Venäjä syyttää Yhdysvaltoja UAV-tuesta Ukrainalle

Venäjän puolustusministeriön mukaan amerikkalaiset dronet ovat ohjanneet ukrainalaisten hyökkäysveneiden iskuja venäläisiä sota-aluksia vastaan Mustallamerellä.

(Kuvaan käytetty Venäjän puolustusministeriön aineistoa)

On suuri todennäköisyys, että Yhdysvaltain droonit olivat ilmassa ohjaamassa ukrainalaisia ​​veneitä, jotka tekivät hyökkäyksen Venäjän Mustanmeren laivaston aluksia vastaan, ilmoitti Venäjän puolustusministeriö lehden mukaan.

”Haluan kiinnittää erityistä huomiota siihen, että ukrainalaisten alusten hyökkäyksen aikana strategiset USA:n RQ-4 Global Hawk– ja MQ9A Reaper– miehittämättömät ilma-alukset (UAV:t) olivat alueella.” ”On erittäin todennäköistä, että amerikkalaiset UAV:t ohjasivat ukrainalaisia ​​veneitä Venäjän Mustanmeren laivaston aluksiin” , sanoi Venäjän puolustusministeriön tiedottaja Igor Konashenkov lauantaina tiedotustilaisuudessaan.

Tiedottajan mukaan 16 Ukrainan laivaston venettä hyökkäsi venäläisiä sotalaivoja vastaan Zmiinyin saaren lähellä Odessan edustalla. Tiedottajan mukaan venäläinen laivasto-osasto oli evakuoimassa saarelta 82:ta ukrainalaista sotilasta, jotka olivat aiemmin antautuneet venäläisille.

Etsimme lisää tietoja, ja päivitämme.

Luettavaa:

Päivitys:
Tapahtumat Käärmesaaren luona ovat yhä epäselviä. Ukrainan viranomaiset syyttävät Venäjää pelastusaluksen kaappaamisesta.

9 Comments

 1. Sota on epäterveellistä
  26.2.2022 19:56

  Mitäs siinä syyttelemään puolin ja toisin. Sota on sotaa. ja jos ollaan humanitäärisissä tehtävissä niin iso punaisen ristin lippu katolle. Ja jos siitä huolimatta hyökätään, niin ei muuta kuin laidan yli vaan.

  Tässä meille suomalaisille on konkretiaa. Lavrov sanoi kuustisen vuotta sitten että Venäjä ei hyväksy sitä että Suomi liittyy NATO:on. No, katsokaa ymärillenne. Sillä jos NATO:n raja ja Venäjän raja halutaan Suomen itärajasta, niin se varmasti siihen saadaan. Mutta sitten meille käy kuten Ukrainalle. Eli, ei passaa nokitella liikaa. ja toisaalta, me emme ehdo kissaa sanoa kuin seitsemän kertaa äänennopudella lentävä ohjus tulee ja iskee meihin, JOS maaperältämme löytyy ydinase. Tai materialia josta sen voi valmistaa.

  Kuka muuten eilen katseli sitä ohjusiskua siihen yhteen kaupunkiin? Kirkkaita valojuovia jotka pysyivä pitkään paikoillaan ja sienimäinen pilvi joka kohosi taivaalle eikä hajonnut. Saattoi olla että yhteen siiloon tai ydinmateriaalikeskukseen osui.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   26.2.2022 20:51

   Tämä siitä seurasi, kun emme katkaisseet Muurmannin rataa?

   Vastaa
   1. Obelix
    26.2.2022 22:12

    Tässä onnettomuuksien pitkässä sarjassa väliltä ( 2019 – 2022) on kyllä liikaa kyseenalaistettavia, peräkkäisiä, kummallisia yhteensattumia:

    – pandemia

    – Ukrainan sota

    – sekä, jostain syystä sotilasliitto Natosta ja lännestä – ylipäätään – annetaan heikko kuva mediassa, juuri lännen vaikutuspiirissä asuville ihmisille – ikään kuin Venäjällä olisi käytössään jotain ylivoimaista sotilaallista ”muukalaisteknologiaa”, jonka edessä esiinnytään arkana, kuin woketettu, hiljaa itkevä lapsi komerossa tai kuin munattomat, tärisevät eunukit sulttaanin tyydyttämättömän haaremin edessä!

