Varkauden murhaepäilty soitti itse poliisin paikalle

Pohjois-Savon käräjäoikeus vangitsi tänään murhasta epäillyn miehen. Lauantaina 4.7.2020 hieman klo 5 jälkeen mies oli soittanut hätäkeskukseen ja kertonut tappaneensa ihmisen Varkauden Harjunrannassa.

Poliisipartio tapasi 90-luvun alussa syntyneen soittajan istumassa omakotitalonsa rappusilta. Henkirikoksen uhri, niin ikään 90-luvulla syntynyt mies, löydettiin elottomana saman omakotitalon sisältä. Uhriin oli kohdistettu voimakasta väkivaltaa. Asunnon sisältä tavattiin uhrin lisäksi kaksi muuta ihmistä, joilla ei epäillä olevan osallisuutta rikokseen.

Esitutkinnassa ilmenneiden yksityiskohtien perusteella on syytä epäillä, että teko oli tehty vakaasti harkiten ja tekijä oli hyvissä ajoin ennen tekoaan varustautunut tappamiseen käytetyllä tekovälineellä. Muun muassa näiden seikkojen vuoksi asiaa tutkitaan murhana. Esitutkintatietojen perusteella on myös syytä epäillä, että rikoksesta epäilty ajoi tekopaikalle päihtyneenä henkilöautolla. Tämän vuoksi häntä epäillään murhan lisäksi törkeästä rattijuopumuksesta.

Pohjois-Savon käräjäoikeus vangitsi tiistaina 7.7.2020 rikoksesta epäillyn 90-luvun alkupuolella syntyneen miehen todennäköisin syin epäiltynä murhasta. Syyte on nostettava 30.9.2020 mennessä.

Poliisi jatkaa tapauksen esitutkintaa. Rikoskomisario Tuomas Ikonen kertoo extralle, että asiasta ei tutkinnallisista syistä tiedoteta tässä vaiheessa enempää. Motiivista tai tekotavasta ei vielä valitettavasti voi kertoa, koska kuulustelut ovat alkuvaiheissaan, Ikonen lisää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top