Venäjä ja virus: Karanteenista karannut määrättiin vangittavaksi

Pietarilainen tuomioistuin määräsi tänään 33-vuotiaan naisen tahdonvastaiseen hoitoon sairaalan tekemän kanteen perusteella. Nainen, Alla I., oli oireillut kurkkukipua palattuaan Kiinasta lomamatkalta. Sairaalaan hänet oli otettu 04.02.

Oltuaan sairaalassa vain kolme päivää, nainen keinotteli lukitun oven auki, ja pakeni. Uutisen mukaan hänet vietiin suoraan oikeussalista ambulanssiin. Uutinen ei kerro, oliko hänellä todettu covid19-tartunta.

Venäjän 4250 km pitkä raja Kiinaa vastaan on tällähetkellä jyrkkien liikennerajoituisten alainen. Rautatie-yhteydet eivät ole toiminnassa ja lentoja Venäjältä Kiinaan on rajoitettu. Kiinassa on ilmoitettu 2048:sta uudesta tartunnasta, ja kuolleiden kokonaismäärä on 1770. Tartuntoja Kiinassa on viranomaisten mukaan 70 548.

Uusista tartunnoista 1933 on todettu Hubein maakunnassa, josta epidemia alkoi. Viimeisimmän vuorokauden aikana on menehtynyt 105 sairastunutta, joista 100 Hubeissa. 10 844 tartunnan saanutta on todettu parantuneiksi, 10 644:n tilaa pidetään vakavana. Juuri tulleen tiedon mukaan Wuhanin sairaalan johtaja Liu Zhiming on menehtynyt. Samassa sairaalassa on kuollut aiemmin yksi viruksen saanut hoitaja.

Kuolemista 1 770 on tapahtunut Manner-Kiinassa. Hongkongin alueella on menehtynyt yksi covid19-potilas, Filippiineillä yksi, yksi Japanissa, yksi Ranskassa ja yksi Taiwanissa. Kiinassa eristetyillä alueilla asuu 6o miljoonaa ihmistä.

  • Pietarin pakkohoito-päätöksestä kertoi tänään JM.
  • Liu Zhimingin kuolemasta kertoi Daily Mail hetki sitten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top