Venäjä ehdottaa USA:lle liennytystä

Venäjän ulkoministeriö julkisti tänään perjantaina konseptinsa Venäjän, Yhdysvaltojen ja NATO-maiden välisiksi turvallisuustakuiksi ja konfrontaation lieventämiseksi.

”Osapuolet ratkaisevat kaikki kansainväliset riidat keskinäisissä suhteissaan rauhanomaisin keinoin ja pidättäytyvät voimankäytöstä tai uhkailusta millään tavalla, joka on ristiriidassa Yhdistyneiden Kansakuntien periaatteiden kanssa”, Venäjä ehdottaa. Ehdotus on annettu Yhdysvalloille 15.12.

Tänään julkaistu konsepti käsittelee mm. uusien jäsenmaiden ottamista puolustusliitto NATO:oon, ja Yhdysvaltain tai NATO:n uusien sotilastukikohtien perustamisen entisten neuvostotasavaltojen alueille, poisluettuna toki jo NATO:oon liittyneet  Viro, Latvia ja Liettua viitaten Ukrainaan, Georgiaan ja Keski-Aasian entisiin neuvostotasavaltoihin. Otteita:

 • ”Amerikan Yhdysvallat ei saa perustaa sotilastukikohtia entisten sosialististen neuvostotasavaltojen liiton valtioiden alueelle, jotka eivät ole Pohjois-Atlantin sopimusjärjestön jäseniä, käyttää infrastruktuuriaan mihinkään sotilaalliseen toimintaan tai kehittää kahdenvälistä sotilaallista yhteistyötä niiden kanssa. ”
 • ”Pohjois-Atlantin sopimuspuolet eivät saa harjoittaa sotilaallista toimintaa Ukrainan alueella eikä muissa Itä-Euroopan, Etelä-Kaukasian ja Keski-Aasian valtioissa”, sanotaan sopimusluonnoksen tekstissä.”
 • ”Amerikan Yhdysvallat sitoutuu estämään Pohjois-Atlantin järjestön laajenemisen edelleen itään ja kieltämään entisen Sosialististen Neuvostotasavaltojen Liiton valtioiden liittymisen liittoon.”
 • ”Välikohtausten poissulkemiseksi Venäjän federaatio ja Pohjois-Atlantin sopimusjärjestön [osapuolena olevat] jäsenvaltiot eivät saa suorittaa sotaharjoituksia tai muuta sotilaallista toimintaa prikaatitasoa suuremmilla yksiköillä sovitulla vyöhykkeellä rajan kummallakin puolella.”
 • ”Sopimuspuolet jatkavat vuoropuhelua ja vuorovaikutusta aavalla merellä (ensisijaisesti Itämerellä ja Mustanmeren alueella) tapahtuvien vaaratilanteiden ehkäisemismekanismien parantamiseksi”

Siinä geopolitiikkaa joulukinkun sulatteluun. Viimeisin teema liittyy osapuolten välisen tietoliikenteen, -asiakirja käyttää sanontaa ”hätäyhteys”- perustamiseen väärinkäsitysten välttämiseksi ja yllättävien tilanteiden hallintaan. Kun on kyse ydinasemahdeista, tämä näkökulma on ymmärrettävistä syistä tarpeen. Itämerikin tuli mainittua. Sen ilmatilassa näytellään säännöllisesti pientä dramatiikkaa tiedustelukoneiden ja tunnistajien/häätäjien välillä. Asiakirja sisältää ehdotuksia varmuuden maksimoimiseksi niissä konkreettisissa tilanteissa, joita kahden valtablokin kontaktipinnassa saattaa ilmetä.

Status quon säilyttäminen, -rauhan paras ystävä

Jos valtiomiehille -pienille ja suurille- valta on parasta herkkua, pienille ihmisille sitä on vakaus.  Sillä silmällä meidän on tarkasteltava ehdotusta, ja siitä seuraavaa neuvotteluprosessia. Mutta ei makeaa mahan täydeltä: Yhdysvaltain ja Venäjän keskinäinen sovittelu tapahtuu ”reunavaltioiden” päiden yli. Molotov ja Ribbentrop eivät liene unohtuneet ainakaan Puolassa ja Baltiassa.

