Venäjällä mielenilmaisuja nälkälakossa olevan oppositiojohtajan tueksi

Useassa Venäjän kaupungissa on keskiviikkona ollut väkeä koolla tukemassa vangittun Aleksei Navalnyin asiaa. Hänen tuomionsa ja nälkä-protestinsa on herättänyt kansainvälistä huomiota.

Videokoosteen mielenilmauksista lähetti valtiollinen kanava Ruptly:

Aleksei Navalnyi on arvostellut jyrkkäsävyisesti Venäjän hallintoa, ja hänestä on muodostunut presidentti Vladimir Putinia vastustavan kansalaismielipiteen symboli.

8 Comments

 1. jj.t
  22.4.2021 09:24

  Aleksei Navalnyi on presidentti Vladimir Putinia vastustavan kansalaismielipiteen symboli. kannatus venäjällä alle prosentin,on melkoinen symboli.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   22.4.2021 11:49

   Huomaa, että otin asiasta venäläisen uutisvideon. Tämän Venäjä haluaa kertoa, -ja myös että heilläkin pyörii uutisvälitys. Minä en ota kantaa Navalnyihin enempää kuin Ruptlykään.

   Vastaa
 2. totuus yllättää
  22.4.2021 10:27

  Kaveri on ihan itse monttunsa kaivanut ja nälkälakkonsa valinnut. Ja nyt koittaa uhriutua ja saada sympatiaa vaikka onkin lännen palkkaaama desantti jonka tarkoitus on horjuttaa ja hajoittaa Venäjän kansan yhtenaisuus maan sisällä. Ja saada aikaan anarkia joka olisi lännen mieleen. Onneksi maan kansa on yhtenäinen muutamia soraääniä lukuunottamatta.

  Sama juttu on sen ”Krimin valtauksen” kanssa. Minä tunnen useita ukrainalaisai ja osa heistä asuu Krimillä. Ukrainassa oli kauhulla katseltu miten länsimainen ”hyvinvointi” vaikutti maan talouteen. Eläkkeet pienenivät, ruuan ja energian hinta nousi, maahan mika investoitiin miljardeilla rautateihin mutta todeilsuudessa nille ei tehnyt kukaan mitään. Ainoastaan kansalaisten velka pankiireille kasvoi. Ja se miten ukomaalaiset firmat tulivat ja ryöstivät maan luonnonrikkauksia ilman että maksoivat valtiolle tai kansalle käytännössä mitään. Silloin krimiläiset päättivät pitää edes sen matalan elintason joka heillä oli. Ja he änestivät Venäjään liittymisen puolesta. Mikä jälkikäteen katsottuna oli oikea valinta.

  Ja jos katsoo lännen maksamien Maidanin mielenositusten jälkipykkiä niin maahan ei saatukaan kansannousua joka olisi vaatinut Amerikan väliintuloa. Maksetut leirit ovat yhä edelleen sielä ja alue on siivoamatta. Homma pysähtyi kun lännen johtajat huomasivat että rahalla ei saa kaikkea.

  Keskustelkaa niiden ukrainalaisten kanssa jotka asuvat Suomessa. He ovat suomaalisest näkövinkkelista yllättävät fiksua porukkaa ja tietävät tämän kansainvälisen poliittisen pelin täysin. He rakastavat maataan ja he rakastavat työtä. Mutta ennenkaikkea, he vihaavat lännen pankkiireja jotka ovat kautta historian pettäneet heidät monet kerrat. Kuten viimeksi Itävaltalainen oligarkki Peter Walzman (nyk. petro poroschenkko) teki.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   22.4.2021 11:43

   Januskevits varasti vähän liikaa, ja koko maa meni sekaisin. Januksen eroamisesta oli jo tehty ns, #vallanvaihtosopimus, jonka ulkovallat -myös Venäjä- olivat allekirjoittaneet. Tässä tilanteessa jokin taho järjesti *Maidanin välikohtauksen*, jossa pari sataa mielenosoittajaa ja poliisia tapettiin, ja alko tämä sotaan johtanut tapahtumasarja. Janus oli siis jo eronnut presidentti, kun hänen ns. kaadettiin. Janusvitsi pakeni sitten Venäjälle, eikä hänestä sielläkään tykätty.

   Vastaa
   1. Keskustelkaa ukrainalaisten kanssa politiikasta
    25.4.2021 12:43

    Paikalliset kertoivat vähän erilaisen version. Se että Janus ei halunnut liittyä EU:hun ja sen kollektiiviseen velkaan (olivat juuri saaneet yhden orjuuttajan niskastaan eivätkä halunneet toista) oli ruosteinen puukko EU:ssa valtaapitäville. Ja kun maan luonnonrikkauksia ei saatu suosiolla, piti järjestestää näytös-vallankaapaus. ”Miksi upseerit amuisivat oma perheitään jotka pakenivat linja-autoilla” sanoi januksen puolella ollut majuri joka puolisti maansa koskemattomuutta. Ja miksi niitä asiakirjoja ”löydettiin” siitä järvestä jonka rannalla Janukset talo oli? Nehän olisi ollut helpompi polttaa eikä raijata sinne järven keskelle ja upottaa. Ja sekin että sieltä kotikassapaapista löytyi… olikos se nyt 6kg kultaa. Sekin on murto osa sillä kuulemma ensimmäiseksi maahan tulleet nato-sotilaat murtautuivat keskuspankin holviin ja veivät sieltä kaiken maan omistaman kullan. Miinus se januksen kotoa löytynyt. Eli tämä oli lännen johtamaa teatteria tyyliin ”jos ette alistu niin sitten teidät tuhotaan”.

