Vasemmistohallituksen vastuuton talouspolitiikka ajaa Suomea suohon, sanoo Antti Häkkänen

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen kommentoi kriittisesti syksyn budjettiriihen tuloksia: Hallituksen viimeinen mahdollisuus uudistuksille on nyt hukattu.

“Vasemmistohallituksen vastuuton talouspolitiikka ajaa Suomea suohon. Velkaantuminen jatkuu keskellä nousukautta. Julkista taloutta vahvistavia työllisyysuudistuksia lykättiin taas kerran. Hukattu budjettiriihi, hukattu hallituskausi”,   arvoi Kokoomuksen varapuheenjohtaja  Antti Häkkänen.

Häkkänen näkee vasemmistohallituksen politiikassa olleen välillä pieniä toivon pilkahduksia, mutta nyt hallitus on nollannut uskottavuutensa:

“Valtiovarainministereiden puheet herättävät välillä pientä luottamusta, että ehkäpä jotain saataisiinkin aikaan, mutta kehys- ja budjettiriihistä tulee kerta toisen jälkeen ulos vain vesitettyjä kompromisseja ja lykättyjä työllisyyspäätöksiä. Loppuvaalikauden aikana tulemme näkemään vain uusia näennäisuudistuksia ja jatkuvaa velkaantumista”, jatkaa Häkkänen madonlukujaan.

Häkkänen arvoi kuluvan vaalikauden hallitusten, Antti Rinteen ja Sanna Marinin regiimien, jättävän jälkeensä velkaa enemmän kuin kahden edellisen vaalikauden hallitukset yhteensä. Koronakriisiä on käytetty koronattomana aikana jo harjoitetun yli-varojen elämisen savuverhona:

Sopeuttaminen jätetään seuraavien hallitusten huoleksi

“Koronakriisi oli vasemmistohallitukselle lahja, jonka varjolla menoja paisutettiin. Jos hallitus olisi talouspolitiikassaan johdonmukainen, se tasapainottaisi julkisia menoja nyt nousukaudella. Hallituksen talouslinjassa on kuitenkin kyse uusvasemmistolaisesta puolikeynesiläisyydestä: menoja paisutetaan aina. Sopeuttaminen puolestaan jätetään seuraavien hallitusten ongelmaksi. Vasemmistopuolueilta tämän ymmärrän, Keskustalta ja RKP:ltä en”, Häkkänen tiivistää kritiikkinsä.

Politiikassa on tarpeen, sen lisäksi että puhuu totta, myös taito konkretisoida kertomansa asia niin että tilanteen vakavuus tulee ymmärretyksi.

3 Comments

 1. pöh
  12.9.2021 17:30

  Globalistien ”new world order” vaatii sitä että kansalaiset ja kansallisvaltiot ajetaan konkurssiin.
  Luulisi kokoomuksen sen tietävän kun itse sitä ajavat.

  Vastaa
 2. Saakelin typerykset
  12.9.2021 19:30

  Tää ei ole pelkästään hukattu hallituskausi vaan todellakin järkyttävä sellainen. Suomen kurssia ei enää tän mätähallituksen jälkeen saa korjattua vaan konkurssi on käytännössä varma.

  Vastaa
 3. juha II
  13.9.2021 23:55

  Niin. Tämä hallitus haluaa varmistaa sen wanhan lentävän lauseen, että seuraava hallitus saa ”aloittaa pohjalta”!!!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top