Vankilavirkailijain Liitto tyrmistynyt keskushallinnon syytteistä koskien kiellettyjen tavaroiden toimittamista vangeille

Eilen 12.9.2019 uutisoitiin isosti, että vankilahenkilökunta toimittaisi United Brotherhood (UB) -rikollisjärjestön vangeille kiellettyjä tavaroita vankilaan. Vankilavirkailijain liitto pitää julkisia syytöksiä koko henkilöstön mustamaalaamisena.

– Syyte on keskushallinnolta järkyttävä! Missään tapauksessa ei voida syyttää koko vankiloiden henkilökuntaa, jos kyse on parista yksittäisestä tapauksesta, Vankilavirkailijain liiton puheenjohtaja Antti Santamäki jyrähtää.

– Mikäli tiedot kiellettyjen tavaroiden toimittamisesta pitävät paikkansa, on tilanne todella valitettava. On kuitenkin tyrmistyttävää, että julkisuuteen kerrotaan keskeneräisistä asioista – asioista joista ei ole edes varmuutta. Tässä mustamaalataan todella ala-arvoisesti koko henkilökunta.

Vankilavirkailijain liitto on keväästä asti pitänyt esillä, että uhkaaminen, väkivalta ja painostus ovat lisääntyneet UB:n taholta. Toukokuussa hallinto ja eräät johtajat kielsivät asian julkisuudessa.

– Vanginvartijoiden pahoinpitelyä käsiteltäessä kerroin, että UB on ylittänyt rajan. Näköjään nyt sitten myös keskushallinto ylitti rajan törkeällä tavalla syyllistämällä koko henkilökunnan kiellettyjen tavaroiden toimittamisesta vankilaan. Tämä kertoo karua kieltä hallinnon arvostuksesta työntekijöitä kohtaan.

Väkivalta ja painostaminen vankiloissa pitää saada loppumaan. Vankien toiminta-ajan lisääminen ei auta tässä asiassa. JR-vangit eli järjestäyneen rikollisuuden vangit pitää saada sijoitettua omille osastoille sekä tiukempaan valvontaan. Tähän työhön tarvitaan lisää henkilökuntaa.

3 Comments

 1. Se koira älähtää...
  14.9.2019 17:44

  Eikös vankilan henkilökunta olekkaan kollektiivisesti vastuussa? Minä luulin että se on ”me porukka” joka pitää säänöistä kiinni. Minusta tuo syyte on ihan aiheellinen.

  Vastaa
 2. Roge
  16.9.2019 10:35

  Mielestäni koko henkilökuntaa ei syyllistetty. Jos tavaraa kuitenkin sisään kulkee ja vangit niitä ei voi sisään viedä niin mistä ne sitten tulee?
  Olisiko liitolla omaa näkemystä?

  Vastaa
 3. 0loft
  17.9.2019 18:57

  cheers a whole lot this website is actually elegant along with relaxed

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top