Venäjä vähentää sotatoimia Kiovan ympäristössä Istanbulissa käydyn neuvottelun seurauksena

Istanbulissa Turkissa tänään käytyjen neuvottelun jälkeen Venäjä vähentää sotatoimiaan Kiovan ja Tšernihivin ympäristössä, kertoi hetki sitten ukrainalaislehti.

Sotilaallista toimintaa Kiovan ja Tšernihivin lähialueilla vähennetään keskinäisen luottamuksen lisäämiseksi ja tarvittavien edellytysten luomiseksi jatkoneuvotteluille, Venäjän federaation apulaispuolustusministeri, eversti kenraali Alexander Fomin kertoi toimittajille Venäjän ja Ukrainan neuvottelujen jälkeen Istanbulissa.

”Neuvottelut Ukrainan puolueettomuutta ja ydinaseettomuutta koskevan sopimuksen valmistelusta sekä turvallisuustakuiden antamisesta Ukrainalle ovat siirtymässä käytäntöön, ottaen huomioon tämänpäiväisessä kokouksessa käsitellyt periaatteet. Keskinäisen luottamuksen lisäämiseksi ja tarvittavien edellytysten luomiseksi jatkoneuvotteluille sekä lopullisen tavoitteen saavuttamiseksi edellä mainitun sopimuksen sopiminen ja allekirjoittaminen, Venäjän federaation puolustusministeriö teki päätöksen vähentää ajoittain radikaalisti sotilaallista toimintaa alueilla. Kiovan ja Tšernihivin lähellä”, sanoi apulaispuolustusministeri lehden mukaan.

”Tämänpäiväisen kokouksen tulokset ovat riittäviä johtajien tason kokoukseen”

Ukrainalainen neuvottelija David Arakhamia kertoi tänään tiistaina Istanbulissa tämänpäiväisen tapaamisen jälkeen, että presidenttien Volodymyr Zelenskyn ja Vladimir Putinin välinen tapaaminen on ”mahdollinen”. Vielä maanantaina Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov oli ollut skeptinen taapamisen edellytysten suhteen.

Venäjä ilmoitti tänään käyneensä ”merkittäviä” neuvotteluja Ukrainan kanssa ja päättänyt ”radikaalisti” vähentää sotilaallista toimintaa pääkaupungissa Kiovassa ja Tšernihivissä Pohjois-Ukrainassa. Moskovan julistusta pidetään ensimmäisenä suurena läpimurtona 24.02. alkaneen sodan aikana. Neuvotteluja ja kontakteja on ollut useita ja eri tasoilla.

(A.Fomin, kuva: Ruptly)

Venäjän apulaispuolustusministeri Aleksanteri Fomin sanoi, että päätös sotilaallisen toiminnan vähentämisestä tehtiin molemminpuolisen luottamuksen ja maiden välisten jatkoneuvottelujen edellyttämien edellytysten luomiseksi.

Vetäytymiselle ei vahvistusta

Pentagon: Emme ole nähneet vahvistusta sille, että Venäjän yksiköt olisivat alkaneet vetäytymään Kiovan ympäristön taisteluista.

Päivitämme.

Lue:

5 Comments

 1. Snif
  29.3.2022 17:54

  Painoarvo täysi nolla.
  Ryssä ei tee mitään mitä sanoo vaan jatkaa terroristisia iskujaan Ukrainassa, voin lyödä vaikka elämäni vetoa.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   30.3.2022 00:08

   Uutisen kirjoittamisen jälkeen on saatu jenkeiltä vahvistavaa havaintoa.

   Vastaa
 2. Bling Bling
  30.3.2022 03:59

  Otsikko on harhaanjohtava. Venäjä *sanoo* tai *väittää* vähentävänsä sotatoimiaan Kiovan sektorilla, eikä tämä myöskään johdu mistään neuvotteluista. Tosiasiassa Venäjä pyrkii (a) voittamaan aikaa saadakseen joukkonsa uudelleenjärjestellyksi (b) sotatoimien tähänastisen täydellinen epäonnistuminen seurauksena. Ensimmäinen kohta selviää läntisistä tiedustelulähteistä, mm. Pentagonin lausunnosta koskien Kremlin ilmoitusta ja Jälkimmäisestä kohdasta tuskin kukaan on enää epätietoinen.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   30.3.2022 08:41

   Ei nyt heti murskata toiveita.

   Vastaa
 3. Japa
  30.3.2022 07:57

  Totta kai omat joukot vetäytyvät hieman etäämmälle, koska hetken kuluttua räjähtää Kiovassa historian kolmas……..

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top