Vasemmisto haluaa rikkaiden rahat, mutta ylläpitää omia siivelläeläjiään köyhien kustannuksella

Vasemmiston sitoutuminen tasa-arvon saavuttamiseen yleisen ja yhtäläisen kurjistumisen kautta sai ilmauksensa nuorisojärjestön ultimaatumissa, joka heijastaa nostalgisella tavalla 1930-luvun hurjimpia mielialoja. Tarkastelemme.

Vasemmiston Kansan Uutisista saimme tänään lukea:

– Valtion tuloja tulee kasvattaa, sillä verovaroin taataan koulutus ja riittävä hoiva kaikille sekä mahdollistetaan siirtymä ympäristöystävälliseen yhteiskuntaan. Elämme ympäristö- ja hoivakriisin keskellä tällä hetkellä. Rahat, joita rikkaat pyrkivät piilottamaan omaan käyttöönsä, tulisi valjastaa meidän kaikkien hyväksi. Kukaan ei ole ole niin ahkera, että hänen työnsä olisi miljoonien eurojen arvoista, tiivistää Vasemmistonuorten liittohallituksen jäsen Minna Majaniemi.

Vasemmistonuorten puheenjohtaja Liban Sheikh sanoo, että Suomessa on ihmisiä, joiden omaisuus riittäisi kattamaan koko valtion nuorisotoiminnan kulut sekä samaan aikaan ihmisiä, joilla ei ole käytännössä mitään. (KU 05.11. 2020)

Vasemmistonuorille ei näytä kerrotun, että Suomessa on ihmisiä, joiden koko elämä ja heidän nauttimansa ylemmän keskiluokan elintaso on katettu köyhiä veronmaksajia riistämällä, -ilman että he ovat antaneet mitään hyödyllistä panosta yhteiskunnalle, ja että tästä porukasta valtaosa on puoluevasemmistolaisia.

Puheenaoleva joukko, puolueiden virkaläänityksille parkkeeratut hyvät toverit,  ovat siellä missä ovat siksi, että puolueapparaattien valta perustettiin vasemmisto-buumin hurjina vuosina juuri tämän asian päälle: Valtaan päästää tai kieltää. Byroossa istuva syysteemisosialisti, taikinanaamainen virkakiintiöiden gate-keeper,  oli vasemmiston eräänlainen Pyhä Pietari, jonka sana lähetti puoluetoverin joko yläkertaan tai alakertaan.

1960-luvulle tultaessa läntinen hemisfääri oli joutunut talouden ja teknologian kehittyessä aivan uuteen tilanteeseen: Kaikki oli monimutkaisempaa kuin ennen, ja työn tuottavuuden kasvu oli lisännyt myös sen vaativuutta. Yhä suurempi osa ikäluokista piti kouluttaa yhä pidemmälle, ja yliopistot täyttyivät duunarien lapsista. Tällä oli sekin seuraus, ettei korkeakaan loppututkinto enää tehnyt kenestäkään herraa.

Lukeneisto siis proletarisoitui: Heistä tuli luokka-asemaltaan -jos saan käyttää vasemmiston sanontaa- perinteisen työväenluokan kaltaisia. Suureneva osa tulevista valkokaulustyöläisistä samaistui sinikauluksisiin kohtalotovereihinsa, ja etsi myös poliittista viitekehystä vasemmiston suunnasta. Ilmiön poliittiset vaikutukset olivat mullistavia.

Kun uusi proletariaatti oli ilman tunnesiteitä vanhoihin toimijoihin, vakiintuneisiin ja läskistyneisiin puolueisiin, -eikä näillä puoluekoneistoilla ollut kokemusta uudenlaisen väen ohjastamisesta, kautta Euroopan ja Pohjois-Amerikan nousi uusia liikkeitä. New Left oli aivan muuta kuin vasemmiston vanhat pierut. Uusvasemmisto etsi tuoreita ajatuksia ja viehättyi myös jyrkkyydestä jota se erehtyi pitämään radikalismina. Ilmaantui vasemmistoliikkeitä, joiden doktriinit saattoivat olla älyllisesti kiinnostavia, tai ne pyrkivät korjaamaan jotain vanhan vasemmiston valuvikaa. Puoluevasemmistolle kaikki tämä oli kauhistus.

Siinä kuin ”porvaristo” pelkäsi uuden vasemmiston kapinallisuuden uhkaavan omaisuuksiaan, puoluevasemmisto oli aivan yhtä peloissaan, ellei enemmänkin. Uudet liikkeet kyseenalaistivat puoluevasureiden esikoisoikeuden marxismin tulkitsemiseen ja vaalimiseen, -joskus kyseenalaistivat marxisminkin. Lyhyesti: Uudet kilpailijat kiistivät vanhan vasemmiston olemassaolon oikeuden.

