Velkaantuva Suomi lahjoittaa rahaa Afrikkaan: 575 000 € YK:n järjestölle

Suomi myöntää noin puoli miljoonaa Kansainvälisen rikostuomioistuimen uhrirahastolle, kertoi Ulkoministeriö tänään. 

Vuonna 2021 Kansainväliselle rikostuomioistuimelle  (International Criminal Court, ICC) myönnetyn tuen, yhteensä 575 000 euroa, myötä Suomi kasvattaa merkittävästi tukeaan aiemmista vuosista ja nousee yhdeksi uhrirahaston suurimmista rahoittajista. Suomi on tukenut ICC:n uhrirahaston toimintaa sen perustamisesta lähtien.

Suomen tuella avustetaan seksuaalisen ja sukupuolittuneen väkivallan uhreja Ugandassa, Keski-Afrikan tasavallassa ja Kongon demokraattisessa tasavallassa, sekä toimeenpannaan tuomioistuimen entisille lapsisotilaille määräämiä hyvityksiä Kongon demokraattisessa tasavallassa.

”Kansainvälisellä rikostuomioistuimella on ainutlaatuisen tärkeä tehtävä kansainvälisessä sääntöpohjaisessa järjestelmässä, jonka tukeminen on Suomen keskeisiä ulkopoliittisia tavoitteita”, toteaa ulkoministeri Pekka Haavisto.

Ulkoministerin mukaan uhrien kuulemisen ja osallistumisen ohella on tärkeää, että uhrit voivat saada tukea kärsimyksistään selviämiseen.

”Suomen kehitysyhteistyö on ihmisoikeusperusteista. Suomi tukee kaikkein laajimpien ja vakavimpien ihmisoikeusloukkausten uhreja. Seksuaalisen ja sukupuolittuneen väkivallan uhreista valtaosa on naisia ja tyttöjä, joiden oikeuksien ja aseman edistäminen on Suomen kehityspolitiikan johtavia tavoitteita”, korostaa kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari.

ICC:n uhrirahasto auttaa kaikkein vakavimpien kansainvälisten rikosten ja ihmisoikeusloukkausten uhreja. Rikoksiin kuuluvat kansanmurha (joukkotuhonta), sotarikokset ja rikokset ihmisyyttä vastaan. Uhrirahasto toteuttaa uhrien avustusohjelmia ja toimeenpanee ICC:n uhreille määräämiä hyvityksiä.

Vuotta 2021 on vielä jäljellä, joten jäämme odottamaan vieläkö velkarahaa haihtuu Afrikkaan. Puolella miljoonalla olisi kenties saatu useampikin poliisiasema kuntoon.

Poliisitoimi rahoituskriisin kourissa, budjettiriihi lähestyy

2 Comments

 1. jani
  31.12.2021 01:55

  Miettikää nyt. Päättäjät laittavat valtion eli kansalaiset ja veronmaksajat ottamaan velkarahaa joka lähetetään sitten ulkomaille.
  Tällä rahalla on aiheutettu ja voimistetaan Afrikan väestöräjähdys mikä uhkaa koko ihmiskunnan tulevaisuutta.
  https://i.imgur.com/mPMD75b.mp4

  Vastaa
  1. jani
   31.12.2021 02:02

   Kannattaa katsoa pallokuvaajaa. Tällä hetkellä joka viides tallaaja tällä pallolla on afrikkalainen. 2100 melkein joka toinen.
   Arvatkaapa minne afrikan ylijäämäporukka tulee suuntaamaan?

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top