Vastuullisen Median eettisyys – Avoin kirje HS:n päätoimittaja Kaius Niemelle Wille Rydmanin ajojahdin käynnistämisestä

Arvoisa päätoimittaja Kaius Niemi,

Suomen kenties vaikutusvaltaisimman median päätoimittajana olette antaneet toistuviin vakaviin rikoksiin syyllistyneen Samuli Suonpään aloittaa osana toimittajakollegiota sen ensimmäisenä kirjoittajana huteriin todisteisiin nojaavan poliittisen ajojahdin Wille Rydmania vastaan. Aiemmin on julkisuudessa ollut tiedossa, että Samuli Suonpää on saanut ehdollisen vankeustuomion ja pitkän liiketoimintakiellon.

Tiedustelin Pirkanmaan käräjäoikeudesta tänään Samuli Suonpään saamat rikostuomiot. Tämä on ote julkisuudelta piiloon jääneestä käräjäoikeuden 7.8.2018 antamasta tuomiosta:

”Vastaaja Suonpää on aiemmin tuomittu talousrikoksista kolme kertaa ehdolliseen vankeusrangaistukseen, joten hänen aikaisempi rikollisuutensa edellyttää nyt ehdotonta vankeusrangaistusta. Käräjäoikeus katsoo tuomioesityksen mukaisesti, että oikeudenmukainen seuraamus Suonpään syyksi nyt luetusta teosta on neljä kuukautta vankeutta. Suonpää on käräjäoikeuden istunnossa esittänyt selvityksen siitä, että hän soveltuu yhdyskuntapalveluun ja lisäksi hän on antanut siihen suostumuksensa. Koska Suonpää on aiemmin suorittanut moitteetta 25.11.2017 päättyneen yhdyskuntapalvelurangaistuksen, käräjäoikeus katsoo sen osaltaan osoittavan, että Suonpää soveltuu yhdyskuntapalvelurangaistukseen. Näin ollen Suonpää määrätään 4 kuukauden vankeuden sijasta yhdyskuntapalveluun 120 tunniksi.”

Kolme ehdonalaista lainvoimaista tuomiota törkeistä talousrikoksista

Tekstistä ilmenee siis, että hän on saanut kolme ehdonalaista lainvoimaista tuomiota törkeistä talousrikoksista. Ilmeisesti ensimmäisen tuomion hän sai vuonna 2012 Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Pirkanmaan käräjäoikeuden antaman vuonna 2015 ilmeisesti kolmannen annetun tuomion jälkeen paljastui lisää Samuli Suonpään tekemiä rikoksia ja hän sai niistä ehdottoman lainvoimaisen vankeustuomion, josta seuraa rikosrekisterimerkintä 10 vuodeksi. Suonpää oli 2018 syytteessä yhdessä kolmen muun henkilön kanssa. Suonpäätä syytettiin Törkeästä kirjanpitorikoksesta (rikollisille annettu epärehellinen kirjapitoapu). Suonpään rikos ajoittui 17.05.2010 – 31.01.2013 väliselle ajalle. Syytteessä todetaan rikoksesta seuraavaa:

”Suonpää on siten vaikeuttanut oikean ja riittävän kuvan saamista yhtiön toiminnan tuloksesta ja taloudellisesta asemasta. Kirjanpitorikoksessa harhaanjohtavien tietojen määrä on huomattavan suuri, 1.079.000 euroa, ja ne ovat koskeneet suuria summia. Kirjanpitorikosta on myös kokonaisuutena arvostellen pidettävä törkeänä.”

Samuli Suonpää yritti murskata minut ihmisenä heinäkuun alussa 2018 Kirkko ja Kaupunki -lehdessä siinä onnistumatta. Minun ajatus-/mediarikokseni oli kertoa maailmalle vihreän muoviroskaan liittyvän globaalipolitiikan aiheuttamasta valtavasta ympäristötuhosta maailman valtamerissä ja köyhissä maissa. Kymmenen kuukautta rikokseni jälkeen Baselin sopimus kielsi merien ja köyhien maiden saastuttamisen rikkaiden maiden muoviroskalla.

En voi välttyä ajatukselta, että Samuli Suonpää on jatkanut epärehellistä elämäntapaansa median palveluksessa tarjoten mediapoliittiselle eliitille toisin ajattelevien ihmisten murskausapua?

Mediapoliittiselle eliitille on ilmeisesti riittänyt Samuli Suonpään identiteetti-ideologian intersektionaalisiin sääntöihin pohjaavat salonkikelpoisuuden takaavat suojukset:

  1. Ryhtyminen Ev Lut kirkon maallikkoaktiiviksi (Ev Lut kirkko on täysin sitoutunut punvihreään identiteetti-ideologiaan),
  2. ryhtyminen Kirkko ja Kaupunkilehden blogistiksi,
  3. kirjoittautuminen teologian opiskelijaksi ja huipennuksena
  4. julkinen pukeutuminen naiseksi ja sen perustelu Twitterissä ”tarpeella taistella misogyniaa (=naisviha), persuja ja muita vatipäitä vastaan”.

