Venäjä ei vastusta Iranin sotilaallista läsnäoloa Syyriassa

Syyrian sisällissodan jälkeisiä järjestelyjä on tänään vatvottu Venäjän, Turkin ja Iranin kesken Sotshissa. Venäjän surlähettiläs Israelissa, Anatoly Viktorov, kertoi jo eilen maanantaina, missä mennään:

Venäjä ei voi pakottaa Irania poistumaan Syyriasta, mikäli sen läsnäolo on kansainvälisen lain mukaista, ja on merkittävää terrorismin vastustamisessa maassa, kertoi Venäjän suurlähettiläs Anatoli Viktorov maanantaina.

”He (Iran) ovat hyvin merkittävässä roolissa terroristien eliminoimisessa Syyriassa. Tämä on se mitä ajattelemme, ja kaikki vaatimukset vetää mitään vieraita joukkoja Syyrian Arabitasavallasta ovat epärealistisia”, sanoi suurlähettiläs.

Venäläinen diplomaatti myös muistutti, ettei Moskovassa pidetä toivottavana Israelin ilmaiskuja Syyriaan. ”Me emme sanele Israelille, miten sen pitää toimia, eikä se ole Venäjän asia antaa Israelille lupa tehdä jotain tai olla tekemättä”, Viktorov täsmentää..

Iran, kuten myös Venäjä ja Turkki ovat takaajia ja osallisia Astana-prosessissa, ja molemmat valtiot tukevat presidentti Bashar al Assadia

Asiasta kertoi Sputnik 31.07.2018.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top