Yhteinen huoli ajoi vanhat vastapuolet yhteiselle asialle, ja ratkaisu löydettiin lehmäkaupasta: Vasemmistopuolueet saavat laajentaa julkista hallintoa ja sen lisukkeita niin, että perustetuille virkaläänityksille mahtuvat kaikki, joille puolueapparaatti tämän autuuden soi. Kapitalisti-porvarit saavat kaupanteossa itselleen mieluista lainsäädäntöä, poliittisia päätöksiä, ja muita rahanarvoisia etuja. Kaavoituspätökset olivat vain tavallista karkeampi esimerkki.

”Se toimii, sanoo epäilijä, vuosituhansia!” Radikaalit ostetaan, porvari saa rahansa ja puolueiden kelvollisiksi havaitsemat virkansa. Epäpyhä allianssi turvaa sekä kapitalismin että puoluesosialismin yhdellä iskulla, mutta yksi ikävä piirre tässä systeemissä oli: Kansalta verotettiin pois ostovoima tämän hulabaloon kustantamiseksi.

Euro-yhteisvaluutan harvoja hyviä puolia on hintavertailun helpottuminen. Olemme saaneet ihmetellä, miksi saksalainen duunari tulee työnantajalleen suomalaista halvemmaksi, mutta hänen palkkansa ostovoima on paljon suomalaista kollegaansa korkeampi. Kas, meillä käy poliitikko tilipussilla. Bensalitran hinnassa, kun suomalainen työmatka-autoilija tankkaa keskimäärin 15-vuotiaan koslansa pumpulla, on  yksi euro poliitikko-lisää. En edes ota puheeksi, millä saksalainen ajaa.

Kaikki tehtiin kalliiksi suomalaiselle palkansaajalle: Asuminen, liikkuminen, syöminen. -Ja tempun takana oli vasemmisto ja sen tarpeisiin luodut hallintohimmelit ja virkastalinistien monipäiset laumat. Olivatko nämä puolueuskollisuudestaan palkitut niin ahkeria, että heidän takiaan piti koko kansantalous ja valtiontalous kytkeä megalomaaniseen rasitteeseen, kysyn vasemmistonuorten ultmaatumia lainaten?

Suomessa on ihmisiä, joiden turhasta työstä saama palkkakakku riittäisi kattamaan valtion velkaantumisen lopettamisen, verojen alentamisen siedettävälle tasolle, ja mm. Vasemmiston kannattamat hoitajamitoitukset ja keskiasteen koulutuksen tehostamisen. Vasemmiston ei tarvise muuta, kuin lopettaa vetämästä 70-luvulla taakakseen ottamaa virkataistolaisten kivirekeä.

Lue ja hämmästy:

Mikä Suomessa maksaa?

3 Comments

 1. Suomen suojatyöpaikkalaisten "armeija"
  5.11.2020 11:15

  Suomi on puolitäynnä tuottamatonta työtä tekeviä suojatyöpaikan saaneita virkamiehiä, jotka tekevät itsensä teko-kiireiseksi järjestämällä turhia tapaamisia, joista ei seuraa mitään konkreettista hyötyä. Kalenteri on täynnä turhan vuoksi – sillä voi uskotella itselleen ja muille olevansa tärkeä.

  Vastaa
 2. Vasemmiston aivopieruja
  5.11.2020 11:51

  Tämähän se on se Vasemmiston unelma; Tulla rikkaaksi tekemättä työtä. Komminismikin on parempi järjstlmä jos mietitään kokonaisuutta. Sielä kaikki ovat köyhiä vaikka tekevä töitä. Mutta kommunismi aiheuttaa ajattelutyötä ja onglmien ratkaisukykyä. Vasemmiton agenda passivoi ihmiset ja siten tyhmentää niitä.

  Tämä ”kukaan ei saisi omistaa yli viittä miljoonaa” oli sen luokan aivopieru että siinä kiteytyi suoraan Vasemmiston ajatusmaailma. Itse ei haluta yrittää mutta ei soitaisi muidenkaan menestyvä. Kukahan ne ensimmäiset kirjsatot ja yliopistot rahoitti, joissa nämäkin vasemmisto-lusmuilijat viettävät elämäänsä? Kyllä ne olivat ne rikkaat suvut ”jotka antoivat yhteisöilleen takaksin”.

  Vastaa
 3. Pekka Kemppainen
  5.11.2020 14:24

  Voisko joku vasuri kommentoida SAK:n johtajan palkakorotusta? Paljonk se muuten tienaa kuussa?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top