Vapauden tuulahdus: No Hijab Day 01.02.2020

Helmikuun ensimmäisenä viettävät maailman muslimitaustaiset rohkeat naiset tämän vuoden No Hijab -päivää.

Hijabit ja eräät muut peittävät vaatekappaleet ovat ääri-patriarkaalisuuden ja toksisen testosteroni-urpoilun tuotteita ja ylläpitäjiä: Pakottamalla naiset peittämään itseään epäkäytännöllisellä ja joskus jopa epäterveellisellä tavalla takapajuinen kulttuuri antaa viestin, että nainen on jonkin miehen omaisuutta, häntä ei saa muut nähdä.

Vaatimus naisten peittäytymisestä etenee vaivihkaa: Ensin sitä selitetään vapaaehtoiseksi, mutta samalla naiset jotka huivista tai muusta peitteestä luopuvat, saattavat joutua oman kulttuuriyhteisönsä syrjimiksi tai hylkäämiksi, mikäli kuuluvat eräisiin vähemmistöihin.

On henkilölle kaikin puolin mukavampaa välttää tölväisyt ja epäsuopeus tekemällä näennäisesti harmiton kompromissi. Näin kuitenkin ääritaantumuksellisten vaikutusvalta alkaa kasvaa, kunnes heidän kaapuihin puetut naisensa ja hameita käyttävät miehensä alkavat pysäytellä ihmisiä kaduilla ja muistutella shariasta.

Kun sharia on tullut julkiseen tilaan, sen kannattajat kokevat saavutuksensa lopulliseksi, ja nälkä kasvaa syödessä. Tien päässä ovat kaikkien korviin kuuluvat muezzinien huutokonsertit ja jopa julkiset kivitykset. Kun ”sharia” sanotaan äärihenkilöiden toimesta, he tarkoittavat sitä kirjaimellisesti.

Sharian kannattaja ei halua eikä osaa vaieta. Jopa TV-keskustelussa, liberaalien maahanmuuttomyönteisten suomalaisten ympäröimänä, hän julistaa että seksuaaliset vähemmistöt on teloitettava.

Naiset ja tytöt Lähi-Idässä kapinoivat yhä enemmän 2000-luvulle kuulumattomia sääntöjä vastaan, ja haluavat ottaa pukeutumisensa omaan hallintaansa. Länsimaiden naiset eivät ole sukupolviin kokeneet niitä rajoituksia ja sitä painostusta, jonka alla naiset eräissä maissa elävät. Siksipä heistä edistyneimmät, feministitkään, eivät ymmärrä uskonnollisiin pukeutumissääntöihin kohdistuvan vastarinnan tärkeyttä. Jotkut henkilöt jopa harhautuvat myötäilemään takapajuisuutta.

Lännen vasemmistolaiset ja liberaalit ovat aina ymmärtäneet, että uskonnollisten kieltojen tuominen arkipäivään, ja siitä seuraava sääntöjen kiristyminen, on taantumuksellista, jopa ”äärioikeistolaista”. Siksipä vetoamme ensimmäiseksi juuri heihin.

Arvoisat #feministit: Ottakaa pussit pois päästä. Kiitos!

3 Comments

 1. Olisi hienoa jos...
  31.1.2020 20:38

  Jos näin on että naiset näyttävät kasvonsa niin silloin he eivät ole muiden kuin aviomiehensä ja lastensa nähtävillä. Väitän että sharia laki ja kulttuurin ominaispiirteet on niin syvään iskostettu että se 50 raipaniskua pelottaa. Olisihan se hienoa jos naiset tämän uskaltaisivat tehdä. Mutta tohdin epäillä suuresti.

  Olen usein ihmetellyt että miksi ihmiset jotka kokivat -70 luvun loiston lähi-idässä eivät kapinoineet tai häätäneet sitä pientä fanaatikkojen joukkoa joka syrjäytti shaahin? Miksei kansa pstänyt kuriin näitä findamentalisteja ja jatkanus elämää johon kuului yliopsitoja, väritelevisioita, puistoja, suihkulähteitä, läntisiä vaatteita ja kaikkea sellaista mitä esim. euroopassa oli silloin. Nyt on kaikki rikottu, varastettu, tuhottu eikä jäljellä ole kuin pölyä ja santaa. Ei ole asfalttietitä eikä yliopistoja. Ei ole korkokenkiä eikä minihameita. On vain ryysyläisen näköisiä ihmisiä. Eikö kukaan muka näistä -70 luvulla eläneistä muista sitä aikaa tai kaipaa sitä takaisin? Mikseivät he taistele isänmaansa ja paremman tulevaisuuden puolesta. Hehän saivat maistaa sitä.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   1.2.2020 12:27

   Iranin pappisvallan vastustajat ovat hyvin twitter-aktiivisia, ja jaamme heidän twiittejään. Pappisjuntta on ainakin viimeisten suurmielenosoitusten aikana sulkenut Iranin käytännössä netistä, mutta oppositio pääsee satelliittipuhelimilla someen jakamaan videoleikkeitä ja viestejään. Niitä kannattaa seurata.

   Vastaa
 2. Yllätysten yllätys
  1.2.2020 16:42

  Kävin tänään Hämeenlinnan Goodmanissa katsastamassa Nohijabday:n tuloksia. Olin yllättynyt, ei yhtään hijabia. Toisaalta, ei edes yhtään niqabia. Toisaalta, sielä ei ollut yhtään geelitukkaan nojailemassa rulla- ja tavallisten portaiden päädyissä. Edes muksujen leikkipaikassa ei ollut yhtään lasta eikä sen ulkopuolella näitä mustia jätesäkkejä joita joka päivä on paljon. Ja niden lapset huutamassa leikkipaikassa. Eli, oli siis vaikeaa tehdä empiiristä tutkimjusta kun yhtään värillistä ei ollut koko Goodmanissa. Neppailin sielä puolitoista tuntia ja sinä aikana ei yhden yhtä.

  Mutta se mitä sielä oli, oli poliisipartioita. Ensin oli mies-partio. Sitten mies-nais partio ja lopuksi mies-nais-partio. En usko että he vai pitivät yleistä järjestystä yllä. Kolmosestakin seurasivat kaikkia jotka liikkuivat kakkosessa. Selvästi etsivät jotakuta. En tiedä etsittiikö vielä jotakuta tämän blondi-tytön murhasta. Vai olivatko Hämeenlinnan vanhan liiton skinit antaneet varoituksen näkyä Goodmanissa ja kaduilla. Mutta toden totta… edes kaduilla ei näkynyt yhden yhtä.

  Ei okein osaa sanoa miten niqagi ja hijabi vapaa päivä sujui Hämeenlinnassa. Mutta normaalia rauhallisempaa sielä oli.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top