Vasemmistolaisen valinnan kaupunginjohtajaksi ratkaisivat AfD:n äänet, poliittinen establishment sekoilee

Vasemmiston (Die Linke) ehdokkaan voitto Berliinin Pankowin kaupunginjohtajan-vaalissa torstaina aiheutti blokkipoliittisen kriisin, sillä Vasemmiston ja SDP:n äänien ei lasketa riittäneen, ja CDU:n valtuutettujen oletetaan äänestäneen häntä vastaan: Voiton ratkaisseiden äänien on täytynyt tulla maahanmuuttokriittiseltä AfD -puolueelta. Sekametelisoppa oli valmis.

Sören Benn (Linke) valittiin torstaina (04.11.) uudelle kaudelle Pankowin kaupunginjohtajaksi. Pankow on osa Suur-Berliiniä, mutta sillä on oma kunnan valtuusto ja kunnanjohtaja. Bennin jatko kaupunginjohtajana ratkesi valtuuston äänestyksessä 29 puolesta -24 vastaan, 2 tyhjää. SDP ja Vasemmisto olivat aiemmin sopineet Pennin kannattamisesta, mutta näiden valtuustopaikat ovat yhteensä 23, kuten kuusi ääntä tuli muualta. Vaali toteutettiin salaisena lippuäänestyksenä, joten spekulaatiot lähtivät laukkaamaan.

AfD tunnusti

ÄärioikeistolaisenAlternative für Deutschland (AfD) -puolueen Pankowin osasto meni ja myönsikin, että viisi heidän valtuutettuaan oli äänestänyt ”kommunisti” Benniä. Voi voi, pankowilaiset saivat vasemmistolaisen kaupunginjohtajan, mutta kuinka käy blokkipolitiikan ja cancel-kulttuurin? Pitääkö ”tiedostavaisten” laittaa Sören Benn some-banniin?? -Nämä ovat kiperiä kysymyksiä.

Vihreät hurjina

Berliinin vihreät vaativat nyt sitten Sören Bennin eroa kaupunginjogtajuudesta. ”Demokraatit tarvitsevat demokraattista enemmistöä AfD:n ulkopuolelta”, sanoi vihreän puolueen johtaja Nina Stahr perjantaina. ”Se, että Sören Benn teki tiettäväksi, että AfD:n äänet saattoivat tehdä hänestä pormestarin, edustaa padon rikkomista. Nyt hänen tehtävänsä on auttaa padon korjaamisessa eron kautta ja niin pian kuin mahdollista.” -Siis Pennin pitäisi erota ja kumota Pankowin asukkaita edustavien valtuutettujen demokraattinen päätös?

Vihreiden lisäksi Vapaat Demokraatit (FDP) eivät myöskään siedä demokraattista päätöstä, jossa AfD on äänestänyt voittaneen ehdokkaan puolesta. FDP:n Berliinin  alueparlamenttiryhmän johtaja Sebastian Czaja purkaa tuntojaan: ”Jos olettamus on oikea, tämä on tabu, joten vasemmiston on selkiytettävä suhdettaan AfD:hen.” FDP:n Pankowin osaston puheenjohtaja Daniela Kluckert täsmentää: ”Meidän äänemme eivät valinneet Bennia pormestariksi. Eivät luultavasti myöskään CDU:n äänet.Kristillisdemokraattisen Unionin (CDU:n) valtuustoryhmän johtaja Pankowissa, Denise Bittner, kuittasi lehdelle, että vaalit olivat salaiset.

Vasemmisto hämmentynyt

Vasemmistopuolue-Linken varapuheenjohtaja Berliinissä, Sandra Brunner, ratkaisi ristiriidan toteamalla AfD:n valehdelleen. Benn itse kertoi perjantaina (05.11.) lehdelle, ettei hän mihinkään eroa.

Benn kiistää tapauksensa rinnastettavuuden Thüringenin osavaltion poliittiseen härdelliin, joka aiheutui FDP:n ehdokkaan Thomas Kemmerichin voitettua pääministerivaalit helmikuussa 2020,  -AfD:n äänillä. Kemmerich erosi saatuaan raivoisaa kritiikkiä oman puolueensa riveistä. Bennin mukaan perääntyminen Pankowin tapauksessa olisi ”AfD:n pelin pelaamista”. Hän uskoo Vasemmiston pystyneen voittamaan kaupunginjohtajan paikan ilman AfD:n apuakin. Loppujen lopuksi, eihän salaisen äänestyksen jälkeen voida tietää, oliko Bennin tukena (myös) CDU:n loikkareita. CDU on periaatteenaan ilmoittanut, ettei tue sen enempää AfD:tä kuin Vasemmistoa. Dirk Stettner CDU:n Pankowin osastosta kiistää lehdelle sopimukset SDP:n tai Vasemmiston kanssa Bennin tukemisesta.

Suomalaisilla kansankyynikoilla oli taannoin sanonta äärimmäisestä oikeistosta ja äärimmäisestä vasemmistosta -joita Saksan parlamenteissa ja valtuustoissa edustavat AfD ja Linke, että ”ympäri käydään ja yhteen tullaan”. Asianomaisten mielenhuojennukseksi tätä sanontaa ei onneksi tunneta Saksassa.

Luettavaa:

Linke puolitti kannatuksensa Saksan vaaleissa, vasemmistopoliitikko kertoo syyn

2 Comments

 1. Snif
  6.11.2021 18:08

  Enää ei voi luottaa mihikään puolueeseen, sama koskee myös suomea.

  Vastaa
 2. juha II
  7.11.2021 16:30

  Ja mikäköhän vika kommentissani oli kun piti poistaa?

  Kommenttini ei ollut syy vaan seuraus.

  Tällä alustalla pipo on kireäpi kuin missään muussa nk. vaihtoehtomediassa!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top