Vasemmisto nollaa uskottavuutensa keskiviikkona

Vaikka Kokoomus sen jo ehti tehdäkin, Vasemmiston ponnistelut oman uskottavuutensa hautaamiseksi -ja syvälle!- jättävät jotenkin surullisen mielen: Onhan suomalainen vasen laita pitänyt monen sukupolven ajan yllä perinnettään puolustaa hyvinvointivaltiota ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta, ja vastustaa pääoman ehdoilla tapahtuvaa kansainvälistymistä. Tämän viikon keskiviikkona tämä perinne katkeaa.

Vasemmiston eduskuntaryhmästä ilmeisesti suurin osa aikoo äänestää demarien mukana niin sanotun EU:n elvytyspaketin puolesta. Surullista. Olen kirjoittamassa tätä, koska vuonna 1918 veturinkuljettajat olivat olleet enimmäkseen aktiivipunaisia, ja isoisä jäi sisällissodan jälkeen ampumatta, -koska joku huomasi että veturinkuljettajat ovat loppumassa kokonaan.  Vasemmistoliiton perustavaan kokoukseen osallistuessanikaan en aavistunut millaisen antikliimaxin näin silloin saavan alkunsa. Voi voi.

Pääoman globalisaatio, jonka kelkkaan kerran niin kunniallinen ja äkkivääristä asenteistaan huolimatta vastapuolenkin arvostusta –rehellisyydestään– nauttinut Vasemmisto on nyt heittäytynyt, on täysin vastakkainen hyvinvointivaltion ajatukselle, joka on Suomen vasemmistolaisten, filantrooppien ja kansantalouden kokonaisuuden ymmärtävien henkilöiden monisukupolvisen ponnistuksen tulos. Kerran menetetty hyvinvointivaltio ei tule takaisin.

Hyvinvointivaltio ei mahdu globalistin sapluunaan

Tavaroiden, pääomien ja työvoiman vapaa liikkuvuus, jonka tunnuksen globalistinen kapitalismi otti 1990-luvulta lähtien taistelulipukseen, ei siedä kansallisvaltioita, ei suojattuja työmarkkinoita eikä verokertymästä kaikille taattua perustoimeentuloa ja koulutusta -siis hyvinvointivaltiota. Eihän kukaan luule, että globalistit tuovat korkean elintason maihin halpatyövoimaa ns. siirtolaisina (äsken vielä pakolaisina) parantaakseen työväestön asemaa?

Hiilidioksidi-hömpötyksen avulla perinteisten -ja vahvan ay-liikkeen omaavien- teollisuusmaiden tuotantoa ollaan siirtämässä Kiinaan, jossa meidänkin markkinoillemme päätyviä kulutustavaroita tuotetaan kivihiilivoimalla ja äärimmillään orjatyöllä vankileireissä, ja Vasemmisto on huijattu tähänkin mukaan. -Pitäiskö itkee vai nauraa?

Salto mortale

Klassisessa sirkustaiteessa tunnetaan kuoleman hyppy, salto mortale. Se tarkoittaa temppua, jossa trapetsitaiteilija hyppää korkealta lavalta, päästäen omasta trapetsistaan ja ottaen vastaan kumppanin lähettämän toisen trapetsin -tai tarttuen jopa omalla trapetsillaan lentävän kumppanin käsiin- lennettyään hetken vapaasti ilmassa. Temppu on vaativa, mutta turvallinen, -jos ajoitus ja luottamus toiseen ovat kunnossa. Vasemmisto on nyt tekemässä salto mortalea, jossa kukaan ei tule vastaan. Vai luuleeko joku että pääoma kiittää työehtojen polkemisesta ja sosiaaliturvan romuttamisesta?

Pitäisikö se hyppy tehdä toiseen suuntaan: Omien kannattajien ja omien perinteiden suuntaan? En painosta, en neuvo, odotan ja näen.

10 Comments

 1. Tehdäänkehitysmaayhdessä
  10.5.2021 14:32

  Turha odoittaa seteliselkärankaisilta mitään Suomen edun ajamista.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   10.5.2021 17:41

   Oman etunsa valvomista kysynkin.

