Venäjä aloittaa sotilashelikopterilentäjien koulutuksen Venezuelassa

Aiemmin uutisoimamme venäläisen sotilasryhmän saapuminen Caracasin lentokentälle näyttää saavan selityksen: Venäjä alkaa kouluttamaan Maduron hallinnon sotilaslentäjiä venäläisten helikopterien käytössä. Venäjä on myös toimittanut näkyvästi Venezuelaan kehittyneen S-300 ilmatorjuntaohjus-järjestelmän.

Venäjän valtion omistaman lentokoneyrityksen Rosoboronexportin tiedottajan mukaan helikopterilentäjien koulutuskeskus aloitti toimintansa eilen. ”Keskus on perustettu molempien maiden asiantuntijoiden avulla”, sanoi tiedottaja.

”Tämä keskus sallii Venezuelan lentäjien harjoitella Mi-17V-, Mi-35M– ja Mi-26T-helikoptereiden käyttämistä olosuhteissa, jotka ovat hyvin lähellä todellisuutta, koska lentosimulaattori tuottaa myös satunnaisia ​​tapahtumia”, kertoi tiedottaja Vyacheslav Davidenko uutistoimisto Interfaxille.

Venezuelalaista henkilöstöä on aiemmin koulutettu Venäjällä simulaattoreiden käyttämiseen. Myös muita yhteistyöprojekteja on ilmeisesti tulossa:

”Rosoboronexport ja muut venäläis-venezuelalaisessa sotilaallis-teknisessä yhteistyössä mukana olevat venäläiset organisaatiot vahvistavat yhteistyötään Venezuelan puolustusministeriön ja muiden valtion laitosten kanssa”, lisää tiedottaja jo neuvostoajalta tutulla tönkkökielellä.

Davidenko kertoi lehden mukaan myös, että Venäjä on jo toimittanut Venezuelalle, joka on suurin venäläisen sotilasmateriaalin ostaja Latinalaisessa Amerikassa, paljon muutakin kivaa: Tankkeja, Su-30MK2-hävittäjiä, taisteluhelikoptereita, ohjusjärjestelmiä ja ilmanpuolustuksen laitteita.

”Ne nostavat hyvin lyhyessä ajassa Venezuelan puolustuskykyä ja valmiutta taata kansallinen turvallisuus”, sanoo Davidenko.

Asekauppayhtiön tiedottajan mukaan Venezuelalle toimitetut venäläiset sotilashelikopterit osallistuvat paitsi salakuljetuksen torjuntaan, myös metsäpalojen seuraamiseen ja humanitaarisen avun toimittamiseen syrjäisille alueille. Niin, mihin kaikkeen aseistettuja taisteluhelikoptereita voidaankaan käyttää, sille on rajana vain mielikuvitus. Kuvassa Mi35m, jollaisia Venäjä toimittaa Venezuelaan, siis humanitääriseen käyttöön:

Venäläisen sotilaskomennuskunnan asettuminen Venezuelaan näyttää poikivan useitakin projekteja, joista olemme nyt nähneet yhden. Davidenkon lausunnot viittavaat useiden puolustushaarojen alueille ulottuvaan yhteistyöhön Venäjän ja Venezuelan välillä, -samaan aikaan kun maa on poliittisessa kriisissä, eikä Maduron jatkosta ole mitään tietoa.

Satelliittikuvien mukaan venäläisiä S-300 -ilmatorjuntaohjuksia ollaan ottamassa käyttöön Venezuelan Manuel Rios Airbase:ssa Guaricon osavaltiossa. Kuvia on kommentoitu kysymyksellä, ollaanko tukikohtaa saattamassa hälytysvalmiuteen:

USA on ilmaissut pitävänsä Venäjän sotilaallista läsnäoloa Venezuelassa epäsuotavana. Valtaansa takertuvan presidentti Nicolas Maduron kanssa kilpaileva vaihtoehtoinen presidentti Juan Guaido on ilmoittanut 06.04. päiväksi, jolloin sosialistista hallintoa uhmataan koko maassa.

Aiheesta lisää:

  • Sputnik News 28.03.2019: Satelliittikuvat mahdollisesti näyttävät Venezuelan S-300-ohjusten käyttöönoton.
  • Dnoticias 29.03.2019: Venäjä vihkii helikopterilentäjien koulutuskeskuksen Venezuelassa.

Kuvassa S-300 -ohjus:

Venäläisiä spetsnaz-miehiä Venezuelaan eilen isolla koneella, tai sitten ei

1 Comment

  1. Pekka Kemppainen
    30.3.2019 08:48

    Lentokonebongarit HUOM! -Onko RA-86496 sama kone kun levisi Turkuun Putinin vierailun aikana?

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top