Vasemmiston varapuheenjohtaja, entinen puheenjohtaja ja veteraanivihreä: He haluavat sulkea Saksan rajat

Toki vain laittomien tulijoiden tulvalta, ja käyttää säästyneet varat saksalaisten hyväksi. Linke-puolueen (vasemmiston) liittopäiväedustajan Sahra Wagenknechtin aloite Aufstehen on koonnut jo 60 000 kannattajaa, -joukossa vanhoja poliittisia nimiä.

Samaan aikaan kun konservatiivinen valtapuolue CDU on sitoutunut massiivisen maahanmuuttajavirran vastaanottamiseen, ja liittokansleri Angela Merkel painostaa muitakin EU-maita pitämään rajat auki, uusi kiinnostava poliittinen aloite ilmaantuu kentälle vasemmistolaisten ja jopa entisen veteraanivihreän esittämänä.

Aufstehen, joka käynnistyy 04.09., henkilöityy Linken varapuheenjohtajaan Sahra Wagenknechtiin ja hänen puolisoonsa puolueen entiseen puheenjohtajaan Oskar Lafontaineen. Muita mukaantulleita ovat Marco Bülow (SPD), Sevim Dagdelen (Linke) ja Antje Vollmer (Grüne).

Linken edustaja Bernd Riexinger kertoi medialle, ettei Aufstehen ole puolueen hanke, minkä Wagenknecht ja Lafontaine vahvistavat: ”Aufstehen on yksityisten henkilöiden aloite.” He korostavat, että Aufstehen on yhteistyöliike, Sammlungsbewegung.

Liikkeen päämääristä Wagenknecht kertoo, että ”maahanmuuttajiin käytetyillä varoilla voitaisiin auttaa saksalaisia köyhiä.” Saksan media on hiukan ihmeissään punavihreästä ”rajat-kiinni-liikkestä”.

Liike on kerännyt jo ennen käynnistymistään 60 000 kannattajaa sosiaalisessa mediassa. Vaikuttaa siltä, että jotain alkaa tapahtumaan. Milloin Suomessa?

Asiasta kertoivat mm. Spiegel 17.08.2018. Süddeutsche Zeitung 19.08.2018.

Sahra Wagenknecht Spiegelin haastattelussa:

Spiegel: ”Olette viimeksi saaneet lisääntyvää kritiikkiä Linken leiristä, koska olette suhtautuneet krittisesti maahanmuttoon ja pakolaisten vastaanottoon. Kuinka uusi liikkeenne tulee asemoitumaan tähän kysymykseen.”

Wagenknecht: ”Tämä teema on liian voimakkaasti noussut politiikan keskiöön. Merkelin hallitus on hoitanut pakolaiskriisin siten, että se on erityisesti kuormittanut köyhempää väestöä. Monet sosiaaliset ongelmat ovat edelleen kärjistyneet: Asuntopula, koulujen ylikuormitus, lisääntynyt kilpailu matalapalkka-aloilla. Suuri osa pakolaispolitiikkaa vastaan esiintyneestä tyytymättömyydestä johtuu sosiaalisista syistä. Ne tulevat olemaan meidän keskeinen teema.

Spiegel: ”Haluaako liikkenne avoimet rajat kaikille kuten osa Linkestä vaatii?”

Wagenknecht: ”Kansainvälisyys tarkoittaa sellaisen politiikan lopettamista, joka tuhoaa elämisen mahdollisuudet köyhissä maissa. Siis, loppu aseiden viennille ja epäreiluille kauppasopimuksille. Avoimia rajoja eivät hyödynnä kaikista köyhimmät, koska heillä ei ole mitään mahdollisuuksia lähteä matkaan. Me emme taistele kehitysmaiden köyhyyttä vastaan siten, että kuljetamme sieltä keskiluokkaiset ihmiset Eurooppaan.”

5 Comments

 1. Nestori Lundahl
  24.8.2018 17:06

  Mitä ihmettä Saksassa nyt tapahtuu?

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   24.8.2018 19:00

   Saksa herää?

   Vastaa
 2. Martin Dunlop
  25.8.2018 05:07

  Tämähän on uutta, jopa ”suvaitsevaisto” on avannut silmänsä.
  Toivottavasti viisaus leviää euroopassa.

  Vastaa
 3. Pertti Grandell
  25.8.2018 09:09

  etteivät vaan tekisi soinit, voi olla vain kalastaa ääniä ja taas matu tulvat vyöryy…..toivottavasti olen väärässä, mutta riski on suuri….

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   25.8.2018 10:24

   Sillä hetkellä kun nämä Saksassa hyvin näkyvät vasemmistolaiset henkilöt tulivat esiin, ja sanoivat että maahanmuuttopolitiikka on pielessä, sen sanominen lakkasi olemassa ”äärioikeistolaisuutta”. Antifa-meuhkaajien doktriinilta putosi pohja kerrasta pois. Tätä ei kukaan saa enää tekemättömäksi.

   Sillä ei ole enää merkitystä, millaiseksi Aufstehen-liike muodostuu. Se joutuu sitten kilpailemaan jo olemassaolevien maahanmuuttokriitikkojen kanssa, ettei löysäilyyn jää sillai pelivaraa.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top