   Vastaa
 2. Obelix
  10.5.2021 15:33

  ”Vasemmisto on nyt tekemässä salto mortalea, jossa kukaan ei tule vastaan.” Kukaan ei tule vastaan? Ei todellakaan tule vastaan, koska ei tarvitse, sillä vasemmisto painelee _vapaaehtoisesti_ suoraan sisään avoimesta ”pannuhuoneen” ovesta. On suorastaan tragikoomista, ettei MEGAGLOBALISTIEN käsikassaraksi ryhtyneen nykyvasemmiston nenä haista puoluetoimistojensa ovenraosta sisään tunkeutuvaa rikinkatkua? Ilmeisesti sekulaareilla, ateisteilla sekä pikkuglobalisteilla ei ole tunto, haju, eikä makuaistia ollenkaan?

  Vastaa
 3. Parempia kuin Raamatun vitsaukset
  10.5.2021 16:17

  Täytyy muistaa että nykyinen vasemmisto koostuu niistä Taistolaisista ja telaketjukommunisteista jotka eivät pystyneet unohtamaan menneisyyttää tai eivät sattuneet pääsemän ely- ja ymäritökeskuksiin ja/tai vesiensuojelyhdistyksiin töihin. Sieltä ne ovat terrorisoineet meitä aina Neuvostoliiton romahduksessta asti. Mutta kun ne hoksasivat että eivät tule saamaan paikkoja riittävästi eduskuntaan että edes jonkinlainen vaa-ankieliasema olisi taattu, ottivat he mukaansa mielisairaat homot. Ne jotka siis näkevät oman sukupuolensa kiihottavana ja jotka toimivat normaaleja luonnolakeja vastaan.

  Mitä muuta voisi Vasemmistolta odottaa? Ja onhan se nähty mitä ne on saaneet aikaan olemassaolonas aikana. Mitä Kyllöskä sai aikaan? Sama kuin antaisi apinalle aseen.

  Vastaa
 4. Vili
  10.5.2021 16:59

  Äänestettäessä EU-jäsenyydestä oli selvää ettei EU aloita rahoittamaan tai ota yhteistä lainaa jäsenmaiden ongelmien ratkaisemiseksi. EU:n omat lait kielsivät tämän.
  EU tekee nyt sopimusrikkomuksen ja jokainen ”jaa”-ääntä painava syyllistyy maanpetokseen.

  Vastaa
 5. Kyllä viduttaa
  10.5.2021 17:58

  Saamme kohta Euro kommunismia ja kunnolla

  Vastaa
  1. puolueeton
   10.5.2021 19:01

   Ei se riitä! Globaali yhteisö on tähtäimessä. Kukaan ei omista mitään, kaikki ovat onnellisia. Muutaman tuhannen eliitti omistaa kaiken ja muodostaa modernin neuvostoliittymän. Apuna on ilmastonmuutos, virukset, valtion velat, uudelleen rakennus ja Great Reset.

   Vastaa
 6. juha II
  10.5.2021 21:46

  EU on se , jonka takia lähes kaikki valtapuolueet ovat valmiita myymään kokonaisen isänmaansa!

  Vastaa
 7. Pekka Kemppainen
  11.5.2021 15:18

  Erehdyin viikonpäivästä.

  Vastaa
 8. Huru-ukko
  11.5.2021 22:29

  Olen sellaisen Salto Mortalen itse nähnyt. Tosi huikea temppu ja todella, trapetsilla ajoitus ppitää osua kohdalleen ja kaveriin oltava vankka luottamus. Tämä sattui kuuskytluvun lopulla, tämmöisessä Suomea kiertäneessä tivolissa/sirkuksessa. Aivan puskista tullut esitys. Sirkusareenan kuuluttajakin sai tietää asiasta kun esiintyjät lähtivät kiipeämään kohti esiintyspaikkaansa.
  Koko henkilökuntakin oli seuraamassa, moni siinä pidätti henkeäänkin ihan oikeasti, kun että mitä mitä. Aivan loistava temppu!!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top