Venäjä kertoi aikovansa pudottaa F-35:t elektronisella aseella (VIDEO)

Pravdan uutinen, joka on päivätty tunnilleen (10.12. / 14:30)  Suomen HX-hankkeen päätöksestä kertovan tiedotustilaisuuden kanssa samanaikaiseksi, välittää näkemyksen, että 5. sukupolven häive-hävittäjä ei juuri venäläisten yö-, aamu- eikä päiväunia häiritse: Venäjä käyttää jo elektronista häirintää  F-35:iin Itämerellä ja Mustallamerellä.

Lehti tukeutuu kiinalaisen Sina Military -julkaisun väitteeseen, että Lokheed Martin F-25 -hävittäjissä on todettu laiteongelmia niiden lennettyä Mustanmeren ja Itämeren ilmatilassa. Häiriöt olisi aiheutettu Venäjän käytössä olevalla Murmansk-BN -lautteistolla, jonka pystyttämistä maastoon esitellään videolla.

Murmansk-BN-kompleksi on ns. jammeri. Se lähettää häirintää radioaalloilla, tarkoituksena estää vihollisen viestiliikenne ja tiedonsiirto. Järjestelmä kattaa koko lyhytaaltoalueen sotalaivojen ja lentokoneiden käyttämillä taajuuksilla 3-30 MHz.  Laitteisto skannaa aaltopituuksia, ja löydettyään vastapuolen käyttämän taajuuden, se tukitaan häiriölähetyksellä.

Murmansk-BN:ää on testattu 3-4 vuotta.  Venäläisen spesialistin Vladimir Mikhejevin mukaan järjestelmän tavoite on estää vihollisen sotilaallisen johdon koko tietoliikenne, -mm.  NATO:n ja Yhdysvaltojen korkeataajuinen sotilassatelliittiviestintä. Murmansk-BN:n ensisijainen kohde on estää tietoliikenne High-Frequency Global Communications System -verkossa (HFGCS).

Tietoartikkelit eivät mainitse Murmansk-BN:n vaikutuksista laitteistoihin, mutta kiinalaisjulkaisussa ollaan kovasti sitä mieltä.  Pravda siteeraa:

Aiemmin NATO on toistuvasti valittanut Venäjän pitkän kantaman elektronisista sodankäyntijärjestelmistä Venäjän alueelle. Täydellä teholla käytettäessä järjestelmät voivat pilata F-35-hävittäjien kalliit avioniikkalaitteet kokonaan ja tehdä koneista vain metalliromua.

Murmansk-BN:n kaltainen järjestelmä on omiaan häiritsemään satelliittien kautta tapahtuvaa tietoliikennettä, GPS-paikannussignaalia ja mm. ohjusten ja drone-UAV-lennokkien etäohjaamista. Paikannussignaalien häirintään käytetty Krashuka-laitteisto on aiheuttanut mm. 2019 nurinaa Norjan taholta, kun sotaharjoituksessa Kuollassa käytetty häirintälähetys sotki GPS-paikannusta Ruijassa ja myös Suomen Lapissa. Tähän protestointiin kiinalaiset ilmeísesti viittaavat, mutta asiayhteys on väärä.

F-35 -hävittäjät ovat olleet tositilanteissa –IDF:n käytössä- mm. Syyriassa, jossa on myös paikalla Venäjän armeijaa ja ilmavoimia. Venäjä on myös parantanut Syyrian hallituksen joukoille annettavan informaation, kaluston ja teknisen tuen laatua viime aikoina. Siitä huolimatta Israelin ilmavoimat ovat suorittaneet useita pommitustehtäviä kuluvan syksyn aikana, ja olleet siten alttiita Venäjän parhaalle torjuntakalustolle.

Kuinka suuri haitta häirintälähettimet ja jammerit ovat 5.sukupolven hävittäjille, -siitä on yhä liikkeellä enemmän luuloa kuin tietoa. Asia kuitenkin otettiin puheeksi jännään aikaan. Murmansk-BN-systeemille luvattu 5000-8000 km vaikutusetäisyys kuullostaa sekin aika hurjalta. 

Luettavaa:

6 Comments

 1. Nukkekodin asukas
  14.12.2021 00:02

  Varmasti Venäjä pystyy pudottamaan minkä tahansa julkiseen tieteenosaan perustuvaan tekniikkaan pohjaavan koneen. Venäjän osaaminen sähkömagneettisissa aseissa ohitti USA:n ja vuosikymmeniä sitten, mutta USA on noussut uudestaan mukaan tietämyksen huipulle – luultavasti mennyt jo Venäjän ohi. Onneksi nykyinen USA:n ja Venäjän todellinen, mediassa pimitetty tai ei edes julkistettu, sotilastahojen tukema, normaalien ihmisten puolta pitävä johto eivät ole vihollisia keskenään vaan yhteistyössä. F35 sisältää meille uutta tekniikkaa julkisen tieteen näkökulmasta, mutta se on vanhaa tekniikkaa todellisen sotilaallisen hi-tech näkökulmasta. Tänä päivänä ilmatila ml. aurinkokunnan avaruus on suvereenissa USA:n Space Force kontrollissa (heillä ei ole mitään kommunikaatiota Biden-avatarin kanssa) – pystyvät tarvittaessa pysäyttämään satelliiteistaan ydinohjuksetkin lähtöalustalle. Koneen valinta on tekniikan suhteen kuin leikkiä nukkekodin kanssa.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   14.12.2021 10:20

   Ookkona ihan varma että on nuin???