Yhteisymmärrys, jos se on syntyäkseen, merkinnee kuitenkin viimeistä naulaa ”NATO-option” (tyhjään) ruumisarkkuun, -vaikka emme entinen neuvostotasavalta olekaan. Suomalainen tarkkailija saattaakin muistella aikaamme YYA-sopimuksessa. -Olihan sen sanamuodoilla rinnakkaisuuksia tänään julkaistuun asiakirjaan. (Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää?)

 

Luettavaa:

9 Comments

 1. Pekka Kemppainen
  17.12.2021 16:24

  ”Reunavaltio” -käsite näkyy mainitun muuallakin. Se viittaa Suomen ja eräiden muiden Venäjän rajavaltioiden aloitteeseen turvallisuusjärjestelmästä, jossa pikkuvaltiot takaavat toisensa. Aloitteella pyrittiin turvallisuuteen ilman lännempien valtioiden otetta. Reunavaltioiden liitto ei toteutunut, ja oli epärealistinen mahdollisessa sotatilanteessa. Se olisi kuitenkin luonut vakautta silloisen Neuvostoliiton länsirajalle, -sikäli kun NL itse halusi vakautta.

  Reunavaltiopolitiikan kaaduttua Suomi tukeutui länsivaltoihin, jotka hylkäsivät Suomen v.1939. ”Avustusretkikunta”, jota Talvisodan aikana lupailtiin, oli Saksan vastainen hanke. Se toteutui Talvisodan jälkeen Narvikin-retkenä. Välirauhan aikana Suomella oli vain yksi suunta etsiä tukea: Saksa.

  Vastaa
 2. Pah
  17.12.2021 17:28

  Ei tartte olla kummonen ennustaja että arvaa miten tässä vielä tulee käymään. Pian pyyhitään ryssillä pöytää ja slaavit pääsevät maistamaan hölmölän väen tapaan velkaorjien lohdutonta elämää. Elämää jossa kaikki viedään ja jäljelle jää vain lahjottujen politiikkojen sopimat velat ja takuutukset jatkuvasti kurjistuva talous.

  No. Luojan lykky ettei hölmölän väkeä ole tämän pahemmin, ainakaan julkisesti, naulattu sotilasliiton mahdollisiin ykskaks laukeaviin ikäviin sotilaallisiin velvotteisiin joiden mukaan hölmölän väen pitäisi lähteä puolustamaan ja edistämään Kasaariomisteisten zombipankkiireiden perseelleen meneviä bisneksiä.

  Veikkaan ettei sinne tykin ruuaksi välttämättä sit tiukanpaikan tullen olisikkaan niin kivaa lähteä. Paljon mukavampaa velkaorjien röllötellä lämpöisellä kotosoffalla ja käydä aina välillä jääkaapilla.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   17.12.2021 17:53

   Kasaarit on tehneet diilin Triadien kanssa. Vaikka suomalaisilla, puolalaisilla, venäläisillä, jenkeille ja kiinalaisilla pyyhittäisiin pöytää ja vielä rassattaisiin (piip) niin veljet voittaa, ja sijoitukset ovat turvassa. -Ne veikkaa aina kummankin osapuolen puolesta, ja voittaa aina. (Triadit: Kiinan mafia, pankkiiriperhe Li, -Sun Jatsenin, Tsiang Kaitsekin ja kommunistien rahoittajat.)

   Vastaa
   1. Pah
    17.12.2021 18:34

    Kiitos analyyttisestä kommentista. Noinpa siinä taitaa juurikin käydä, elleivät naapurin tontilla olevasta ryöstösaaliistaan nokkamiehen elkein tiukasti kiinni pitävät toverit ymmärrä innostua pelaamaan all-in tyyppistä kertalaakipeliä – jossa kaikki, ihan kaikki saisivat ahneita upporikkaita pankkiirinassukoita myöten tuta reilusta tasapelistä jossa kaikki pantaisiin rikkaiden nassukoiden linnoja myöten kertarytinällä tuhannen päreiksi.

    Kyllähän siinä ihmiskunta taas jotakin vähäksi aikaa oppisi. Seuraavat sodat käydään kivien ja keppien kanssa.

    https://rumble.com/vqsja4-pandemia-loppuu-kun-digitaalinen-rahajarjestelma-on-kytss.html

    Kuten ”Pohjois-irlantilainen finanssisijoittaja Melissa Ciummei tuossa kertoilee, talouden kaosta ja zombipankkien aiheuttamaa rytinää on enää mahdoton estää.