    Toistan yhä edelleen, maassamme on paljon ukrainalaisia huonopalkkaisissa töissä. Keskustelkaa heidän kanssaan maansa ja EU-poltiikasta. Saatte sen paikallisen näkökulman ja tiedon siitä mitä todella tapahtui. Ja yllätytte miten laajalti he tietävät kansainvälisten politikkojen juonet. Muun muassa Suomen historian Trotskin ja Stalinin aikakaudella. Ja mitä olisi tapahtunut jos Trotski olisi päässyt valtaan.

    Minusta yllättävin heitto oli se ”Mitä järjestöä Sveitsin lippu kuvastaa? Kenen maaperää se on?”. Mietin hetken ja toisenkin kunnes kaveri vastasi ”Temppeliritareiden. Heidän jälkeläisensä asuvat sieltä ja määräävät sielä”.

    Vastaa
    1. Pekka Kemppainen
     25.4.2021 12:48

     Janukevits oli ”vallankaappauksen” sattuessa jo ilmoittanut eroavansa presidentin virasta. Häntä ei siis syrjäytetty, vaan hän oli jo eronnut.

     Vastaa
  2. Obelix
   22.4.2021 15:23

   ”Ukrainassa oli kauhulla katseltu miten länsimainen ”hyvinvointi” vaikutti maan talouteen. Eläkkeet pienenivät, ruuan ja energian hinta nousi, maahan mika investoitiin miljardeilla rautateihin mutta todeilsuudessa nille ei tehnyt kukaan mitään. Ainoastaan kansalaisten velka pankiireille kasvoi.”

   No, ilmeisesti länsimainen ”hyvinvointi” tarkoittaa, että eläkkeet pienenevät, ruuan ja energian hinta nousee ja kansalaisten, sekä valtioiden velka pankkiireille kasvaa… niin jäljelle jäänee vain yksi ainoa kysymys: Liekkö sitten asiat ymmärrettävä niin, että PUTININ VENÄJÄ on ainoa valtio tällä maapallolla, joka pistää todella hanttiin länsimaisille DAVOSpankkiireille? Aiheesta olisi muutenkin hyvä käydä enemmän vapaata kansalaiskeskustelua – Navalnyistä huolimatta, koska samaan aikaan ”Länsi” tukee Kiinan taloutta vihreän siirtymän nimissä? Yhä enenevässä määrin alkaa näyttämään siltä, että Venäjän etu on aikalailla samassa linjassa kupattavien länsimaiden kansalaisten kanssa?
   Ps. Venäläisille olisi – ainakin Suomessa – suurta plussaa, jos he potkaisisivat ne suomalaiset DIY-kommunistit ulos sieltä Itä-Ukrainasta ja vielä kertoisivat miksi, koska ne DIYpässit ihan oikeasti aliarvioivat suomalaisia – vielä senkin päälle, mitä Davospankkiirit tekevät – ja tietenkin niistä vanhoista kostonhimoisista yliopistollis-poliittis-henkilökohtaisista syistä, joista ei ainakaan nyky Venäjälle ole mitään muuta, kuin megakaupalla turhaa harmia.

   Vastaa
 3. juha II
  22.4.2021 21:37

  Pelle, joka valehteli Putinin omistavan miljoonien huvilan kuvan kanssa. Kuva oli aivan muualta ja toisen henkilön. Kyseinen helppoheikki on lännen globalistien samenttivallankumousta tekevä keppihevonen, jonka avulla pyritään kaatamaan voimakas ja rautainen presidentti Vladimir Putin vallasta aivan kuten kangettiin samasta syystä Donald Trump. Kun Venäjälle saadaan ”toivevävy” eli samaa maata oleva kuin sinänsä sankarillinen oikeassa kohdassa ollut Boris Jeltsin. Silloin avautuvat ahneille globalisteille Venäjän arrekammioiden rikkaudet ryöstettäväksib ja raiskattavaksi.

  Samaan kerhoon kuuluu NATO:n uhittelu Venäjälle ja nk. ”Ukrainan kriisi”, jonka kätilöinä ilivat riikinkukko EU ja Yhdysvaltain Obaman hallinto.

  Venäjällä on ”legitiimiä oikeuksia” kuten jo presidentti J. K. Paasikivikin (1870-1956) sen sanoi Suomen suhteen WWII jälkeen.

  Ukraina valtiona muistuttaa enemmänkin ent, Jugoslaviaa, koska se ei ole etnisesti homogeeninen valtio.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top