Vapaaehtoiseen maanpuolustuskoulutukseen muutoksia

Vuoden 2020 alussa vapaaehtoisen sotilaallisen koulutuksen antaminen siirtyi Puolustusvoimien tehtäväksi.

Maanpuolustuskoulutusyhdistystä kehitetään organisaationa, joka antaa poikkeusolojen osaamista ja sotilaallisia valmiuksia palvelevaa koulutusta sekä varautumis- ja turvallisuuskoulutusta. Sen tehtävänä on myös varusmiespalvelukseen liittyvän tutustumistoiminnan järjestäminen.

Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen koulutuksesta kehitetään nousujohteinen kokonaisuus, joka tukee Puolustusvoimien sotilaallista koulutusta. Vapaaehtoisille reserviläisille tarjotaan jatkossa aiempaa parempi mahdollisuus opetella yksittäisen sotilaan perustaitoja ja hankkia uutta osaamista, joka voi johtaa poikkeusolojen eri tehtäviin Puolustusvoimien joukoissa.

Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen uudeksi tehtäväksi säädetään asepalvelusta suorittamattomille yli 16 vuotta täyttäneille suunnatun varusmiespalvelukseen liittyvän tutustumistoiminnan järjestäminen. Täysi-ikäisille naisille, jotka eivät ole suorittaneet asepalvelusta, kehitetään mahdollisuutta tutustua varusmiespalveluksessa annettavaan koulutukseen.

Lisätietoja löydät MPK:n kotisivuilta.

1 Comment

 1. samat ohjeet
  7.1.2020 10:38

  Iranin parlamentti on määritellyt kaikki yhdysvaltalaisjoukot terroristeiksi iranilaiskomentajan surman vuoksi. Parlamentti äänesti tänään lakialoitteesta.
  Mietikää järjellä
  Iranin parlamentti on määritellyt kaikki **yhdysvaltalaisjoukot **terroristeiksi**
  Demari fi ei ota mitään kantaa näiden muslmi hullujen päätelmiin
  tai kyseenalaista sitä millään tavalla
  tässä se mitä demari kirjoitaa
  62-vuotias iranilaiskomentaja Qassem Suleimani kuoli perjantaina Bagdadin lentokentällä
  Yhdysvaltain tekemässä lennokki-iskussa.
  Suleimani oli iranilaisten Quds-erikoisjoukkojen komentaja. Quds on Iranin vallankumouskaartin eliittijoukko, joka muun muassa soluttautuu vieraan vallan alueelle esimerkiksi tiedustelutehtäviin. Qudsin kerrotaan osallistuneen myös väkivaltaisiin iskuihin.
  Suleimani haudataan tänään Iranin Kermanissa.
  muutakaa demari toimitus Iranin Kermaniin sankari martyyrienne joukoon
  koko suomen valtamedialle samat ohjeet
  Tai koko euroopan valtamedialle

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top