    Ihmeen pitkään ne ovat näitä läpeensä mätiä yksityisiä zombipankkeja onnistuneetkin läjässä pitämään.

    Vastaa
   2. Obelix
    17.12.2021 19:59

    ”Kiinan markkinarikkomukset viimeisten vuosikymmenten aikana ovat olleet niin huimaavia, että vain harvat ovat pystyneet ne näkemään:

    – Polkumyynti alle omien kustannusten,
    – tuotevarkaudet ja luvattomat kopioinnit,
    – ympäristön, työterveyden ja -turvallisuuden laiminlyöminen,
    – nälkäpalkkojen maksaminen ja ammatillisen järjestäytymisen estäminen,
    – ja tuotteiden kelvoton laatu.

    On selvää, ettei sivistyneiden oikeusvaltioiden teollisuus pysty kilpailemaan kiinalaisten kanssa näillä ehdoilla samoilla markkinoilla. Kiinalla on ollut myös etu käyttää saastuttavaa energiatuotantoa, mm. kivihiiltä, joka on ongelma ilman hiilidioksidiakin. Kun maailmantalous on päästänyt Kiinan samaan pöytään muiden kanssa, tuloksena pääomia on valunut Kiinaan, maailmalle erittäin vaarallisessa mittakaavassa.

    Donald Trumpin herääminen tässä asiassa oli liian myöhäistä, ellei maailma ryhdy todella poikkeuksellisiin toimenpiteisiin. Toisaalta, jos katsoo kansallisvaltioiden suvereniteetin kannalta esim. EKo-EU:n alfavaltioita, niin lopputulos on selvä: Voimme kaiken toivon heittää…en edes ilkeä kertoa minne!

    Kun Kiinasta tehtiin kommunistista 1940-luvulla, vallankaappauksella oli myös tukea Wall Streetilta: Kuomintangin ja USA:n toimia hankaloitettiin, ja tuloksena Chiang Kai-shekin hallitus joutui pakenemaan Taiwanin saarelle.

    Mantereelle ei kuitenkaan noussut marxilaisen kommunismin mukaista hallintoa, vaan Mao Zedong noudatti ikivanhan _legalistisen_ koulukunnan oppeja, -mm. maksimoi sortotoimet ja piti kansan nälässä. Näyttää siltä että _kommunistiskapitalistinen_ legalistinen Kiina on lähellä sitä ideaalia, mitä toisaalla nimitetään uudeksi Maailmanjärjestykseksi NWO:ksi? di-gold”

    Ps. Kiina räyhää lännelle tänään, koska lännen oman, tarkkaan harkitun, kusipäisen puna-eko-vihreäkapitalismin hiilidioksidihulluuden lopputulos on selvääkin selvempi: Kaikki rahat ovat jo Kiinassa – ei nykyiset (poliittiset / militaariset) maailmantapahtumat olisi muuten mitenkään mahdollisia. Länsi on petetty sisältä päin!

    Vastaa
    1. Pekka Kemppainen
     18.12.2021 14:16

     Se pitää joskus selvittää, että halvatun KAPITALISTI keksi säätää vanhoihin teollisuusmaihin jotain hatusta repäistyjä hiili- rikki- ja sukupuolineutraali-direktiivejä, joiden takia hintakilpailussa menestyy markkinoilla vain KOMMUNISTINEN kivihiili-Kiina?

     On käsitteet valtiopetos ja maanpetos, mutta tämä on #maailmanpetos.

     Suomessa kipuiltiin kiky-sopimuksesta, jossa työntekijän yli käveltiin #kilpailukyvyn nimissä. Kiinalaiskommareiden kiky on, että ay-liike kielletään totaalisesti, YT-neuvottelut hoidetaan niskalaukauksilla, raskaat ja epäterveelliset työt teetetään keskitysleireissä uiguureilla tms. vähemmistökansoilla, teollisuusmyrkyt päästetään asuttujen alueiden pohjaveteen, paitsi muovit valtamereen. -Ja Lebensraumia tavoitellaan bioaseella.

     Miksi kiinalaisten varastettuun teknologiaan perustuvat tuotteet pääsevät samoille markkinoille, kuin vastuullisten ja ympäristö- ja työsuojelu-lakeja noudattavien vanhojen teollisuusmaiden yritysten? Joku tämän tilanteen järjesti, ja tietoisesti.