    Ps. Sattumaako vai ei? Jos se ei ole sattumaa, niin mitä tästä kaikesta seuraa – uusi globaali valuuttako? Ei kait vaan siten, että Venäjälle asetettujen sanktioiden seuraukset maksatetaan tavallisilla kansalaisilla, jotta se kuuluisa kansalaisten ostovoima heikkenisi rajusti, koska valtiovalta ei tule talouspoliittisissa ratkaisuissaan yhtään kansalaisia vastaan, vaan korottaa entisten korkeiden verojen ja pakollisten maksujen lisäksi niitä maksuja & veroja lisää, koska se on muka ainoa vaihtoehto?

    Vastaa
    1. Raamatun rauhan aika
     26.2.2022 23:36

     Juu, tämä on varmasti yksi seuraus siitä että emme katkaisseet rataa. Toisaalta, se olisi aiheuttanut luvattoman paljon siviliuhreja joita nyt Venäjä on koittanut välttää viimeiseen asti.

     Mitä tulee tästä sodasta mieleen niin olisiko nyt niin että nyt aletaan sotimaan oikein kunnolla. Ja sitten kun tulee ”rauhan aika”, niin silloin luodaan koko maailman hallitus. Valtiot lakkaavat olemasta ja yksi kuningas kruunataan sielä Salomonin tempelissä.

     Raamatussa sanotaan että googit ja magooit tulevat laaksoon ja sielä tapellaan 30 vuotta. No, olisko Serbian ja kroatina sodat olleet ne mistä se 30 vuotta alkaa? Mene ja tiedä. Vasta 30 vuoden päästä tiedämme.

     Vastaa
     1. Pekka Kemppainen
      27.2.2022 11:16

      Kuullemma lähtölaskenta alkoi jo YK:n päätöksestä jakaa entinen Palestiinan mandaattialue arabien ja juutalaisten kesken. -Siis v.1948.

      Googlen ja Magooglen sotaa tässä odottelen minäkin.

 2. Huru-ukko
  26.2.2022 20:18

  Ne mitään ollu evakuoimassa. Eikä siellä Käärmesaaressa ollut kuin 13 Ukrainalaista rajavarijaa. Venäjän laivasto huhuili, että antautukaa. Vastaus oli, että painukaa vittuun. Sitten tuli tulta ja tulikiveä eikä saarella sen jälkeen ollut kuin romua. Elollinen oli kaikki kuollut.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   26.2.2022 22:37

   On hiukkasen eri tiedot eri kertojilla. Painavin asia -ja kiistaton- on että Venäjän puolustusministeriön tuttu edustaja syytti USA:ta sotatoimiin osallistumisesta.

   Vastaa
  2. Totuus on jo tapettu
   26.2.2022 23:43

   Tuo EVL Simo Peso sanoi niinkuin asia on:”sodan yleisestä tilanteesta on paha sanoa Suomesta käsin kovinkaan paljon, ja se mitä hän tänään sanoo käytännön asioista on todennäköisesti jo huomenna vanhaa tietoa.”

   Me olemme kummankin puolen propagandakoneiston uhrina saamassa vain väritettyä tietoa. Aivan samoin kuin silloi sodassa Neuvostoliittoa vastaan. Paljon on arvosteltu silloisia tekemisiä mutta silloin ei päättäjillä ollut sitä tietoa mikä meillä on nyt. Sama juttu tässä. Me emme tiedä mistä sielä tapahtuu.

   Sitäpaitsi, kun puhutaan ”Venäjän joukoista” niin mihin ne Donbasin ja Luhanskin kansan tasavaltojen armeijat katosivat? Lekotteleeko ne kotona? Nehän ne hyökkäykset käynnisti ensimmäisenä päivänä. Vasta toisena päivänä tulivat Venäläiset jelppimään.

   …ja nyt sinne on tulossa ne tsetsenit…

   Vastaa
   1. Pekka Kemppainen
    27.2.2022 11:14

    Tsetsenian klaanipäällikön palkkasoturit ovat huolestuttava ilmiö. Moisia joukkoja ei pitäisi käyttää missään.

    Huolestuttavinta on kuitenkin Venäjän Yhdysvaltoihin kohdistama syytös.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top