytä alkaa puhua niiden oikeilla nimillä.. ja nyt puhun kommunistisesta totalitarismista johon meitä viedään..

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   19.9.2020 08:58

   Asiat on pitkälle noin, mutta ongelman syy ei ole Brysselissä vaan se on puhtaasti kotimaista alkuperää: Meille on muodostunut poliittinen luokka, jonka elinkeino on njo vuosikymmeniä ennen EU-jäsenyyttä ollut Suomen etujen pettäminen. Kansallisomaisuuden myyminen itään tai länteen kuuluu kuvioon.

   Vastaa
   1. Kalergi-suunnitelma
    19.9.2020 12:32

    Tuon enemmistön muodostavan petturipoliitikkoluokan syntyminen ja olemassaolo on pitkälti sitä tukevan monopolisoituneen ja valheellisen valtamedian ansiota:

    ’”Euroopasta saa kauan hakea maata, jossa tiedonvälitys on yhtä monopolisoitunut kuin Suomessa. Käytännössä Suomessa on vain yksi aidosti valtakunnallinen lehti – Helsingin Sanomat. Useimmat suomalaiset kuitenkin elävät hyvässä uskossa, että kotimainen tiedonvälitys on maailman mittakaavassa poikkeuksellisen puolueetonta, korruptoitumatonta, asiantuntevaa ja sensuurista vapaata. Tätä mantraanhan puolueellinen, korruptoitunut ja sensuroitu media vuodesta toiseen meille toistaa. Ja kun vastaväittäjiä monopolien maassa ei ole, on helppo tähän uskoon tuudittautua, ellei sitten omaa riittävää älyä ja sen lisäksi puhtia, jotta näkisi vaivaa ottaa itse asioista selvää…”
    Koko artikkeli http://eaglesflysingly.blogspot.com/2008/05/helsingin-sanomien-johtama.html

    Artikkeli on sisältönsä puolesta edelleen yhtä ajankohtainen, vaikka se on yli kymmenen vuotta sitten kirjoitettu. Ainoa olennainen muutos on se, että lehden silloinen takapiru, bilderberg-globalisti Aatos Erkko on korvautunut bilderberg-globalisti Antti Herlinillä, joka takaa takaa lehden EU-/globalistis-frankfurt-kommunistisen suomentuho-agendan jatkuvuuden, ks. erityisesti artikkelin alkupuoliskosta löytyvät kohdat 1-11 seuraavassa: ”Frankfurtin koulukunta: salaliitto rappioon”, http://isovimma.blogspot.com/2011/02/frankfurtin-koulukunta-salaliitto.html

    Monopolisoitunut tiedonvälitys korostui entisestään viime talvena:
    ”Sanoma-mediakonserni ostaa alueelliseen medialiiketoiminnan Alma Medialta. Kaupassa omistajaa vaihtavat maakuntalehdet Satakunnan Kansa ja Aamulehti sekä 13 paikallislehteä, kuten Satakunnassa ilmestyvät Kankaanpään Seutu, Merikarvia-lehti ja Sydän-Satakunta sekä painoliiketoimintaa harjoittava Alma Manu Oy…”,
    https://www.satakunnankansa.fi/a/bc07c540-f11f-4921-9418-b83a318e0f7b

    Vastaa
    1. Kalergi-suunnitelma
     19.9.2020 12:34

     Brysselin Pravdalla ei ole puutetta antaumuksellisesti Suomen tuhoamiseen osallistuvista toimittajista:

     ”Neuvostorahoilla tuotettiin vasemmistolainen toimittajakunta Suomeenkin”,
     https://vapaasana.net/2011/08/28/neuvostorahoilla-tuotettiin-vasemmistolainen-toimittajakunta-suomeenkin/

     Se mitä Reporadio-kirjailija Jarmo Viljakainen sanoo seuraavassa toisesta johtavasta joukkoharhautus-mediastamme, Repo-radion jälkeisestäkin Ylestä pätee tällä hetkellä yhtälailla Brysselin Pravdaan:

     Yleisradiossa edelleen voimakas punavihreä suuntaus, hallituksen myötäily on vallannut tilan – ”kiistäminen kuuluu kuvioon””:
     https://www.suomenuutiset.fi/veteraanitoimittaja-reporadio-kirjailija-jarmo-viljakainen-yleisradiossa-edelleen-voimakas-punavihrea-suuntaus-hallituksen-myotaily-on-vallannut-tilan-kiistaminen-kuuluu-kuvioon/

     Vastaa
 3. Kalergi-suunnitelma
  19.9.2020 12:59

  On uskomatonta millaisilla puhtaasti sepitettyihin valeisiin perustuvilla tarinoilla yritetään estää Suomen tuhoavan vapaan matu-invaasion vastustus ”rasismiin” vedoten:

  ””VALKOPESTY SUOMI” – ELI KUINKA VALTAMEDIA RAKENTAA FIKTIIVISTÄ RASISTIMYTOLOGIAA SUOMALAISISTA ”,
  http://rayhablogi.blogspot.com/2020/08/valkopesty-suomi-eli-kuinka-valtamedia.html

  Asialla on siinäkin bilderberg-globalisti Antti Herlinin ohjauksessa oleva Brysselin Pravda mm. Kalergi-suunnitelmaan perustuvalla suomentuho-agendallaan.

  Vastaa
 4. Pekka Kemppainen
  19.9.2020 13:48

  Jussi Halla-aho, Li Andersson, Matti Vanhanen, Petteri Orpo: https://www.youtube.com/watch?v=CdjPmAPNFKM

  Vastaa
 5. Rehellinen Tiedemies kumoaa ILMU-VALEEN
  19.9.2020 23:16

  Sääkanavan alkuperäinen perustaja – OIKEA TIEDEMIES – KUMOAA täysin koko globaalin lämpenemisen ILMU-VALETIETEEN ja CNN valeuutiset.
  https://youtu.be/qYF6–3gXxw?t=26
  Vihervassarit saavat nyt alkaa maksaa korvauksia taloudellisia vahinkoja kärsineille ja palauttaa tuhlatut verovarat syyllisten omaisuudesta aloittaen 😀

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top