Veijo Baltzarista löytyy lisää: Törkeä raiskaus ja törkeä lapsen hyväksikäyttö, uusia uhreja löytynyt

Teatterineuvos Veijo Baltzarin juttu on laajentunut rikostutkimusten edetessä. Alunperin häntä epäiltiin törkeästä ihmiskaupasta, pahoinpitelystä ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Nyt lista on pidentynyt törkeällä raiskauksella ja törkeällä lapsen seksuaalisella hyväksikäytöllä.

Uusien rikosepäilyjen ja uusien uhrien ilmaannuttua syytteen nostamisen takaraja on siirretty kesäkuulle. Veijo Baltzar pyöritti vuosikymmenien ajan jonkinlaisia teatteriprojekteja, joihin hän rekrytoi etupäässä nuoria tyttöjä paremmista piireistä. Baltzar itse oli hyvin verkostoitunut poliittiseen establishmentiin.

Baltzar pidätettiin syksyllä 2019, epäiltynä todennäköisin syin useasta rikoksesta. Torstaina Helsingin käräjäoikeudessa esitettiin kymmenen uutta rikosepäilyä, myös todennäköisin syin:

 • Törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö,’
 • useita törkeitä raiskauksia,
 • kolme seksuaalista hyväksikäyttöä,
 • kolme törkeää ihmiskauppaa,
 • useita pahoinpitelyjä.

Presidentti Tarja Halonen myönsi hänelle teatterineuvoksen arvonimen vuonna 2011, huolimatta jo annetuista tuomioista vakuutuspetoksesta ja virka-aseman väärinkäytöksestä.

Veijo Baltzarin ”pedagogisesta menetelmästä” kaavailtiin vientituotetta, mutta Humak-ammattikorkeakoulu totesi vuonna 2012, ettei menetelmästä ole mihinkään, ja se sisältää arveluttavia piirteitä. Baltzar ehti tehdä yhteistyötä Helsingin koulujen kanssa aina 2019 asti.

Baltzarin jutussa on kolme epäiltyä, joista yksi oli syksyllä 2019 pidätettynä, mutta on vapautettu. Baltzar itse on yhä vangittuna.

 

Vilma-viesti tammikuulta 2019:

5 Comments

 1. Four Horsemen
  31.1.2020 12:51

  Tämä kaveri on vain jäävuorenhuippu, johon nyt kaikki huomio kohdistetaaan..ihmiskaupasta on ollut vangittuna myös Nina Castén..ylläri myös SDP:n listoilla hänkin..ja SDP tarjoilee lisää..

  -Asa Korhonen (SDP.), joka tituleeraa Baltzaria rehelliseksi. Hänet tuomittiin vuonna 2016 11 vuotiaan raiskauksesta neljäksi vuodeksi vankeuteen.
  -SDP:n Markku Ahjonniemi on pedofiili, joka sai aiemmin 2,7 vuotta vankeutta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.
  -SDP:n kansanedustajaehdokas ja Lieksan entinen valtuustopomo Ari Marjeta sai myös syytteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.
  -Oululainen imaami Asoev Muso oli SDP:n varavaltuutettu ja hänet tuomittiin lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.
  -Insesti isä Seudou Kouanda oli myös SDP:n listoilta ehdokkaana ja hän sai tuomion tyttärensä seksuaalisesta hyväksikäytöstä, jonka oli saattanut vielä raskaaksi.

  Vastaa
 2. Matti
  31.1.2020 13:36

  Oksettavia nuo kommunistit. Kuka hullu niitä vielä äänestää? Suomalaiset ovat aivopestyjä idiootteja.

  Vastaa
  1. Kai Ruonala
   31.1.2020 18:03

   Demari, muuton täysin samaa mieltä.

   Vastaa
 3. Vanha pukki
  31.1.2020 19:24

  Nyt varmaa ihmisillä kiehahtaa kun sanon että suurin osa nuorista tytöistä tietää tasan tarkkaan mitä tekee. En ota kantaa Veijon moraaliin mutta omakohtainen kokemukseni pohjalta voin kuvitella miksi ”Veijot” toimivat niinkuin toimivat.

