Vasemmisto vastustaa julkisen omaisuuden myyntiä

Hallitusneuvotteluissa on nyt päästy valtion tulopuoleen, ja mutka matkaan ilmaantui:

HS:n mukaan Vasemmistoliitto ei halua rahoittaa tulossa olevia investointeja myymällä valtion omaisuutta. – Sanotaan näin, että kyllä näitä hankaluuksia nyt on tullut lisää, kun ollaan päästy käsittelemään talouden raameja, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kommentoi aamulla ennen neuvottelujen alkamista. (IS)

Valtion omaisuuden myynti syömäkulujen katteeksi alkoi todenteolla Iiro Viinasen (kok) valtionvarainministeri-kausina, ja jatkui yhdestä hallituksesta toiseen vaikka päämisterin nimi vaihtui välillä, -ja taisi vaihtua puoluekin. Tämä tapahtui samanaikaisesti aluksi lähes velattoman Suomen valtion pudotessa velkakuiluun, jossa se yhä kärvistelee.

Yleisissä mielikuvissa Vasemmisto on jakopuolue, jota kiinnostaa ensisijaisesti jakaa budjettiin kerättyjä resursseja, pohtimatta kakun kasaamista, väittävät kriitikot.

3 Comments

 1. Katsonut hiljaa vierestä
  20.5.2019 15:00

  Vasemmisto ei ehkä halua muistaa että on ollut mukana myymässä sitä jo vuosikymmenet.

  Vastaa
  1. Puolueeton
   20.5.2019 16:50

   Taidat valehdella. Hyvä päätös vasemmistolla. Kun vain jaksaisivat pitää tiukasti kiinni, vaikka ministerin salkku jäisikin saamatta. Suurin myyjä on ollut kepu. kokoomus ja sossut. Kalliiksi on tullut veronmaksajille ja miksei sosiaaliturvan saajillekin, jotka ovat myös jääneet vähemmälle..

   Vastaa
   1. Pekka Kemppainen
    20.5.2019 16:55

    Uutinen on alunperin Hesarin, ja otin sen Iltikseltä. Toivon tosiaan, että Vasemmisto pysyy tällä kannalla.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top