     Stm.Honkajoen sanoin: ”…meillä on vielä vastassa tämä Keltainen Vaara,”

     Vastaa
 3. Obelix
  17.12.2021 18:34

  ”Reunavaltiopolitiikan kaaduttua Suomi tukeutui länsivaltoihin, jotka hylkäsivät Suomen v.1939. ”Avustusretkikunta”, jota Talvisodan aikana lupailtiin, oli Saksan vastainen hanke. Se toteutui Talvisodan jälkeen Narvikin-retkenä. Välirauhan aikana Suomella oli vain yksi suunta etsiä tukea: Saksa.”

  Mikäköhän ihmeellinen _aarre_ on tänne Suomen rajojen sisäpuolelle oikein kätketty? Aina on joku hinkumassa pieneltä Suomelta jotain – milloin mitäkin. On ollut suurvalta Ruotsia, on ollut tsaarin Venäjää, on ollut Neuvostoliittoa, on ollut kaikenlaisia Saksoja, on ollut jos jonkinlaista kansainvälistä vakoilijaa, on ollut kaikenlaisia valuuttakeinottelijoita yms. valtiontalouttamme nakertavia spekulantteja (1990-luku)… Nokia Oy:n (puhelin) tärvelijöitä mitenkään unohtamatta.

  Meinaan, aina kun suomalaiset ovat – verojensa seassa – räpiköidessään pääsemässä taloudellisesti tolpilleen, niin hetken päästä tulee joku takaapäin petollisesti sisään, joka lyö SuomiNeitoa lekalla päähän, ja aina jonkin saatanallisen raukkamaisen ”homemade” kollaboratöötipiirin avittamana!

  Ja lopuksi tämä Bidenin johtama USA? Bidenin hallinto puhuu liittolaismaista? Kysymys kuuluukin tältä seisomalta: Mitäköhän liittolaismaita Joe Biden oikein tarkoittaa näin Suomen näkökulmasta katsottuna? Potentiaalisia Suomen vihollisia, vaiko potentiaalisia Suomen ystävämaita? Kumpaan maaryhmään Bidenin hallinto on USA:ta poliittisesti kiinnittämässä – olisi kiva tietää? Ai niin…eihän tämä problematiikka suomalaisille mitenkään kuulu, muuten kuin: Itke / maksa ja vedä luu kurkkuusi poikittain!

  Vastaa
 4. Pah
  17.12.2021 19:14

  On se mukavaa kun voidaan rauhoittua joulunviettoon.. ”Ei pidä antaa peloille valtaa” opettivat herrat rahvasta..
  https://www.verkkouutiset.fi/venaja-siirtaa-lisaa-joukkoja-usa-harkitsee-sotilaallista-apua-ukrainalle/

  On siinä näillä pankkiireiden juoksupojilla taas varomista ettei tule hermostuksissaan syötyä koko huonosti sulavaa kravattia.
  https://www.whatdoesitmean.com/tww3.jpg

  Tuosta kravatin syömisestä voisi jokainen kotitalous kehitellä paremmin sulavia ruokaideoita joita voisi sitten laittaa vaikka Joulupöytään tarjolle ikäänkuin keventämään hieman ahdistavalta vaikuttavaa ilmapiiriä.

  Toivottavasti meidän ei tarvitse sentään pommisuojassa joulua viettää.

  Vastaa
 5. Jani Alander
  21.12.2021 18:37

  Tuohon täytyy todeta, että nämä ryssän ehdot on sorttia: kaikki toimintavapaus Venäjälle reunavaltioiden alueella. Reunavaltiot eivät saisi ostaa aseita lännestä, eikä länsi saisi taata niiden turvallisuutta. Tylysti sanottuna ehdotetaan Molotov-Ribbentrop 2:sta. Tai ”rauha meidän ajallemme Müncheniä” .Ja uhrattaisiin Venäjän naapurit susille. Lisäksihän ryssä vielä vaati ettei mm. Baltiaan saa sijoittaa joukkoja ilman Venäjän lupaa vaikka alue Natoon kuuluukin.

  Ja mitä ilmeisimmin myös Suomi katsottaisiin tämmöiseksi erityistapaukseksi. Ei voi muuta todeta kuin että toivottavasti länsi pyyhkii perseensä ryssän ehdotuksilla.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top