  Olen töissä paikassa jossa on paljon nuoria ja asemassa jossa päätän asioista. En puhu ”lapsista” vaan nuorista koska 15 vuotiaalla on itsemääräämisoikeus ja seksualisessa kanssakäymisessä 16 vuotta on suojaikäraja. Nämä asiat nuoret nuoret tietävät, vedoten olevansa lapsia vielä 15 vuotiaina. Minulle flirttaillaan ja tehdään mitä erilaisempia ehdotuksia lähes päivittäin jotta ko. henkilöt saisivat sillä itselleen jotain etua. On ripsien räpsyttelyä, on krokotiilin kyyneleitä, muka katsellaan ikkunasta ulos ja pyllistellään ja heilutellaan takapuolta, purkkaa pyöritellään sormen ympäri, annetaan takin valua niin että se pajasta dekolteen, kumarrellaan minua kohti… Näitä kliseisiä somesta opittuja flirttejä. Ja jos olen ensin esittänyt olevani muka kiinnostunut ja sitten pudottanut namani peruslukemille sanoen ”EI”. Niin sitten jo syytetäänkin pervoksi ja lastennussijaksi. Jotkut ovat ruvenneet kirkumaan. Yksi jopa alkoi riisua vaatteitaan. Mutta teatteri on loppunut nopeasti kun olen osoittanut huoneen nurkkiin ja todennut:”Katsoppa, tuola on kamerat”. Sitten jo syytetäänkin slakuvauksesta vaikka huoneen ovessa on kyltti, vaikkakin sisäpuolella. Mutta tämäkin asia on nuorille kristallin kirkkaana mielessä kun haetaan omaa etua millä tahansa tavalla. Joko hunajalla tai etikalla.

  Tämä yhteiskunta on vääristynyt ja kieroutunut monella tapaa mutamien viimevuosien aikana. Kaiken maailman lieveilmiöt ja internetistä opitut mallit joita some/pornoteollisuus tarjoaa, se valheellinen maailmankuva, antaa nuorille väärän esimerkin miten käyttäydytään ja miten elämästä selvitään. Yksin jo se että somessa vietetty aika on pois opiskelusta. Joka muuten näkyy näiden flirttailivimpien nuorten kohdalla. Se on sääli koska lopuelämä pilataan jo nuorena.

  Olen joskus miettinyt miten suomalainen mieshenkilö näihin supeudenosoituksiin suhtautuu. Tässä nykymaailmassa kun luonnillinen miehen ja naisen välinen suhde on mitä tuomittavin. Varsinkin jos he ovat valkoisia ja kertovat jopa perustavansa monilapsisen perheen. Johan sitä tietyt tahot kilvan ihmettelevät ja moittivat. ”Menetkö sinä naimisiin ja tuon kanssa” on varmaan useimmin kuultu lausahdus nuorilla pareilla. Erirotuisten liitot ovat luonnollisesti hyväksyttyjä varsinkin jos nainen on valkoinen. Ja tietysti samaa sukupuolta olevien. Mutta että jos mieshenkilö joka on elänyt ulkopuolisena koko elämänsä, ahkerana opiskelijana saanut hyvän työpaikan, niin kyllä se hivelee jos nuoret osoittavat huomiotaan. Veijon tapaus on erilainen, mutta miten punnita esim. 10-, 15-vuoden päästä mahdollinen tilanne jossa toinen syyttää tapahtuma-aikaan olleensa alaikäinen ja toinen osapuoli kiistää ? Oikeuslaitos kun lähtökohtaisesti uskoon naista.

  Merkillinen on maailma kun se asia jonka pitäisi olla luonnollinen asia kahden rakastuneen henkilön välillä, sillä kiritetään ja sillä käydään kauppaa. Ja sitä tienataan myymällä mm. videoita. Tai ihan fyysisiä palveluita.

  …ehkä minä olen vain vanhanaikainen… Mies joka aloitti seksuaalikokeilut vaimon kanssa 13 vuotiaina…

  Vastaa
  1. Lee Andersson
   1.2.2020 01:34

   No, osittain toki totta. Mutta sinun täytyy asua jossain kohtuu kieroutuneessa suuressa kaupungissa, tsadissa?

   Meilläpäin tuollaisia tuhmia pikkulutkia on ehkä 1/50 joten en menisi yleistämään. Ja heillekin se on lapsellista ”leikkiä”.

   Veijo taas, kuten demareille vain sopii, kiristi uhkaili, manipuloi, hakkasi ja väkivalloin raiskaili.

   Aivan. Eri. Asia.

   Sori siitä

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top