   Vastaa
 2. Juha
  14.12.2021 08:38

  Suomen täytyisi hankkia vastaavanlaisia aseita. Tuollaiset suurtehoiset elektromagneettiset pulssit (EMP) ovat tulevaisuuden sodankäyntiaseita. Toki NEMP (nuclear-) sulattaa kaiken elektroniikan, mutta myös muitakin pulssiaseita löytyy mm. mikroaaltopulssipommit.. puhutaan e-pommeista, jossa ilmassa räjähtävä ammus tuottaa ko. sähkömagneettisen pulssin.

  No näistähän ei juuri julkisesti puhuta, mutta toivon mukaan tällaiseen puolustukseen myös meillä ymmärretään panostaa.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   14.12.2021 10:17

   EMP on aseiden kuningas, jos bioasetta ei lasketa, mutta tämä Murmansk-härpäke on vain radioliikenteen tukkiva jammeri. Se ei pudota lentokoneita, kuten Sina Military väittää. Laitteella pystytään ilmeisesti estämään dronejen käyttö, elleivät nämä ole täysin autonomisia.

   Suomessa olisi kyllä riittävä tekninen osaaminen ja koulutuskyky kaikkeen kivaan, joten siitä sitten: Biotekniikassa olimme kuullemma hetken maailman kärkeä, kirjoitettiin mediassa 90-luvulla. Turkki on nyt nouseva drone-valmistaja, miksi emme me? Osaamista olisi. Joku Suomessa voisi tehdä pieniä drone-laitteita joilla taistelukentän kuva muuttuu aivan uudenlaiseksi: Suon reunaan pureutunut suomalainen jääkärijoukkue oli kova pala vihulaiselle 1239-44, mutta tänään on oltava muuta. Sodankäyneet -heitäkin on ehkä vielä muutama hengissä- saattavat naureskella nykyajan nörttipojille, mutta jos sen suossa rämpivän vihollisen ympärillä alkaakin pörrätä kettumaisia lennokkeja, ja maahantunkeutuja huomaa olevansa mukana nörttipojan tietokonepelissä ja jossain korsussa nörtti ottaa kokiksen, haukkaa hampurilaista ja painaa enteriä…

   Vastaa
 3. Reijo
  14.12.2021 13:09

  Kyllä Venäjällä on pitkäaikainen kokemus jo NL:n ajoilta tästä häirinnästä. Muistanpa kuinka Unkarin kansannousun aikaan 1956, kun 45 asteen pakkasella noustiin lämmittämään mökkiä juuri aamu-uutisten aikaan ja avattiin 110 voltin paristolla toimiva Helvar, niin heti kohta Lahden 1200 m aalloilla lähettävän aseman päälle alkoi Moskova paasata paljon kovemmalla volyymilla. Näitä ennusteita, kun laaditaan ja kaikenlaisia kauhuskenaariota luodaan, niin yleensä menevät harakoille. Silloin 1956 unkarilainen piispa ennusti, että 40 vuoden päästä Neovostoliitto hajoaa. Tämä oli niihin aikoihin tosi utopistinen ennustus. Tosin taisi GPU pelästyä, kun kävi piispalle ohrasesti. Ehdotankin, että F-35: ssä otetaan käyttöön vanha toimiva Säkkijärven polkka.

  Vastaa
 4. DEW
  14.12.2021 21:43

  Globalistit ovat käyttäneet Directed Energy Weapon (DEW) mm. Kalifornian alueittaiseen polttamiseen ja posauttaen kivitaloja tomuksi/pulveriksi ja autoja luurangoiksi syksyisin 2017 alkaen, pahimmat esimerkit Santa Rosa ja Paradise 2017/2018. Myöhemmin Australian laaja tuhopoltto. Sähkö-magnetiikkaan reagoimattomat muoviset puutarhakalusteet/muoviset lasten liukumäet säilyivät tuhoalueella ja ihan vieressä ehjinä, samoin suurin osa puista ja kasveista jäivät lähelle viereen vihertämään kuin mitään ei olisi tapahtunut. Osumat autoihin polttivat ne luurangoiksi ja alumiinit sulivat nesteiksi, mutta niiden muoviosat kuten vilkut, hälytysajoneuvojen vilkut pysyivät ehjinä. Viereinen auto ehjä. Sama toistui Australian laajassa tuhopoltossa. Laajoilla metsä-/villipaloilla (tuhopoltto) yritettiin peitellä ja luulotella DEW tuhojenkin johtuvan ”normaaleista” villipaloista. DEW jättää selkeän käyntikortin – tuhoalueella on tarkat selkeät rajaviivat ja viereinen talo / auto voi säilyä täysin ehjänä. Median mukaan kyse oli luonnollisista paloista – syynä ilmaston lämpeneminen. DEW aseita on satelliiteissa, lentokoneissa, laivoissa, maa-ajoneuvoissa, sekä pienempinä käsiase-versioina mm. tunnettujen 3 kirjain aakkosjärjestöjen käytössä. Laser ja mikroaalto-versio Maser, Particle Beam Weapon ovat suurvaltojen sotilaskäytössä. Uutena tulokkaana Torsion Field Weapon voi vääntää vaikka lentotukialuksen mutkalle, vaikkei julkisessa tieteessä ole sanaakaan aiheesta Torsion Field. Scalar Weapon sähkömagneettinen aalto on kapea ja suora kuin laser säde ja se menee vaimentumattomana esteistä läpi ml. Faradayn häkistä läpi – skalaariaallot on jo historiassa poistettu nykyisistä julkisista Maxwell yhtälöistä sähkömagneettisille aalloille. DEW kuvia ja videoita on vino pino, muttei voi liittää. Tässä 4 lyhyttä DEW videota:
  https://t.me/DUMBSandCloning/322103

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top