Venäjä varoittaa kemikaali-ase provokaatiosta Syyriassa 08.09.

Peli Syyrian sisällissodan jälkeisestä tilanteesta kovenee päivä päivältä. Tänään, tunti sitten, Venäjän puolustusministeriön tiedottaja kenraalimajuri Igor Konashenkov varoitti selväsanaisesti tänään odotettavissaolevasta kemikaali-aseella tehtävästä provokaatiosta, -ja ilmeisesti tarkoitti myös että länsivallat iskevät kostoksi Bashar al Assadin joukkoja vastaan.

Idlibiin odotettu Damaskoksen hallituksen ja Venäjän pitkään valmistelema suurhyökkäys saattaa olla sisällissodan loppuvaiheen ratkaisutaistelu. ”Islamilainen valtio” l. ”ISIS” on jo lyöty sotilaallisesti, ja nyt iskut kohdistuvat jäljelläoleviin erilaisten kapinallisryhmien vielä valvomiin alueisiin, joista tärkein on Idlibin maakunta.

Idlib on tiheään asuttua aluetta, ja taistelujen pelätään aiheuttavan jopa Syyrian oloissa poikkeuksellisen ankaria siviilitappioita. Maailmalla on myös pelätty Assadin ottavan käyttöön kemiallisia aseita. Tätä taustaa vasten kenraali Konashenkovin varoitus on ymmärrettävä,

Kemiallisia aseita, taistelukaasuja, on käytetty Syyriassa jo ennen sisällissotaa, ja jotkin sodan aikaiset kaasuiskut on kyseenalaistettu provokaatioina tai vääränä tietona.

Nyt Venäjän puolusministeriön edustaja varoittaa, että huomenna voi tapahtua. Emme tiedä, tapahtuuko, -ja jos tapahtuu, onko se todellinen isku vai lavaste. Konashenkovin mukaan voidaan odottaa provokaatiota kapinallisten puolelta, jota seuraa länsivaltojen rankaisu-isku.

Kenraali puhuu virkansa puolesta:

”The full readiness of all participants involved in carrying out staged provocations should be ensured by the evening of September 8. The signal for the beginning of the practical phase of the terrorists’ provocation in the province of Idlib will be a special team from some ‘foreign friends of the Syrian revolution’.”

Englanti, Ranska ja USA ovat ilmoittaneet varautuneensa reagoimaan kemiallisten joukkotuhoaseiden käyttöön Syyriassa. Ei hyvältä näytä. 

Venäjän näkemyksen kertoi Sputnik 07.09.2018.

BBC 07.09.2018: Syria war: US ’has seen evidence’ chemical weapons being prepared.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top