Venäjä väittää Syyrian kapinallisten valmistelevan ”väärä-lippu” operaatiota, ja vahvistaa voimiaan Välimerellä

Venäjän puolustuministeriön mukaan kaksi modernia sota-alusta (kuvassa molemmat) siirretään vahvistamaan Välimerellä olevia Venäjän voimia. Siirron ilmoitetaan olevan reaktio Syyriassa Bashar al Assadin hallintoa vastustavien kapinallisten väitettyyn aikeiseen provosoida USA iskemään Assadia vastaan.

Venäläinen nettijulkaisu Sputnik kertoo puolustusministeriön lähteeseen vedoten, että Idlibissä olevat kapinallisjoukot suunnittelevat provokaatio-iskua siviileitä vastaan kemiallisella aseella. USA on aiemmin reagoinut jyrkästi Damaskoksen hallituksen tekemiin kemiallisiin iskuihin, myös sotilaallisesti.

Välimerelle siirrettävät alukset ovat Admiral Essen (751) ja Admiral Grigorovitch (745). Niiden aseistukseen saattaa kuulua ohjustentorjunta.

Sputnikia pidetään propagandistisena uutisten välittäjänä. Tieto on julkaisu tänään klo. 17.09. 

3 Comments

 1. Nestori Lundahl
  26.8.2018 15:14

  Vieläkö siellä Syyriassa on kapinallisia?
  Minä kun luulin että ne ovat jo kaikki täällä pakolaisina.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   26.8.2018 15:33

   Maahan jääneet löytää kyllä aina riidanaiheen. Siellä on sellaanen tapa.

   Vastaa
 2. Timppa
  26.8.2018 15:49

  ”Sputnikia pidetään propagandistisena uutisten välittäjänä.”

  Nato-trollien keskuudessa kyllä. Mutta todellisuudessa propagandistinen uutisten välittäjä on läntinen valtamedia, joka on hehkuttanut totuutena noita aiempiakin väitettyjä kaasuiskuja Assadin tekemiksi, vaikka niiden ”todistusaineisto” on todistettu huuhaaksi, ainakin ensimmäisessä jopa USA:laisen yliopiston rakettitieteilijän toimesta, ja OPCW:n raporttienkin sisältö puhuu hyvin pitkälti virallista totuutta vastaan, vaikka länsimedia uutisoikin päinvastaista poimimalla rusinat pullasta tuon raportin asiayhteyksistä irrottaen.

  Motiivi Assadilta kaasuiskuihin puuttuu kokonaan, sen sijaan lännen ja kapinallisten motiivit ovat olleet varsin selviä sodan alusta alkaen, eikä niille loppua näytä näkyvän.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top