Myös omassa tapauksessani Yleisradio kaikilla tuuteillaan ja muut pienemmät mediatoimijat perässä ottivat Samuli Suonpään Kirkko ja Kaupunki lehden blogista kopin ja ne ryhtyivät salaman nopeasti mustamaalaamaan minua.

Ellei toisin ilmene, en pidä eettisenä HS:n neljän sivun mittaista hutkivaa journalismia Wille Rydmanin naisseikkailuista. Se paljastaa ja symboloi nykyjournalismin rappion.

Vaikka on ollut julkisuudessa tiedossa, että Samuli Suonpää on tuomittu ehdonalaiseen vankeuteen törkeistä talousrikoksista, miksi HS tai Kirkko ja Kaupunki lehti eivät ole tarkastaneet Samuli Suonpään rikosrekisteriä, mikä olisi paljastanut hänen saaneen ehdottoman vankeustuomion? Ja, jos ovat tarkistaneet, miksi he ovat antaneet hänen epäeettisille puuhilleen tilaa medioissa vieläpä maksaen hänen palveluksistaan?

Miksi YLE, MTV ja liuta pienempiä mediatoimijoita julkisesti tuomitsivat Wille Rydmanin ilman, että hänelle annettiin edes mahdollisuus puolustautua?

Mikko Paunio

5 Comments

  1. puolueeton
    23.6.2022 08:04

    Koko touhu, himon määräämä käyttäytyminen nuoria tyttöjä kohtaan, siitä ehkä liioitteleva kirjoitus ja kirjoituksen mitätöintiperusteet kuvaavat yhtä ilmiötä, länsimaisen kulttuurin tuhoavaa mädännäisyyttä.

    Vastaa
  2. Todellinen objektiivisen journalismin esikuva
    23.6.2022 09:23

    Helmikuussa Helsingin yliopisto oli vuokraamassa tilojaan Tieto lisää tuskaa -nimiselle seminaarille. Seminaarin alustajiksi oli pyydetty puhujia, joiden Suonpää tulkitsi julistavan rasistisia tai äärioikeistolaisia ajatuksia.
    Hän kirjoitti Kyyhkysen nettiin jutun, jossa kutsui tapahtumaa rasistiseminaariksi
    ja kehotti yliopistoa miettimään tilan vuokrausta uudelleen.

    Hän on myös kärkäs ja provosoiva nettikirjoittaja,
    eivätkä kaikki tykkää siitä. Kirjoituksissaan hän on hyökännyt muun muassa naisvihaa ja rasismia vastaan.

    Minulla oli kova halu rakentaa jotain uutta, suurta ja ihmeellistä, Suonpää kertoo.

    Matkan varrella iski vauhtisokeus. Loppuvuodesta 2012 korttitalo romahti. Suonpää sai pitkän ehdollisen tuomion törkeästä kirjanpitorikoksesta ja veropetoksesta. Yritys meni konkurssiin.

    – Vuoden jaksoin vakuuttaa itselleni ja tuomarille, että olen syytön. Sitten iski synnintunto. Ymmärsin, että oli tullut tehtyä virheitä.

    Kone pysähtyi ja Suonpää jäi miettimään, mitä elämällään tekisi.

    Vastaa
  3. VETÄÄ MYKÄKSI
    23.6.2022 10:04

    PS Media sensuroi Samuli Suonpään paljastukset näköjään

    vaikka he muka ovat niin

    Wille Rydmanin puolella

    kokeile vaikka itse

    tuomalla tämä asia PS Mediassa esiin

    Samuli Suonpään

    julkinen pukeutuminen naiseksi ja sen perustelu Twitterissä ”tarpeella taistella misogyniaa (=naisviha), persuja ja muita vatipäitä vastaan”.

    se sensuroidaan PS Mediassa heti

    Vastaa
  4. Catilina
    23.6.2022 12:42

    Minä olen se tyyppi, joka muutama vuosi sitten sanoin, että ”pääasia on, että liberaalia vituttaa”, ja blogisti pöyristyi.
    Onko ymmärrys lisääntynyt?

    Vastaa
  5. jj.t
    23.6.2022 20:51

    Wille Rydman,on suomen pahimpia maahanmuuton edistäjiä,kolmansista maista.globalistien jees mies.kuten kokoomus.muutamia kokoomuslaisia,on enää kannalla,koti,uskonto,isänmaa.loput monikulttuurinen,liberaali kokoomus.sama pätee kyllä tällä hetkellä lähes kaikkia eduskunta puolueita,kuten,ps.suomen paikka on eu.ssa,riikka purra.eu on koko euroopan,perse syöpä.kansallinen valtio on ainoa,oikea valtio muoto.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top